Sunday, 1 January 2012

> Arigatou, Sayonara Two Thousand Eleven

HOlla Peeps,

Tahun 2011,
ia hanyalah tahun di kalendar Georgian,
salah satu daripada berpuluh kalendar yang ada di dunia ini,
dan kalendar yang paling tepat adalah kalendar Hijrah, kalendar Islam.. 

2011 Penuh dengan suka duka,
tanpa suka, tiada duka,
tanpa duka, tiada suka..

Penuh dengan drama,
bukan drama babak pertama, 
ia adalah drama yang sudah tidak terkira babaknya..

blogging bukan hanya untuk suka-suka,
sebaliknya aku menjadikan blog,
asetku dunia ini..

pelbagai perubahan,
pelbagai percaturan dan pergolakkan,
aku cuba hadapi dengan senyuman kerana ia satu ujian,

Mengingatkan kepada aku yang,
jika tiada pening di kepala,
tiadalah PENINGkatan...

ia seperti sebuah lagu,
lagu yang lain rentak dan lirik,
tetapi penyanyinya adalah aku sendiri,
yang membawa vocalku dan kata-kataku ke seluruh dunia..


Arigatou, sayonara 2011...



Bila blogging, 
ada yang fikir pasal income,
"berapa banyak dapat? Mesti banyak kan?"
well income aku biasa-biasa je, cukup la sekadar mendapat pahala berkongsi ilmu..






dan banyak-banyak terima kasih kepada 
pembaca setia blog ini,
pengomen setia blog ini,
pengkritik setia blog ini,
pemberi inspirasi blog ini,
pemuji setia blog ini,

Siapakah mereka? Tak lain tak bukan, pengomen paling setia di #saiazuanblog, Hanie_Dewrozeeta rashidctkIdzanfashilaDhiya FarizaAdylia QarissaRtp Farra ArishaAmirFXYui Lightcik Kartun.diannorhayati.Ezad SkytechEera SheraNamee Roslan, dan ShahzCudin.. 

Terima kasih daun keladi, 
banyak-banyak komen lagi hehe


Itu sebahagian kisah aku di tahun 2011, apa menanti di 2012? Siapa tahu, hadapi dengan senyuman (",)


-zuan-
p.s : harapkan lebih cabaran didalam kehidupan di tahun 2012 nanti!!! ops ada yang confuse dan kata susah nak bukak blog aku dari profile g+, betul ke? rasa lebih senang gunakan account g+, try explore lebih lagi (",)

52 comments:

  1. happy new year 2012!! semoga impian menjadi kenyataan

    ReplyDelete
  2. sedetik berlalu,
    tibanya tahun baru,
    semakin hampir ajal kepadaku.

    ReplyDelete
  3. Selamat Tahun Baru Gregorian bro! Semoga azam mu tercapai untuk tahun nie...

    ReplyDelete
  4. selamat tahun baru 2012 zuan...:D

    semoga dapat harungi semua cabaran yang mendatang untuk tahun 2012 ni..hee~

    ReplyDelete
  5. Ambik pengajaran dari 2011 dan cuba menjadi yang lebih baik pada 2012:)

    ReplyDelete
  6. Happy New Year zuzu!!!!! Eh ehhhh nama kte ade! :O hahhahahaa

    ReplyDelete
  7. 2011 dah jdi memori yg diingati..
    2012 dah tiba kini..
    selamt athun baru ye zuan..
    semoga segala cita2 n impain terlaksana..ceria selalu..(^___^)

    ReplyDelete
  8. new chapter begin, zuan !
    azam baru ya :D

    ReplyDelete
  9. pasal google plus tu gak lah nama kamu dah jadi nama penuh bila komen kat blog pocket yer?

    ok gak :D

    yes yes, moga 2012 jadi better utk kita semua. keja baru maybe,
    keja lama tapi semangat baru jer kot..

    ReplyDelete
  10. awalnya entri ni keluar adehh shida lum upadate lg nih ^_^

    ReplyDelete
  11. hepi new year :)
    smoga kta akn mnjadi yg lebh baik dr sebelumnya dr segala segi..amin :)

    ReplyDelete
  12. selamat tahun baru,zuan :)

    ReplyDelete
  13. all da best utk 2012..
    selamat tahun baru..^_^

    ReplyDelete
  14. Disebabkan saya dah bertukar ke google plus makanya nama saya pun telah bertukar.Sedih.

    Btw Happy new year Zuan! =)

    ReplyDelete
  15. slamat tahun baru zuan ^_^

    ReplyDelete
  16. eh2...pkwe sy shahcudinz pon ade...hihihi...

    hpy new year zuan :)

    ReplyDelete
  17. Perkongsian ilmu itu yg dicari..~ =)
    selamat tahun baru Zuan..kekalkan momentum dari awal hingga akhirnya utk terus hit target dlm kehidupan..all the very best!~ =)

    ReplyDelete
  18. hepi new year zuan..

    smoga tasun ni lbh baik dr taun2 lpas..

    have a blast.. ^^

    ReplyDelete
  19. slmt tahun baru zuan :) selasa ni sy dah daftar bljr so jarang dah baca blog ni. smg sntiasa maju jaya :)

    ReplyDelete
  20. like 'tanpa suka, tiada duka,
    tanpa duka, tiada suka..'
    baru ceria n warna warni hidup

    ReplyDelete
  21. Slmt thn baru 2012!
    Senyum Hanie tgk tu nanti haha

    ReplyDelete
  22. hahaha..aku memeg senyum sentiasa pun...=p

    selamat tahun baru.

    well, kitrg blogging pun dah macam tmpt lepak. tak fikir income sgt.

    semoga dpt berjumpa.=p

    ReplyDelete
  23. nape awal2 sajak tu 2010? huhu!
    happy new year! azam, nak jadi top commenter.... hehehehehehe! :)

    ReplyDelete
  24. selamat tahun baru zuan!

    yang google+ tu mula2 bukak blur la. lepas tu ok je.

    ReplyDelete
  25. wee
    selamat tahun baru zuan :)
    seronok dpt kenal kamu
    fren 4eva!
    ^___^

    ReplyDelete
  26. Selamat Tahun Baharu Zuan!

    Tak sabaq nak cuti ni hahah!

    ReplyDelete
  27. selamat tahun baru zuan..semoga apa yang belum dikecapi pada tahun lepas akan dibawak ke tahun nie yea..


    semoga panjang umur dan murah rezeki :)

    ReplyDelete
  28. zuan...selamat menyambut tahun baharu 2012! wish can you see you in real soon! alhamdulllah, i can still be your pembaca setia, pengomen setia, pengkritik setia, pemberi inspirasi
    pemuji setia blog zuan pada tahun baharu ini! :)

    ReplyDelete
  29. alamak.. tak berjaya jd pengomen paling setia kat blog zuan ni.. huhu..

    ReplyDelete
  30. sayonara sayonara 2011 (:

    ReplyDelete
  31. happy new year! :) taon ni memang best sebab dapat kenal ngan sume geng blogger. HEHE.

    ReplyDelete
  32. zuan, selamat tahun baru :D semoga 2012 kita semua lebih maju dan positive :)

    ReplyDelete
  33. selamat tahun baru fren..=]

    ReplyDelete
  34. happy new year dik... :)

    ReplyDelete
  35. selamat tahun baru kawan :)

    ReplyDelete
  36. happy new year to u
    moga ezam nihongo pass nanti ekkk ngee

    ReplyDelete
  37. tahun baru, semangat baru. orang baru. hihi. may success follows your way. :D

    ReplyDelete
  38. selamat tahun baru..!!
    lambat wish..sebb line tenet jeles ngn CK :D

    ReplyDelete
  39. lupe nak habaq.. u still in my bloglist.. tQ ;)

    ReplyDelete
  40. selamat tahun baru. dah lama jugak aku tak jenguk blog kau. hehe :)

    ReplyDelete
  41. selamat tahun baru zuan. happy to have u as a friend :)

    ReplyDelete
  42. selamat tahun baru zuan..semoga semua impian tercapai..n diberikan kesihatan n rezki yang baik

    ReplyDelete
  43. happy new year, 2012 zuan. semoga tahun ini lebih baik. thanks for supporting suha and belog. :)

    ReplyDelete
  44. sama-sama.. :) walaupun nama saya takde..

    selamat tahun baru.

    ReplyDelete
  45. semoga blog kamu trus sukses :)

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...