Thursday, 13 October 2011

> Tech Thursday : Jobs Difilemkan

HOlla Peeps,




Baru lebih kurang seminggu (6 October lepas) dunia teknologi kehilangan seoraang genius Steve Jobs, dan kini, Sony Pictures dalam perancangan untuk menerbitkan kisah hidup Jobs dalam bentuk filem. Seperti Social Network yang mencetiakan mengenai pengasas Facebook Mark Zuckerberg, filem mengenai Jobs dijangka lebih menarik. (sumber)




-zuan-
p.s : apa sumbangan anda dalam dunia teknologi? 

51 comments:

  1. jap dkna nak pikir, apa yang dkna sumbang untuk teknologi :)

    ReplyDelete
  2. kalau betul keluar,menarik niii. :P

    ReplyDelete
  3. Kecoh satu dunia pasal bende ni. He did his job really well. Ohsem...ohsem!

    ReplyDelete
  4. agak agak sapa yang nak jadi pelakonnya?

    tak sabar nak tengok :D

    ReplyDelete
  5. woww memang jasanya dikenang..hebat

    ReplyDelete
  6. it real? nak tengok la

    ReplyDelete
  7. bila berjsa smua org akn kng. so jom kita plak berjs maesti ada org kng.hihi:D

    ReplyDelete
  8. Sudah review ok..DONE hihiihii all the best

    ReplyDelete
  9. harimau mati meninggalkan belang, manusia mati meninggalkan jasa...

    ReplyDelete
  10. menjadi sekretariat teknologi maklumat di kolej! aha! :) using the features like FB, blogging and so forth! :) ekeke!

    p/s: menjawab..?

    ReplyDelete
  11. Dalam kesempitan ada kesempatan... Bravo untuk Sony Picture...

    ReplyDelete
  12. uh uh..crita zuckerberg tu pun sy xtgok lg..

    ReplyDelete
  13. mesti lagi gempak dari cerita Social Network ni..

    ReplyDelete
  14. nak juga tahu perjalanan hidup dia

    ReplyDelete
  15. gempak jugak klau buat filem...(mcm membosankan je filem tu nnt) haha

    ReplyDelete
  16. untung jadi org kretif nie..

    ReplyDelete
  17. org faymes...mati pon dikenang-kenang.

    ReplyDelete
  18. pelakon tambahan,,jngah blg ni,,hehehe

    ReplyDelete
  19. kisah hidup dia boleh jadikan teladan.
    bagus utk pedoman. ^^

    ReplyDelete
  20. steve jobs dah kuarkan brand apple,bior kte plak kuarkn brand duku ke..langsat ke.. :P

    ReplyDelete
  21. aku baru abis siapkan artikel pasal pak cik ni

    RIP

    ReplyDelete
  22. aku juga teringin tahu hal beliau...

    ReplyDelete
  23. dia seorang yg hebat. mana nk cari ganti. namee ? haha, mmg satu benda pasal technology pun taktau.

    ReplyDelete
  24. mesti best..
    blm ade sumbang ape2 pun lagi..hehe..

    ReplyDelete
  25. weehoo klu jd dlm bentuk filemm hmm mesti menarik ni ;)

    ReplyDelete
  26. steve jobs tiada. Blackberry pulak tak berfungsi di europe, middle east and africa :(

    ReplyDelete
  27. sumbangan saya adalah memanfaatkan teknologi untuk buat perkara yang betol..tehee..

    ReplyDelete
  28. perggh..mcm justin bieber dh kan....=)

    ReplyDelete
  29. Jasanya di kenang melalui filem.... biasalah harimau mati meninggalkan belang manusia mati meninggalkan nama

    Jom Terjah entry terbaru ??
    tip cara mudah bersihkan seat kereta

    ReplyDelete
  30. he's awesome. he did something awesome at everybodies' impressions :')

    but i still know nothing about technology. only know how to get using of those..hehe.

    ReplyDelete
  31. sumbangan duit je la beli teknologi. haha..

    zuan.ko fan kdrama jgk ke. gumiho best kan.kan.

    ReplyDelete
  32. manusia kan? dah takde baru lah orang nak hargai..mase die hidup, x ramai org taw steve jobs tu sape..mcm aku ni hah..

    p/s : gamba tu mmg camtu ek? aku igt lmbt loading td..hehe

    ReplyDelete
  33. owhh nak buat filem
    osl die eh?? mudah2an
    hero die JASON STATHAM! :P




    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  34. he's awesome! dunia tech, dunia dia.
    sumbangan saya : menggunakan tech. yang diwujudkan dlm kehidupan seharian. ;)

    p/s: mata sy seperti mata awk. alhamdulillah :D

    ReplyDelete
  35. aku tak tengok lagi socal network tu.
    orang cakap bosan.
    aku harap filem pasal jobs tak bosan.

    ReplyDelete
  36. best ke social network tu? nak kena tengok la movie pasal steve jobs ni nanti. =)

    ReplyDelete
  37. ala...wat la citer sal kami lak...hahaha

    ReplyDelete
  38. oh difilemkan eh? baru tau ni.

    ReplyDelete
  39. sumbgan?? haha mmg xde la sekadar teknologi dan aku tak dapat dipisahkan lg ;)

    ReplyDelete
  40. Penah tgk pirate of sillicon valley? Cite psl bill gates and steve jobs berebut nak naik awal2 dulu..dlm cite ni jobs digambarkan sebagai seorang yang eager nak berjaya sampai tindas workers die sendiri. Like in china. Hopefully, sony pictures dpt bg cerita sebenar. btw, r.i.p steve jobs..

    P/s: twitter @kornvalley, email silly_kornvalley.sama cam tajuk filem tu.. Adakah gvh penah berangan nak jadi cam bill gates ngan steve jobs dulu??dem..:)

    ReplyDelete
  41. pasti gempak cite tu nnt~

    ReplyDelete
  42. Too bad dia xde utk tgk cite tu kan. Suspen gak sapa yg akn blakon jd watak dia nanti..hrp2 cite dia best mcm dlm social network tu =P

    ReplyDelete
  43. so far xde.

    tapi sebaik mungkin cuba menggunakan teknologi tu dengan berhemah dan ke jalan yang berfaedah. ni boleh kira sebagai sumbangan ke? hmm hee :)

    ReplyDelete
  44. ct prnah abiskan games plant vs zOmbie...err...sumbangan lah tu :D

    mOvie nti msti pnuh ngan teknOlogi dia...prOmOte..huhu

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...