Monday, 30 January 2012

> Pertama Kali Sampai

HOlla Peeps,

Aku memang tak familiar dengan Kota Damansara dan memang aku akan tertanya-tanya, "Apa ada kat sana? Macam mana nak ke sana menggunakan public transport?"

So ada satu event invitation yang meminta aku ke sana.. Jadi aku selidik la macam mana nak ke sana dengan mudah dari Seremban.. Dan aku dapati ada 2 kaedah untuk ke sana iaitu dengan menaiki bus or KTM ke KL, then berenti di Pasar Seni (kalau menaiki bus) atau berhenti di KL Central (kalau menaiki KTM), then naik la Train Rapid KL (Putra) ke Kelana Jaya (last station) dan naik Cab untuk ke Sunway Giza Mall.

First time nak ke sana memang tak boleh gambarkan macam mana tempat tu. Bila sampai kat Kelana Jaya aku pada mulanya nak naik bus sebab nak save duit sikit, tapi bila tengok je masa, memang saving tu terpaksa tolak tepi dan aku decide untuk naik cab. Tanya uncle cab, mau ke Sunway Giza Mall Kota Damansara, dia dah pening dan ingatkan yang tempat tu dekat Sunway Pyramid. Tapi bila aku sebut Kota Damansara je, dia baru boleh catchup tempat tu. Memang jauh sebenarnya Sunway Giza dan Sunway Lagoon, kedua-dua tempat tu menggunakan nama Sunway, tapi lain lokasi (kalau nak cerita dengan detail memang aku tak ada idea mengenainya, tak pakar beb~)

Misi aku pada ahad (29/1/2012) lepas adalah untuk ke Sunway Giza Mall! Tapi apa kes aku ke sana? Sambungan persoalan ini di entry seterusnya.. Hehe

Bangkok House(Sunway Giza Mall)


-zuan-
p.s : terlepas tengok beberapa persembahan hebat AJL 26.. 

51 comments:

  1. to be continued la plak...haha
    suspen neyh!

    ReplyDelete
  2. oh suspen! jer watpe la zuan kat sna yerk??

    ReplyDelete
  3. weh, suspennye..cpt sket sambung..

    ReplyDelete
  4. alamak..terkomen pakai account adek aku lak..sory zuan..ni aku, ked..hehe

    ReplyDelete
  5. kalau first time pergi mmg kalut la sikit kan...haha...

    #aih...ada sambung pulak...haha~

    ReplyDelete
  6. tensyen!!! sambung!!! haha!

    ReplyDelete
  7. Aku pnah p sana skali je, serabut kpala aku wp yg drive bf aku haha

    ReplyDelete
  8. aiiiyoookkk..tergantung tanpa bertali cerita zuan..hihiiii..

    dkna kalau nak drive p ke area sana memang pk 10x, pakai gps pon rasa macam tak confident jer sebab takot sesat.

    psssstt..semalam ada kelas dan memang tak dapat tengok ajl ;p

    ReplyDelete
  9. zzzzzzzzzz...dah penuh penghayatan dah baca ni..tetiba to be continued

    ReplyDelete
  10. berapa ringgit charge cab tu?

    ReplyDelete
  11. aku tau aku tau. nak aku jwab ke. hehehehhehehe. kalau jawab dapat hadiah tak. =p

    ReplyDelete
  12. tunggu sambungannya baru nak comment pnjg2...ehh mahal tak tambang cab tuh?

    ReplyDelete
  13. charge cab rm12.. jarak dalam 10 minit je.. huhu

    ReplyDelete
  14. ok,tunggu sambungan.nak tahu buat apa kat sana.hehe

    ReplyDelete
  15. hahaha..

    btw,aku mmg tak suka pi area ade name sunway..mmg compius ok..

    ReplyDelete
  16. alah nak jumpe madammondoq kan kan kan.
    hehehehehe

    ReplyDelete
  17. zuan pi mana tu? awat sibuk2 nak pi sunway giza tu? ish.. ish..

    ReplyDelete
  18. jgn nk trgantung sgt la kan,.huhuhu

    ReplyDelete
  19. Kedai makan? Macam best jer.. Aku pun tak pernah g Kota Damansara gak..

    ReplyDelete
  20. pengalaman pertama tapi mesti berbaloi kan? dapat tahu sendiri. ^_^

    ReplyDelete
  21. tu diaaaaaa.. pi mana jauh2 tu tak bawak awek.? hehehe

    ReplyDelete
  22. can't wait to read to the next story of yours...have a goodday, zuan...

    ReplyDelete
  23. Jalan-jalan cari makan nampak. Jumpa blogger la tu. Ekekeke :p

    ReplyDelete
  24. tu la...ada continuation!

    tak sabar betul nk tggu ni hehehe

    ReplyDelete
  25. Ini mesti sebab nak carik Abang KID. Skandal.. hahaha

    ReplyDelete
  26. Dari Seremban tu kenapa tak naik KTM ke sampai kat Kepong Sentral. Lepas tu naik bas Rapid, tak pun teksi ke KD.

    ReplyDelete
  27. abang saya duduk kota damansara. tapi saya tak pernah pergi pun lagi sunway giza mall. hehe.

    ReplyDelete
  28. first time dengar sunway giza mall

    ReplyDelete
  29. just nak tanya, sunway giza dgn sunway pyramid tue tak sama ker..?

    huhu..sy tak pernah pegi! :p

    ReplyDelete
  30. wah
    mesti ada sesuatu yg istimewa nih

    ReplyDelete
  31. rugi tak tengok AJL he2

    ReplyDelete
  32. sunway means company sunway nye building la kan... sunway carnival mall kt penang pn hade! hehe..
    salam singgah!

    ReplyDelete
  33. langsung xnah g dua dua sunway tu

    ReplyDelete
  34. event apa? event apa? haha semua org suspens gitu. hihii

    ReplyDelete
  35. huhu.sampai dua lagu yuna satu pun tak menang. =.='. tapi saingan memang hebat hebat pun.

    ReplyDelete
  36. 1st time g tempt xdikenali beselah.. wahh ade smbugnn lg?ni supe cm tgk drama ber episode lak..hik3...okeyh2 can't wait..
    p/s: byknya event2 yg zuan g plus yg zuan create g...xbz ka?huhu

    ReplyDelete
  37. namee tak pernah sampai. kesian tak zuan ?? hehe. :) cepatlah sambung..

    ReplyDelete
  38. i dah sampai london ni, tak sambung2 jgk cite ni, CEPAT!

    ReplyDelete
  39. Buat apa kat sunway giza?

    jumap diorang ni yer.. ;)

    http://sicantiksiezuka.blogspot.com/2012/02/goyang-inul-aka-madammondoq-belanje.html

    ReplyDelete
  40. huyooo zuannnnn! kenyang dah?hehe

    ReplyDelete
  41. ko ada skandal ngan abg KiD ke zuan? ekekeke

    ReplyDelete
  42. Hurm, tiba2 terpikir...kena tak naik bas dr Pasar Seni ke Kota Damansara je? from there boleh amek cab hehhe

    ReplyDelete
  43. hee..mmg jauh sgt sunway pyramid dgn sunway giza mall kota damansara..:)

    nama bandar pon dah lain..kekekke

    ReplyDelete
  44. dh thu da nk buat pe...hahahaha...

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...