Monday, 14 November 2011

> Awet Muda

HOlla Peeps,

#akuKetikaBerumurTujuhTahunRasanya


Situasi : Didalam KTM ketika on the way balik ke Seremban dari Bandar Tasik Selatan (Cerita lama sebenarnya)

Aku sedang duduk di kerusi, sebelah kiri aku seorang amoi dan sebelah kanan aku seorang ibu bersama dua orang anaknya sedang memerhatikan anaknya berjenakan dengan seorang budak kecil yang ibunya juga sedang memerhatikannya dari jarak dekat. Melihat telatah si kecil berjenaka, aku tersenyum dan tergelak sorang-sorang tanpa disedari perbuatan aku itu diperhatikan oleh amoi yang duduk di sebelah aku tu, dia kemudian memberikan senyuman manis pada dekat aku (aku rasa aku seorang lelaki yang hot dan cool! oouch makan penampar!!!)


Zuan : Haha kelaka kan diorng ni (memulakan dialog tanpa segan silu, aku ni memang seorang yang peramah
Amoi Cantik : Haha ya la, diorng sangat cute.
Zuan : Budak-budak mana yang tak cute kan? Eh balik kampung? Banyak beg, mesti student ni
Amoi Cantik : Yups, I student limkok, balik Nilai je.. U?  
Zuan : Owh, i tambah 4 lagi stop selepas Nilai
Amoi Cantik : Owh Senawang la? Baru bukak kan KTM kat situ? Wah maju Senawang!
Zuan : Err ya, cuma belum ada skyscraper je lagi hahaha
Amoi Cantik : U study mana? Banyak beg, mesti student ni (sama lak ayat aku tadi)
Zuan : I study dekat UiTM Arau
Amoi Cantik : Jauhnye~
Zuan : Yeah, tak mampu nak study kat U mahal-mahal, ambek la UiTM (Sedikit sindiran) hehe
Amoi Cantik : Haha i study pun pakai Loan PTPTN saje
Zuan : Oic, Degree?
Amoi Cantik : Nope diploma je, ambil broadcasting. I bru 19 tahun lor, ni ada lagi 2 semester. You? Mesti diploma jugak kan?
Zuan : Haha no la, i dah degree
Amoi Cantik : Wah cepatnye ambil degree!
Zuan : Err lambat sebenarnya, i dah 23 tahun ni
Amoi Cantik : Huh? Tipu la, u punya muka macam baru 18 je..
Zuan : Err u bukan 1st cakap macam tu, dah ramai cakap macam tu (muka aku dah naik merah)

KTM : Stesen Nilai

Amoi Cantik : Ops dah sampai stesen i, hehe nice knowing u, eh apa nama tah? Seriusly your face look macam budak-budak, but still cute ;p (bangun sambil membawa bagasi dia)
Zuan : Errkk, ya, nice knowing you too, take care ya (Speechless time tu)
Amoi Cantik : Hehe take care too (sambil melambai)


Aku hanya melihat amoi tu keluar tanpa berkata apa-apa, didalam fikiran aku, hmm macam mana aku nak nampak 23 tahun?




-zuan-
p.s : back to student's life.. 

79 comments:

  1. perghhh...awet muda ni...bagi la tips sikit...haha~

    ReplyDelete
  2. tambah isi kat perot kompom orang cakap ko 40...

    apa macam? ada bran?

    :D

    ReplyDelete
  3. ramah tamahnye.hehe,,mkn byk sikit.bru nmpk mcm 23.hehe

    ReplyDelete
  4. Nama ko tak bagitau ker? haha.. NWay, serius best kalau nampak muda...

    ReplyDelete
  5. hahahahahaha
    adoiii
    nak kate muke baby face la ni ye
    hihi


    tapi kan2
    budak2 23 mang x mcm 23 kan
    hehehe

    sebab sy pon 23..hahahahaha =p

    ReplyDelete
  6. pergh... mkn tempe ke? heeee

    ReplyDelete
  7. awet muda kalau muka bulat hehee jgn susuk sudah la...amoi yaaa

    ReplyDelete
  8. awet muka kaaa :p

    p/s: jauh sesat tah mana2 akhirnya balik kat sini balik hahaha :p

    ReplyDelete
  9. abg awet muda mcm saya laaa . sep2!! =)

    ReplyDelete
  10. muka budak ek..takpela..awet muda kan.. okay la die kate 18 drpd budk sekolah kan..keh3

    wahaaaa, dah ber-vlog skrg ek..:)

    ReplyDelete
  11. ouh...nmpk mcm 18 ye?
    i dtg cni nk ngorat 'adik' zuan ni...hahaha
    peace!

    ReplyDelete
  12. kita sama arrr awet muda...hehe

    ReplyDelete
  13. ouh...nmpk mcm 18 ye?
    i dtg cni nk ngorat 'adik' zuan ni...hahaha
    peace!

    ReplyDelete
  14. ko kne lukis misai n jggut gune celak..hihi

    ReplyDelete
  15. untunglah muka baby face!

    btw x mintak no phone budak tu ke?

    ReplyDelete
  16. untunglah muka baby face!

    btw x mintak no phone budak tu ke?

    ReplyDelete
  17. Haha, kelaka lah zuan. You tak payah risaulah zuan nak nampak macam 23. Trust me, kalau you dah 40 something, you takan nak nye nampak macam 40.

    Advantage untuk you sekarang, umur dah naik tapi org tgk macam baru lepas spm. Nanti you dah ada cucu 12, 16 orang, nampak macam baru lepas pencen :DD

    ReplyDelete
  18. ouh..18?
    i dtg nk ngorat 'adik' zuan ni...
    haha
    peace!

    ReplyDelete
  19. simpan misai.. confirm!

    :D

    ReplyDelete
  20. hahaha. sengal ko zzzuan.. tapi okayhla nampak awet muda, nnti dah 50 , nampak cm baru thirties.. hehe

    ReplyDelete
  21. haa,apa tips awet muda?hehe.

    ReplyDelete
  22. wah wh !!! seronoknye orang kata mudaaaa ~~~~ haha !

    ReplyDelete
  23. HAHAHAHAHHAHAHAHAH
    HAHAHAHHAHAHAHHAHA

    ok.penat. -.-

    ReplyDelete
  24. hok aloh amoi cantik tnye nama, x bgtaw pulekkk. jual mahal. haha

    ReplyDelete
  25. wah wah.. 18thun gitewww..

    ReplyDelete
  26. Dear Zuan,

    pakai hensem2 lepas ni... =D

    ReplyDelete
  27. Dear Zuan,

    pakai hensem2 lepas ni... =D

    ReplyDelete
  28. Mummy pun pernah mengalami pengalaman yang sama....orang tak percaya bila mummy beritahu umur mummy sebenar....

    tak payah nak jadi 23......kalau nampak macam 17 selamanya pun takpe kan?.....

    ReplyDelete
  29. pergh!!! bak sini petua. nak nampak muda dari usia sebenar ni.hehehe

    ReplyDelete
  30. same ler kite...
    org x caye pon kalo ckp da bekoje n umo 23...
    adeehhh

    ReplyDelete
  31. beg duit di perut tuh kelas...hahaha..;p

    ReplyDelete
  32. you're good enough then. somebody looks myself around 20 above, but in fact, it's wrong. it's so cool when everybody expecting us muda dalam raut wajah! ;)

    ReplyDelete
  33. ehhh awet muda ??

    tahniah la abg handsome oi .

    ok , dila pon da sampai stesen . kbai -__- tc .

    ReplyDelete
  34. umur 23tahun jadi 18 tahun? bagus la tu awet muda.hehe

    ReplyDelete
  35. eh ok la tu awet mude..sume org dok risau je kalo nampak tua kan..hehe~ ;p

    ReplyDelete
  36. kembang semangkuk kene puji ngan amoi ek! haha

    ReplyDelete
  37. eh umur kite sama. jom kapel. haha

    ReplyDelete
  38. hi cute face.. hee hee

    sori sgt, x FM lama away..x o9, sbb bz ngn wedding my sister..

    ni baru o9 balik..

    nway, syz 1 x mo share tips awet muda tu ker.. =)

    ReplyDelete
  39. Suke le tu de org puji... :P

    ReplyDelete
  40. fuyo! zuan muda 18 tahun! sama baye la kita kalau 18 tahun.hehehe

    ReplyDelete
  41. zuan,

    if 23thun d katakan 18thun.
    so, nak nmpk 23thun?
    tggu umo 28thun laa.
    HAHA! ^^

    ReplyDelete
  42. best la awet muda..muda 5 tahun...kalau nampak tua lagi malu..haha

    ReplyDelete
  43. gmbr posing baek punya! heheh

    zuan suka kena label muda, saya tak suka..mna2 saya pergi org igt sy bdak skolah lg..argghhh

    ReplyDelete
  44. haha tu lah ingtkn kita sebaya.

    ReplyDelete
  45. aku pun ingat umur kau 18-19.

    kau tua dari aku.
    ramai yang kata, muka aku tua.
    hehehe.
    laki ni, muka tuaa la mahal.
    orang ingat ada pengalaman.

    ReplyDelete
  46. hahaha. adik2. nak tips. lalala

    ReplyDelete
  47. hahahaha she's make ur day right? mesti lepas tu u rasa sgt konfiden lag kan..hihi untunglahhhh nampak muda :p hihi

    ReplyDelete
  48. bkn ke umr 21?huhu
    ok la tu awet muda...xda la npk tua dr usia kn..bkn smue org npk awet muda..anda dikira bertuah la tu..hehe

    ReplyDelete
  49. hahaha...tu bangga sebenarnya kan...tettttt....=p

    ReplyDelete
  50. bro,tips awet muda ada tak??eheh sy ni muka dah mcm 50 tahun pun ada..hhaaa

    ReplyDelete
  51. ngeh3... awetnye kamu! :D

    ReplyDelete
  52. wa rase mcm dialog diatas telah ditokok tambah sesedap rase je...hehehe

    to my blog - Acapsuur (>,<)

    ReplyDelete
  53. umo aku 21... ade org tnye.. ' adik ade rombongan sekolah ke? '
    -.-

    kdg2 rse hepi sbb awet mude..tp kdg2 xbet gk org sokmo lyn cm budak2..wadahek

    ReplyDelete
  54. tampar muka tu laju laju. inshaAllah berkesan. haha.

    ReplyDelete
  55. owh jeles..CK slalu nmpak dwasa dari usia..
    kita tukar2 tips meyhh..huhu

    ReplyDelete
  56. ok ape nampak muda. umur 30 pun orang ingat zuan 18 gak. haha.

    ReplyDelete
  57. hahah.

    first, zuan perasan.
    second, untunglah muka dia muka awet muda.
    third, dah perasan balik lahh tu, hahah :p

    pandai jugak amoi tu amik hati lelaki melayu ya hee :)

    ReplyDelete
  58. elleh,nak cakap dia babyface le tu.

    hehehhe..ok la zuan.awet muda.nampak muda 5 tahun kot.

    ReplyDelete
  59. wah suko la yer ado amoi puji nampak mudo...tak mintak no hset amoi tuh...

    ReplyDelete
  60. hak3..ni jeles ni..ape rahsia ko..share sikittt :)

    ReplyDelete
  61. ko puji jue ke ko puji jiji sore cam artis. semlm penant aku rap tak puji pown. huh..

    ReplyDelete
  62. orang laki lambat nampak tua :)

    sebabtu laki ramai cari bini yang lebih muda dari dia..hehee

    zuan..nanti p cop budak yang ngah amek spm tuk wat bini..ok lah tu..muda lagi :)

    ReplyDelete
  63. eh!..jap...lupa nak buat promosi...

    peminat cheezy wedges?? ada promosi untuk cheese..jangan tunggu lama..

    http://kasihsuci-whh.blogspot.com/2011/11/promosi-tepung-cheese-wedges.html

    heheeee... :)

    ReplyDelete
  64. yg namee tgk lah, lelaki Malaysia ni nampak muda. sbb kecik2. hehe

    ReplyDelete
  65. aku awet muda jugak, hehe XD

    p/s : hmmm, aku pon tak tahu nak cakap camne. tapi lau aku boleh tau situasi yang sebenarnya, mungkin aku boleh tolong. dr cinta keroro to the rescue :p

    ReplyDelete
  66. Bagi tips sikit boleh? Haha ! :P

    ReplyDelete
  67. patut bersyukur dikurniakan muka awet muda tau? hek3 =D

    ReplyDelete
  68. aku pun dah 3rd year org asik ingat dak taun satu je. dak taun satu pun ingat aku same batch ngan dorg..hehe..

    ps: kalo sudi jom la join segmen:

    http://eerashera.blogspot.com/2011/11/segmen-eera-impian-dan-harapanku.html

    ReplyDelete
  69. kamu memang cuteeeee...hahahah

    ReplyDelete
  70. Awet muda byk bagus maaaa hehe

    ReplyDelete
  71. amoi puji! amoi puji! hikhikhikhik xD amoi lkw puji tu weih! tahu tak kat lkw ni banyak gegurl cantik2...student kat sana byk hot2! pergh...bahahahahha!

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...