Thursday, 29 December 2011

> Connect to Google+

HOlla Peeps,

Pada yang mungkin belum mengetahui, Google+ menyediakan fungsi dimana bloggers boleh switch to Google+ account yang mana akan menggantikan Blogger Account anda. (http://www.blogger.com/switch-profile.g) Jadi pada sangkaan yang mengatakan button follower akan di-remove-kan mungkin tidak benar, ia hanya menggunakan G+ untuk memudahkan follower mendapatkan update mengenai blog anda dan merapatkan hubungan pembaca dan penulis itu sendiri. Makin menarik development google ni.. 


Anda hanya perlu tick right, dan button "switch now" jika berminat

Laman G+, About

Ia hanya mengantikan account Blog dengan account G+, dan akan menglibatkan blog anda yang lain (jika ada lebih dari satu blog) Apa yang aku nampak sekarang, Google benar-benar serius dengan pembangunan G+. Aku dah ber google plus, korang pula?


-zuan-
p.s : lappy aku sperti baru, aku restore factory balik system aku! geram sebab dah 2 minggu dia dok demam, so hello #newbornbaby.. #LOL btw study week dah bermula, aku mungkin akan kurang blogging, pada rindu and nak bertanya khabar, berteguran la di FB, Twitter atau G+ ya.. insyaAllah aku online (",)

54 comments:

  1. gud luck for ur final zuan.
    jom study~

    ReplyDelete
  2. sy tak tahu apa2 psal blog da upgrade..huhu..sbulan lbh tgglkn blog..

    zuan, sama la..lappy sy pn bru lpas kuar hspital..ilang ingtn..

    ReplyDelete
  3. tak tahu ape2.. tau updet blog je huhuhu

    ReplyDelete
  4. bende ni klu update, dy ganggu kite punya layout kt blog x?????

    ReplyDelete
  5. perlu tukar ke?

    > nak tau~

    ReplyDelete
  6. aq pun tak tukar2 lagi...hee~

    ReplyDelete
  7. cm mne la nk tukar =?

    kehkehkeh.. poning den.. dh mcm2 cara =)

    ReplyDelete
  8. dah ada tp still blurr , haha

    ReplyDelete
  9. dah ade ase nye tap x bape taw kepenggunaanye
    kekeke

    btw selamat setady ye zuan :)

    ReplyDelete
  10. Makin macam2la blog ni.. Aish.. FB pun sama.. Ada timeline tu tah pape je.. Ish~

    ReplyDelete
  11. ta minat lg la nk buat..hehehe

    ReplyDelete
  12. Belum habis explore lagi pasal G+ nie tapi nampak menarik jer..

    ReplyDelete
  13. x tukar pon lagi..nt2 laa..

    ReplyDelete
  14. good job google..jom berg+ ;)

    ReplyDelete
  15. i've tried for many times to create this, but it doesn't works at all. maybe ada problem dengan my google profile!

    ReplyDelete
  16. tak tukar pun lagi,hehe:)

    ReplyDelete
  17. gudluck for ur final :))

    ReplyDelete
  18. err xnk tuka lah syabb nk remain misteri..kih3.. btw gud luck bro zuan...

    ReplyDelete
  19. saya ppun dah. tapip tak tukar profile tu ke G+. malas. err nanti la.

    ooo...ko nak kata ko kurus la.ye la. mmg ko kurus pun. jeles ko bole makan byk byk. aku nak jgkk...

    ReplyDelete
  20. ok ke? tak explore lg. haish buta it btul.

    ReplyDelete
  21. ohooo..ape bnde ni u??? ohooo..good luck for ur final dude :) fighting...!!!!

    ReplyDelete
  22. tak tukar2 lagi..ngeuwwww~

    ReplyDelete
  23. zuan kita pun dah tukar ke google plus.Nanti bolehlah sama-sama memeriahkan dunia blogkan.hee

    ReplyDelete
  24. owh gituew ker?
    tq for sharing nnt ai try tukar tgk jd macam mana ngeee

    ReplyDelete
  25. ada google+ tapi jarang bukak. menarik jugak konsep ni.

    ReplyDelete
  26. Kalau ko komen pakai G+, automatik aky xpat view profile ko utk reason yg aku x sure nape sbb almost all the time aku online, aku akn view blog guna fon sbb lg pantas
    Slmt study!jgn ckp je nak kurangkan mende ko sbut tu. Lakukan

    Haha

    ReplyDelete
  27. pening ari tu cam ner nak ubah profile pic

    haha~~~

    study2!

    ReplyDelete
  28. Akn bincang ngan hanie nanti smada nak tuka ke x hoho nak kna tuka fon lg gempak ah camni spy sonang aku browsing tenet wuahaha btw for the info

    ReplyDelete
  29. ngamok jue yang macho baca komen ko.

    ReplyDelete
  30. susahnyee nak bukak blog ko..hahaha

    ReplyDelete
  31. sounds cool jue zuan . heee : P

    ReplyDelete
  32. panjat boboi!! lama tak datang sini tengok dah berubah..panjat bobi tau... hehehee

    nak cuba tapi tunggu dibukakan pintu hati..boleh ker zuan?? hahaaaa

    ReplyDelete
  33. xwat lg :P

    http://cikwanielovela.blogspot.com/

    ReplyDelete
  34. tak buat lagi..agak ketinggalan zaman aii ni..sobb..

    eh for your exam, break your leg buddy !
    nanti habis exam kita try cari masa untuk lepak yek =D

    ReplyDelete
  35. wah.....ingin cuba jugak...=]

    ReplyDelete
  36. oh...bru faham...hehe...macih zuan...


    ps : tp xbuat pon...hehhee

    ReplyDelete
  37. nak buat tapi tak tertukar-tukar lagi..

    ReplyDelete
  38. erkk ~
    tak tukar lagi.
    but thanks for info bro ^^

    ReplyDelete
  39. ehehe...masih hijau pasal G+ ni...

    nanti nak explore sendiri...baru tahu...

    ReplyDelete
  40. ada account tu tp x tukar pun..
    blom explore lagi~ ^^

    ReplyDelete
  41. errmn kurang ceria??? Kitorg nak teenager kan blog tu. Hihi

    ReplyDelete
  42. baru nak menapak zuan..msh perlu belajar lg dr zuan ni :)

    ReplyDelete
  43. dah lama tukar! Rawr hahahhaa xD

    ReplyDelete
  44. tahun baru semua baru....gampak la blog baru ko! hehehe

    ReplyDelete
  45. rasa macam tak buat lg acc google + ni. hehe. susah tak ??

    ReplyDelete
  46. Zuan: berapa harga kalau nak advertise kt blog kau?

    ReplyDelete
  47. tak buat lagi. tak berani. selalu fail bab upgrade/make an account thingy :(

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...