Wednesday, 18 January 2012

> The Very First Job

HOlla Peeps,

#akuLupaManaAkuDapatGambarNi

Balik bercuti semester tak semestinya cuti tanpa kerja perlu dilakukan, tak semestinya enjoy je kerja.. 1st tings to do is to fix my lil bro's pc so aku boleh gunakan pc tu selepas aku hantar lappy aku untuk kerja kerja menuntut warranty 3 tahun di mahkamah Seremban 2 (ayat nak gempak je).. Disaat exam week bermula la pulak dia meragam, katanya (refer to lappy aku) dia tak mampu menutup dengan bagus lagi, aku perlu kembalikannya ke kilang jika ingin menggunakannnya semua... 

Hahahaha jika dalam bahasa komputer, hardisk lappy aku ada bad clusters, aku dah check disk lebih 5 kali dan masaalah sama terus berulang iaitu setiap kali aku switch on lappy aku, dia takkan dapat boot! Means ada prob kat booting dia sebab OS gagal save current settings sebelum ditutup.. So ke-kedai la jawabnya kamu ya~
So selama ni macam mana aku online? Ia disebabkan aku tak pernah tutup lappy aku selama lebih 2 minggu, hanya sleep mode je..hahahaha kalau aku tutup lagi sekali, means aku perlu restore untuk kali yang ke berapa puluh entah, sekali restore memakan masa lebih 2 jam (normally kurang sejam, tapi jadi lama sebab hardisk aku ada problem, bad cluster!!!)

Nasib baik warranty ada lagi, klu dah tak ada, kering la poket aku cuti ni..

-zuan-
p.s : niatku untuk kembali aktif blogging pada cuti ni mungkin terbantut disebabkan masaalah lappy.. 

40 comments:

  1. heheheh.
    lappy aku pun buat hal gak sebelum ni.
    sekarang dah ok dah.

    ReplyDelete
  2. keh3x..lptop klo wat problem mmg serabut kpala otak kjp..

    ReplyDelete
  3. hah, elok sangat la dua2 syazwan ni kene masalah yang sama..ade chemistry kot! huhu

    papepon aku still jelez ngan kau zuan sebab da ade kat kampung halaman terchenta sementara aku masih lagi bergelut dengan subjek last 20 ni..

    arghhh!! tak aci!

    ReplyDelete
  4. huhuhu berjauhan la kamu utk smntra wktu :D

    ReplyDelete
  5. galaxy...galaxy...galaxy :)

    ReplyDelete
  6. Student dgn lappy mmg saling memerlukan.hihi.lappy aku masa,study dulu masih bertahan.cuma dia dah uzur.jd lembab..skrg aku pakai dekstop aja.(^o^)/.

    ReplyDelete
  7. takperlah slow slow g settle dulu ape yang patut

    ReplyDelete
  8. macam separuh nyawa je kann~

    ReplyDelete
  9. nanti abih waranti pasti jadik lagi...(berkata2 celupar atas dasar pengalaman)

    ReplyDelete
  10. lappy buat hal tension woo..hee~

    ReplyDelete
  11. Mungkin kita terlupa kadangkala mesin pun perlukan rehat untuk memberikan khidmat yang terbaik dan berpanjangan.


    Nasib baik tak kena keluar duit poket..

    ReplyDelete
  12. bahasa computer kt atas tu langsung tk paham,,hehe,,takpelah,,kasi rehat jelah dulu yer,,

    ReplyDelete
  13. student life would be hard if there's no lappy cause for them, it's everything..emm...have a goodday after this, zuan!

    ReplyDelete
  14. tgu zuan aktf blogging balik laaa :P

    ReplyDelete
  15. laptop tu ibarat nyawa kot! haha. hidup tak lengkap kalau takda laptop. =)

    ReplyDelete
  16. benci lappy kalau buat hal.. lagi2 kalau nak buat assignment..

    gamba atas tu.. perghh.. tak sanggup eyh.. giler mahallll slr.. tp tipu jer tu

    ReplyDelete
  17. aaaaaaa... banyak benar masalah ko yeee

    ReplyDelete
  18. lappy aku lemabab bro.. haha.. lama tak nmpk ko kat tweet. hehe

    ReplyDelete
  19. dulu lappy aku sama kes macam kau,kena buat sleep mode je,alih alih lappy tu aku dah jual,haha

    ReplyDelete
  20. wahh buat sleep mode slama dua minggu?? lama tu ohh :O

    ReplyDelete
  21. fuhh.. bunyik cm teruk gak tu..masuk ward la ye lappy tu..semoga ia bertambah baik dan cergas tuk berkhidmat kat tuan die ^^

    ReplyDelete
  22. same macam laptop aku ja...asal tutup je,restore amik beberapa jam.huhu

    ReplyDelete
  23. susah tu,tapi kedai ada. hehe :)

    ReplyDelete
  24. moga laptop cpt sembuh XD

    ReplyDelete
  25. suruh pakai ipad tu.... hehe... :P

    ReplyDelete
  26. heh saya mimpi blog ni mlm bila ntah. time tu konon2 tgh tulih komen. tgk2 mimpi je rupanya. keh3

    ReplyDelete
  27. kadang2 repair lg mahal dr beli baru agaknya. sabar ya zuan. :)

    ReplyDelete
  28. banyak2 banyakkan je la :)

    ReplyDelete
  29. uh.. sedih oo kalau kering poket time cuti.. sob.. sob..

    ReplyDelete
  30. salam..

    kalau lappy rosak time poket kering lagi sakit...huhu

    ReplyDelete
  31. hahhaa..kalo dah ke kilang..lama la jwabnye menunggu ~

    ReplyDelete
  32. len kali jgn bg dia tido je,terus off...brng buatan manusia mmg mcm tu kan,sabar jela~~~

    :)

    ReplyDelete
  33. nasib ada warranty..tak terbang duit..

    ps: org srmban ek? kt mana?

    ReplyDelete
  34. tak paham bahasa komputer...

    tapi aku doakan lappy kau selamat hehehehehhehehe

    ReplyDelete
  35. perhhh LAPPY problem mmg mcm haremmmm je rase =P




    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  36. idop xtenang tanpa lappy woooooooooo

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...