Sunday, 13 November 2011

> Movie Review : The Adventures Of Tintin: The Secret Of The Unicorn

HOlla Peeps,

"This year, discover how far adventure will take you"

Hasil gabungan mantap dua nama besar Steven Spielberg (Pengarah) dan Peter Jackson (Penerbit) terciptalah satu pengembaraan hebat Tintin dan Captian Haddock dalam usaha mencari harta karun kapal karam yang dikemudi oleh nenek moyang Haddock. Tapi pada masa yang sama, harta karun itu juga dicari oleh individu lain yang berniat jahat keatasnya. Tapi apakah rahsia disebalik Kapal Unicorn?


Kenapa perlu tengok cerita ni?

  • Ia adalah berkisahkah dari komik The Adventures Of Tintin : The Secret Of The Unicorn yang dikarang oleh Hergé (Georges Remi) pada tahun 1943.
  • Mempunyai jalan cerita yang tidak membosankan dan banyak aksi-aksi menarik dan menyayat hati didalamnya.
  • Kualiti animasi CGI yang hebat!!! Cuba tengok dalam 3D, kualiti wajah watak-watak yang dihasilkan sangat terperinci.
  • Jika anda seorang peminat filem misteri dan penyasatan, ini adalah filem yang perlu anda tonton.
  • Walaupun bayak scene kurang logik didalam cerita, ini, tetapi ia menjadi logik hasil arahan hebat Steven Spielberg.
  • Jika anda seorang peminat animasi, ia adalah salah satu animasi terbaik pernah dihasilkan yang pernah aku tengok.
  • Penggemar karton klasik tidak harus melepaskan peluang menonton filem ini.


RATING : 7.5/10 (Satu pengembaraan yang epik!)




-zuan-
p.s : it was a great day with my gumiho.. 

46 comments:

  1. best cerita advanture macam ni..p. jom kita ke panggung

    ReplyDelete
  2. beberapa komen yg pocket buleh bagi about the same movie :D
    1) tintin was never the Hero of this movie, Snowy is..
    dia gak yg lepaskan tintin bwh kapal,
    dia gak yg jumpa underground cellar.
    usaha dia nak menyelamatkan tin tin dari kipas kapal terobang tu adalah amatlah murni:D heheh

    2) CGI besh!! pas ni tak perlu pelakon dah!!

    3) alcohol is bad for your health.
    heheheh:)

    ReplyDelete
  3. semalam dah sampai depan panggung tapi tak tengok..sebab ramai giler orang beratur..

    macam goreng pisang panas :)

    balik rumah terus tidur..jimat wang..jimat waktu tidur :)

    ReplyDelete
  4. bro,,sempat jugak kau ke panggung yaa ;)

    ReplyDelete
  5. tak sempat lagi, hehe XD

    p/s : bagus la dah okay bro ;)

    ReplyDelete
  6. aduhhh..dah lame tak tengok wayang bro..

    p/s : gi tengok ngan gumiho ke ni? alhamdulillah korang dah okey..hehehe :)

    ReplyDelete
  7. terasa macam nak gi tengok la pulak... trailer macam best gak

    ReplyDelete
  8. alamakkk serius lama gila tak pi tengok wayang.

    tapi,cite nih cambest je.

    ReplyDelete
  9. gagagaga
    x dan lagi nak pi tgkkk!

    ReplyDelete
  10. ferrh two of my fav director combine!

    ReplyDelete
  11. will go to the cinema very soon, but not tonight..it seems great like you said earlier! hehe.

    ReplyDelete
  12. eh2.. dah oke :D

    adesss... aku tak kesampaian nk tgk lg..

    in time pon belum..

    ReplyDelete
  13. Pernah baca komik tintin aje suatu ketika dulu..^^'

    ReplyDelete
  14. Belom tgk lagi.. Nak download jer nanti.. Jimat sikit.. haha..

    ReplyDelete
  15. aq belum sempat lagi nak singgah ke panggung...heee~

    ReplyDelete
  16. tak tengok lagi,
    tapi harus pg tgk..hehe

    ReplyDelete
  17. cte baru..kne cari kt pasar mlm lg ni..cd cetak rompak je la.nk g wyg mmg abg berat hati ckit.

    ReplyDelete
  18. mcm bes tp xde geng nk g tgokk.huu

    ReplyDelete
  19. pada saya.. kenapa kena tengok cerita ini ?

    menghayati, meneliti, bertapa hebatnya 3D animation yang dorang buat..

    membuat cerita 3D itu bukan la perkara yang mudah..

    hahahaha :)

    ReplyDelete
  20. semalam tak dapat nak tng0k tintin..sebab tertarik ngn IN TIME hihi

    ReplyDelete
  21. xminat sgt term movie yg mcm ni..huhu

    gud time wif gumiho? congratz!! ^^

    ReplyDelete
  22. akan tengok nanti..hihi


    dah layan vlog zuan.. :)

    ReplyDelete
  23. cam best jep , nanti review twilight bley ? hehhe

    ReplyDelete
  24. Kalau dah Steven Spielberg yg mengarah, collaborate pulak dengan Peter Jackson, mmg tipu sgtlah kan kalau cerita neh tak best :)

    ReplyDelete
  25. one of my fave graphic novel when i was a kid (still do tho hahaha)

    superb movie

    :D

    ReplyDelete
  26. Belanja boleh? Hahahaha :D

    ReplyDelete
  27. tin tin best kah? im a bit doubtful sebab i never liked the cartoon series that much =)

    ReplyDelete
  28. baru plan nk pergi tengok !! :D yay ! txs zuan for the review !

    ReplyDelete
  29. belanja laa. bak kata miratun.

    ReplyDelete
  30. bce gak ulasan dlm metro td...
    teringin nk tgk tp kt klntn tade wayang..kna tggu blk t'ganu dulu la...

    ReplyDelete
  31. katon dia mcm real jer..hehe

    ReplyDelete
  32. mcm best jer cito nih...kono cari maso nak tgk nih...

    ReplyDelete
  33. mcm nak tgk..tp tak tgk agi.huhu

    ReplyDelete
  34. lama pulak rasa tak pergi tengok movie. kena tengok ni! =)

    ReplyDelete
  35. mmg best.aku tgk trailer dia eksaited. woahahaa

    ReplyDelete
  36. gumiho...gumiho! kehkehkeh xD

    movie tu nanti download je lah...lalalaaa

    ReplyDelete
  37. misteri dan penyiasatan? ok... sangat berminat ^_^

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...