Thursday, 26 January 2012

> Tech Thursday : Tiada Lagi Sharing Is Caring?

HOlla Peeps,

Dah lama rasnya aku tak update blog secara serius dengan isu yang hangat! OUCH!!! 

Rasanya juga ramai yang dah alert yang topik laman perkongsian file hangat diperbincangakan dan diperkatakan di forum, laman sosial, dan mulut-mulut (dan banyak di ceritakan di Amanz). Pasti ramai yang sedia maklum yang Megaupload telah disita oleh Federal Bureau of Investigation pada January 19, 2012 dan Unavailable bermula January 22, 2012. Satu berita yang menyebabkan para pengguna lama storan online kurang mood untuk online.

#justgoogleit

Dan terbaru Filesonic dan Fileserve mula mematikan fungsi file perkongsian mereka dan hanya menfokus pada personal storage sahaja untuk mengelakkan dari mendapat nasib yang sama yang telah Megaupload alami. Berbeza pula dengan Mediafire yang dilihat akan terus beroperasi seperti biasa dengan perkhidmatan berasaskan cloud seperti Dropbox dan juga Box.net.

So akan tiada lagi aktiviti-aktiviti download filem terbaru dan lagu terbaru di internet secara percuma? Apa pendapat korang?


-zuan-
p.s : lama rasanya aku tak tulis mengenai tech thursday ni.. maaf sebab banyak kesulitan di sepanjang bulan December dan Januari.. 

49 comments:

  1. patik sgt keciwa sebab nak DL citer korea x blh dah guna mediafire tue.....

    ReplyDelete
  2. youtube masih ada percuma utk dgr lagu n tgk movie episode by episode.. tp tak best screen kecik sgt lps tu tnggu nak buffering.. makin stress..

    ReplyDelete
  3. tak suka upload tapi suka cilok dari kengkawan...hahaaaa

    ReplyDelete
  4. Terpaksa guna torrent balik dah sekarang nie..

    ReplyDelete
  5. agak sunyi dan tak berseri lah hidup kita yg kaki upload nih. haha

    ReplyDelete
  6. mmg jarang download pape pun,,, so mmg tak risau,, kih3

    ReplyDelete
  7. jarang donload2 salu amik dari kawan2 ajer hehehe nama nak cari sendiri mmg tidak lah :)

    ReplyDelete
  8. hidup terasa kelam. gundah gulana.

    ReplyDelete
  9. aku guna utorrent, download dari piratebay je. hehe!

    ReplyDelete
  10. yeke?alaaaa..

    br tau zuan..:(

    ReplyDelete
  11. x penah donlot movie..x familiar ngn istilah2 ni~ (--")

    ReplyDelete
  12. tidakkkk!!
    seb bek aku tak kaki donload movie..kaki copy jek..hehe
    tapi kalau 4shared pon kene gak, aku tak taw nak jadi ape la ngan idop aku..huhu..sunyi tanpe lagu..

    ReplyDelete
  13. faham je zuan bz dgn keje seharian..zuan shida ade benda nk tnya tp shida tgu zuan betul2 free lah ok :)

    ReplyDelete
  14. tu lah. no more download2 ni, tp nak seribu daya kn. mne2 pun bole cilok !

    ReplyDelete
  15. ssh laa cam gini.. ish2 ~

    ReplyDelete
  16. what? how could they were :( fortunatley arisha buka kaki download and so on. tapi agak susah bila mau buat ini tidak boleh, mau buat itu tidak boleh!!!

    ReplyDelete
  17. Salam Saiazuan,

    Oooo kalau nak download lagu gunalah software ares...Just type apa lagu yang kita nak n then search. Sistem tu akan tolong carikan untuk kita..lepas tu klik le download...hehehe..anyway tahu gak website mana yang berfungsi & tak berfungsi...Thanx..

    BTW kami singgah & follow blog Saiazuan, jangan lupa singgah & follow blog kami lepas ni ye.. :-) TQ

    www.mylovely-cats.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. alaaa , tak besh cemni !

    ReplyDelete
  19. huh..takde mood nak online. kang aku boikot sume movie tak nak tgk. tapiii aku jugak yg rugi huhu.

    benci la camni. terasa gelap dunia ku. tak berwarna. ( T. T )

    ReplyDelete
  20. mne source laen yg boleh nak donlod citer pasni??

    ReplyDelete
  21. aq tak selalu download kay megaupload pun...takde la rasa terkesan sgt...heee~

    ReplyDelete
  22. dapatkan yang original.. hehehehe

    ReplyDelete
  23. Harap - harap 4Shared tak da apa2...kat citu je la tmpat aku download lagu...yg lain x reti heheheh

    ReplyDelete
  24. ermm sypun same mcm Azham,,cite len tu beli cd je klu nk tgk,,huhu

    ReplyDelete
  25. nsb bek la kje ak curik citer dr member je.. mwahahahah

    ReplyDelete
  26. nasib anis jarang nak upload cite nie..huuuu..kesian korg korg..:)

    ReplyDelete
  27. Memang pun. Rasa sedih hati tau bila disita bagai. Tapi Mediafire untuk 1 blog tu untuk download movie dah delete dah. Mungkin takut kot. Haih. Sedih tahu sebab cuti semester ni hanya bergantung kepada movie. Ekekeke~

    ReplyDelete
  28. ckap sal IT ni..aku jujur..mmg blur

    ReplyDelete
  29. encik saiazuan kene jadi host untuk perisian upload..(apa aku cakap ni..)

    ReplyDelete
  30. wuwuuwu mencik ah. tak best keadaan mcm ni T__T

    ReplyDelete
  31. pendapat aku... oh!! dammmnn!!

    ReplyDelete
  32. CK bukn kaki download huhuhu

    ReplyDelete
  33. tak guna megaupload pun so takde efek pape..hehheee

    ReplyDelete
  34. Pergh giler...baru tau nih..aduhh aku ni dah la kaki donlod..aduyaii..


    Kalau berani jom join contest kedai Kiz, hadiah kompem gempak!
    The OH!SEM tagline contest

    ReplyDelete
  35. xpe gunakan segala alternatif yg aade...hidup kaki download!! hahaha... btw zuan yup adaptasi dr lagu coldplay yg versi glee season 3...hehehe

    ReplyDelete
  36. tension hidup memikirkan masalah ini. haha

    tapi takpe, nasib baik kawan2 ade sumber yg boleh dicilok utk dicopy~~~ XD

    ReplyDelete
  37. aku lom rs lg kkecewaan tu sbb slalu ade je org donlodkan cite utk aku =P

    ReplyDelete
  38. nasib baik aku ni jarang download, haha

    ReplyDelete
  39. semua tak bleh donlod! apa pun tak boleh. haishh

    ReplyDelete
  40. jarang download..slalu copy dr external hard disk member2 jer..tapi ssh ckit lah diorang nak dload movie baru skarang..effect jugak pd aku,huhu..

    ReplyDelete
  41. selagi mediafire n 4shared ada, selagi tu tak risau. haha.

    ReplyDelete
  42. kaki donlod tegar mmg stress gile la nih..sipbek guwa suke rembat kat member2 je..kehkehkeh =P











    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  43. Yeah.Saya online sebab selalu nak download cerita dan lagu sahaja.Tapi tidak mengapa selagi ada software untuk terus download pandai -pandailah cari kat mana.hehe

    ReplyDelete
  44. ct tnggu org len download je..hehehe

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...