Monday, 28 November 2011

> Movie Review : The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1

HOlla Peeps,


The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1

"Forever is only the beginning" 

Edward dan Bella melansungkan perkahwinan mereka dan kemudian pergi berbulan madu di sebuah pulau. Kemudian setelah Bella didapati hamil, puak Quileute menutup harapan kepada Edward dan Bella yang mengimpikan menjadi ibu bapa kepada anak yang belum dilahirkan kerana ia menimbulkan ancaman kepada Wolf Pack penduduk bandar Forks.

Kenapa filem ini perlu ditonton?

  • Ia sebuah filem bergenre aksi + romantis + fantasi yang sangat hebat kerana mempunyai plot cerita yang tersusun dan menarik.
  • Ia diadaptasi dari novel popular Twilight.
  • Mempunyai 3 pelakon hebat, Kristen Stewart, Robert Pattinson and Taylor Lautner yang berjaya menghidupkan filem ini dengan watak-watak yang mencabar.
  • Mempunyai mesej yang lebih kepada percintaan kepada pasangan, kesetiaan kepada yang disayangi dan pengorbanan terhadap apa yang kita sayangi. Bermaksud jika kita sayangi seseorang, kita perlulah berkorban untuk menunjukkan sayang kita.
  • Pengarah filem ini, Bill Condon tidak pernah mengarah filem-filem Twilight sebelum ini, dan hanya terlibat dengan pengarahan Part1 dan Part2 ini sahaja.
  • Pada yang mengimpikan honeymoon yang indah dan romantis, ini sebuah filem romantis yang perlu anda tonton. 
  

RATING : 7/10 (Aku kurang berpuas-hati dengan penamat cerita ini, dimana dia tidak berapa menerangkan beberapa scene yang berlaku, jadi aku mengharapkan part2 memberi jawapan persoalan aku)


-zuan-
p.s :  salam maal hijrah lagi kepada semua, mari berhijrah kepada insan yang lebih baik insyaAllah (",) 

50 comments:

  1. review terbaek bro,
    pocket terasa teringin nak nengok,
    tp macam tak der siling lg nak spare :D

    puss in boots dulu rabu nih!!
    hoyeah!!

    ReplyDelete
  2. so bella dgn edward. finally..
    sian jacob.. sob sob..

    ReplyDelete
  3. malas lah tengok cite ni.. hehe. mengarut la. tgk 1 and 2.. rasa macam tak best pun.

    ReplyDelete
  4. X ade mase nk g tgk lg. sound great tp klu x tgk part 1 & 2 boley paham ke nnt ???

    ReplyDelete
  5. Scene memang tak se gempak buku.tp masih ada dialog dlm buku yg diadaptasikan.tak sabar nk tgu part 2

    ReplyDelete
  6. Belum tgk lagi.. Tunggu kuar di Internet aku pasti download... hihi..

    ReplyDelete
  7. haaa... ni la die. time kasih buat review ni ye zuan ^_^. penamat die banyak persoalan, sbb tu ade part 2. hehe... nak tengok cite ni.

    ReplyDelete
  8. kalau penamat tak best aq tak yah ar tgok ni...ahah..

    ReplyDelete
  9. aq belum sempat tengok lagi movie ni..heee~

    ReplyDelete
  10. ak xtgk lg la citer nih.. huhu

    ReplyDelete
  11. "Forever is only the beginning"- i love the words.

    the twilight story is always in my heart. hehehe.

    ReplyDelete
  12. review yg bagus tp sy mmg tak minat crita twilight ni..

    ReplyDelete
  13. perasan tak ending cerita ni lepas dia bagi all the credits tuk pelakon ada skit scene tersorok. jeng jeng jeng

    ReplyDelete
  14. oleh kerana part awal2 dulu tak tengok, makanya rasa malas pulak nak tgk yg ini.nnt tak paham pulak jln ceritanya.

    ReplyDelete
  15. ta penah tgk pun cite ni. sebab ape ? ta minat kot. huhu.

    ReplyDelete
  16. o ye ker...sesuai sangat ni...:)

    ReplyDelete
  17. pestime layan twilight,rupanya best,kikiki

    ReplyDelete
  18. sy tak minat cerita twilight ni lgsg tak layan.hahaha

    ReplyDelete
  19. cerita die best,tapi buku die lagi best..hehehe... :)

    ReplyDelete
  20. zuan, weekend ni jom p tgk.. sara belanja.. hehe

    ReplyDelete
  21. mcm best pulak yang kali ni .
    tapi abg zuan kata , rasa mcm tak puas hati , mcm malas je nak pi tengok .

    haha

    ReplyDelete
  22. alasan last tu wat rase nk tngok

    wakaka

    ReplyDelete
  23. donlod je
    ta feel mana pun part 1 ni
    hehehe

    ReplyDelete
  24. dah tengok gak.. mmg drg buat ending die gitu sbb ni kan part 1..hehe





    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  25. tiket sold out bro.. tension.

    ReplyDelete
  26. Zuan layan twilightlah.Lebih suka baca sekuel novel berbanding movie.Movie ni buat aku asyik yawning dalam panggung.Banyak adegan 18sx pulak tu.

    Aku komen sbb aku budak bawah umur lagi.haha

    ReplyDelete
  27. sume bukunye kite da baca tp movienye tgk yg 1st je..~ ^^

    ReplyDelete
  28. wah, pengen nonton deh..

    ReplyDelete
  29. tuh la.. xpaham kan.. lagi satu, x banyak action la citer ni unutk Part I. huhuh

    ReplyDelete
  30. *masuk dalam list movie to watch*

    ReplyDelete
  31. Arghhhh..tak sabr nk tengok!!!! aishhhh bilalah leh tengok ni..hurmmm...asal an pegi, full..ceit!

    ReplyDelete
  32. wah!! nak tengok!! tapi tak sempat lagi!!!

    ReplyDelete
  33. tu la dulu aku pun pakai prepaid. now dah keje susah nak top up top up pakai bill senang. tp kene berhati hati kang tebeliak bijik mata dpt bill hujung bulan.

    ReplyDelete
  34. waaaaaa sedey ar
    peminat cte ini owh
    mmg nk sgt tgk tapi takde partner
    nak tgk sorang2 cam tak feeling je
    adik sebok SPM
    waaaaaaaa

    ReplyDelete
  35. Eh, Twilight da ada cerita baru? Sibuk study sampai tak berdunia dah ni.. :P

    ReplyDelete
  36. kureng ar citer2 omputih ni..:)

    ReplyDelete
  37. sape nak belanja bro tengok wayang angkat tanggan

    ReplyDelete
  38. aku kena tengok ni sebab heroin dia muka sejibik macam aku hahhaha

    ReplyDelete
  39. Aku tak tengok cerita ni dari awal, agak blur sekarang ni.. ;D


    Tapi betul la tu, kadang5 untuk bahagia kita memang kena berkorban.


    Kalau

    ReplyDelete
  40. zuan...!!! jeles tau zuan dah tgk !! kte blom lg..sobbsss..okay nak pi tgk sabtu ni jgk..lalala

    ReplyDelete
  41. mesti la xberape jelas..
    sbb tu ada part2.. hueh hueh

    ReplyDelete
  42. hehehehe

    jujurnya....aku x pernah tgk filem twilight dr yg pertama smpai la yg ini heheheh

    ReplyDelete
  43. tak sempat nak tengok lagi..setiap kali pergi mesti sold out :(

    ReplyDelete
  44. aku rasa part 2 lagi details dan best kot.

    ReplyDelete
  45. dian da tengokkkkkkkk :)


    best! :)

    ReplyDelete
  46. kamu mmg mint twilight eh? hehe...xpernah tgk pon...xder pluang...huhu

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...