Thursday, 22 December 2011

> Tech Thursday : Type Fo

HOlla Peeps,

Thanks to Amanz sebab perkenalkan Type Fu, applikasi yang membantu menaip dengan lebih pantas! So Tech Thursday kalini aku nak share applikasi internet yang berfungsi sebagai pembantu atau pengajar anda menaip dengan lebih pantas dan cekap

Ia mempunyai beberapa tahap kesusahan, yang mana akan menguji dan meminta anda menaip text yang dipaparkan, kemudian selepas selesai menaip, ia akan mengira dan mengeluarkan keputusan iaitu kepantasan anda menaip, ketepatan dan masa yang ada gunakan untuk menyiapkan tugasan yang diberikan.

Ia mempunyai 5 jenis lesson yang anda boleh praktikkan iaitu letters, numbers, words, quotes, dan proverbs. Ia juga menyediakan graft yang akan memaparkan perkembangan atau pencapaian anda dari segi speed dan accuracy, Selamat mencuba.. (",)

Type Fu


-zuan-
p.s : Alhamdulillah kesibukkan kerja semakin berkurang..hehe (",) 

53 comments:

  1. boleh menaip dengan pantasss

    ReplyDelete
  2. nice info.. muleh try nnt...

    ReplyDelete
  3. best best.sampai penat aku buat. huh...

    ReplyDelete
  4. sah ko memang mamat techno :D

    ReplyDelete
  5. 1st time tau , macam best. hihi, thanks for info

    ReplyDelete
  6. bagus3.. nanti nak try lh.. hehehe :D

    ReplyDelete
  7. haa...nanti aq try..nak try sekarang tak boleh la...hee~

    ReplyDelete
  8. ade lg satu app tp aku lupe nama..aku bljr mnaip laju dr situ la disamping pgaruh dikelilingi oleh org2 yg laju mnaip huahaha

    ReplyDelete
  9. weeeeee
    mang aplikasi betoi ni
    hehehehehee

    ReplyDelete
  10. menguji kepantasan. :D

    ReplyDelete
  11. Eh. Naper aku tak dapat bukak site tu?

    ReplyDelete
  12. eh.. boleh upgrade skill menaip ku ni..

    ReplyDelete
  13. wow!! memang tech habis! haha
    menaip dgn pantas sampai jari terbalik bahahah

    ReplyDelete
  14. menarik ni. boleh try hee :]

    ReplyDelete
  15. byk bg tutor lak skrg.hehehe maju la ko !

    ReplyDelete
  16. wow menarik.
    nak try laa

    ReplyDelete
  17. dulu kecik2 bapak den beli cd belajar cara type dengan betul..tp till now tetap guna 2 3 jari yg sama gak untuk semua word

    ReplyDelete
  18. syabab belaja taip gune satu lg aplikasi xigt lak nme die lebih kuang cmnie gk aplikasi die..n byk tahap n syabab masih xhbis belaja g..hahah

    ReplyDelete
  19. yeayy . nak try . sekarang jugak .

    ReplyDelete
  20. Assalamualaikum Saiazuan

    tak boleh ikut...laaaaa
    he he

    Wassalam

    ReplyDelete
  21. ohh..ade ek mende2 gini..

    eh tak dapat la bukak web tu

    ReplyDelete
  22. "waa makan sbb wa lapar... makanan fav wa burger!!! xD " << eee spongebob betul.

    ReplyDelete
  23. nice info bro..
    skrg jugak aku try!
    hehe

    ReplyDelete
  24. dlu pnh try buat test brp laju sy type tp bkn type fu. ok ea? nak tryla.

    ReplyDelete
  25. dah try, dah try..best,best..

    ReplyDelete
  26. ok tym aku komen entry ni..aku ase cam nk taip laju2 je..hehe

    ReplyDelete
  27. haha. penah cuba. sgt menarik yaw !

    ReplyDelete
  28. wahh kite kalau menaip pantai jari tersasul sasul.

    ReplyDelete
  29. suka main games shark typer kat yahoo hehehe.....wan leh try kalau nak test laju ke tidak menaip...its fun gak hehe


    http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/yes-aku-benci-kau-lalat.html

    ReplyDelete
  30. bole menaip dgn pantas?wau..bole le taip 10 surat cinta dlm masa setgh jam :D

    ReplyDelete
  31. I budak office mgt and I do learn on this. I mean how to use the homekey (maybe this one tak guna homekey). Once kita dah expert, there's no need to look on the keyboard anymore.

    Apa yg you share hari neh, sort of apa yg I belajar untuk kos I and believe me, its never that easy untuk master homekey. Kalau menaip terabur tuh snglah kan, hehe.

    ReplyDelete
  32. gonna have a try on this too! but how can i do this without i learn it before? :/

    ReplyDelete
  33. best lah mcm tu..menai smpai patah jari..hehe

    ReplyDelete
  34. ader gak try benda2 gini..hehe..tak laju pun apik menaip

    ReplyDelete
  35. interesting! tiba2 nak type komen ni pun jadi laju. haha.

    ReplyDelete
  36. wahhhh,aku terus klik ko link tu,hahahhaa

    ReplyDelete
  37. Kalau takde keje boleh main dgn bende ni...harharhar

    ReplyDelete
  38. fuiyoo.

    ni sgt awesome niiii!!

    ReplyDelete
  39. nak jugak !! namee taip lmbt gila.

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...