Wednesday, 19 October 2011

> Papercraft Collection : One Piece Nakama

HOlla Peeps,

Dah berapa lama aku tak tunduk koleksi papercraft aku? Rasanya last collection yang aku share adalah Danbo... Entry kalini aku nah share koleksi papercraft one piece aku! Ingat lagi kapal Going Merry aku?

Tak perlu menghabiskan berastusan duit untuk hobi macam aku ni, hanya perlukan kerajinan! Dan tak perlukan kreativiti sebenarnya, rajin je, serius tak tipu! Tapi koleksi ni belum cukup, misi aku lepas ni nak dapatkan kapal Thousand Sunny! hehe (",)





Amacam? InsyaAllah aku akan gantikan Wordless Wednesday dengan Papercraft Collection kalau ada koleksi baru dari aku.. (",)


-zuan-
p.s : nak beli almari kaca, letak semua koleksi model aku dalam tu.. hoho 

54 comments:

  1. aku ada gak buat benda ni,,,
    aku buat grup kung fu panda,,
    kau pakai kertas jenis apa ye???

    ReplyDelete
  2. tangan kau, tangan seni.

    heheh.

    ReplyDelete
  3. tsk.. peminat onepiece ka ni.. ? kalau sy.. tepuk tangan kita serupa!

    btw.. damn.. damn.. damn.. seni apa ni! kenapa aku jelez ==''

    semart!

    ReplyDelete
  4. ~kreatif gila..best3..buat byk2 ^_^

    ReplyDelete
  5. Aku tgh buat koleksi gundam....ahahahahaa xD

    Gila banyak part @.@

    ReplyDelete
  6. bestnya ada koleksi cm nie

    ReplyDelete
  7. dkna confirm tak ada koleksi ini heheeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  8. gile la.. nice betul nih!! cantik.. x nak jual ke kalau dh banyak.. leh dapat duit!! :)

    ReplyDelete
  9. tak nak pinjam.. nak ambik terus boleh..

    ReplyDelete
  10. fuiyoo! cool! rajinnya buat papercraft ni.

    ReplyDelete
  11. giler best!ni yg buatkn ak nk buat gk ni.hoho

    ReplyDelete
  12. hobi eh? wah, macam seronok! :D

    ReplyDelete
  13. tak reti sangat jari jemari dah keras,,,,:)

    ReplyDelete
  14. giler kentang. berseni til. tgn sy ni nak buat kapal mainan yg sampan tu pun terkial kial.hahah

    ReplyDelete
  15. nak gak dia nye template..

    ReplyDelete
  16. bestnye..1st time tengok benda ni..

    ReplyDelete
  17. whoaa. kreatif n rajin.


    jelesss =.='

    ReplyDelete
  18. wah byk koleksi ye.aa dh khatam nnt sila la dtg ke jepun ye.heeee

    ReplyDelete
  19. agak2 kalo jual semua koleksi tu bole kya..hehe

    ReplyDelete
  20. waa ! comel nyee bnde alah tu !

    ReplyDelete
  21. gaggaagaga
    nak seko boleh?
    sebagai hadiah besday saya semlm
    hehehehe

    ReplyDelete
  22. comel..ajar la buat dlm blog..boleh tunjuk bakat..kami2 nie boleh try buat..:)

    ReplyDelete
  23. studiomate sy pun gilakan benda ni :D seronok main lipat2. hehe :) tp nk menyimpan tu laa...kang salah simpan terpenyek balik.

    ReplyDelete
  24. zuan..make it one for me! :D
    do take good care of those papercrafts!

    p/s: dalam diri, punya jiwa seni :')

    ReplyDelete
  25. berbakat sungguh la hang ni!! x rugi...

    ReplyDelete
  26. wo! semart3!!
    bleh buat duit ni zuan!
    meh juai meh! hehe =P






    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  27. pergh. ko memang rajin,
    tp tak nampak detail la bro..
    close up lah sikit :D

    ReplyDelete
  28. buatkan 1 utk i boleh? hehe..

    ReplyDelete
  29. Rajin.. Ada jual ker dia punya kertas untuk buat tu?

    ReplyDelete
  30. Nak satu please nak satu. Satu je.

    ReplyDelete
  31. dok baca selalu kat sini. rasa teringin pulak nk buat. haha

    ReplyDelete
  32. ada jual ke ?? ni 100% kertas ke? jakoon jap hehe

    ReplyDelete
  33. tgn xberseni mcm kaklimah ni, tgu org bg j :P

    ReplyDelete
  34. wat sdri ke?teror la..comey~~

    ReplyDelete
  35. kreatifnye.
    make one for me, zuan!
    :D

    ReplyDelete
  36. Nice! Tak berkesempatan lagi nak buat. Heh he

    ReplyDelete
  37. cute! shida pun ade papercraft hehe..nnt nk tnjuk gak lah ^_^

    ReplyDelete
  38. hehe. aku tak tgk pun one piece ni. rasa mcm nak tgk, tapi mls sbb susah kan nk follow dari tgh ni. dah bpe ratus dah. nk tgk dari awal mmg tak laa. haha.

    rajin betul buat.

    ReplyDelete
  39. hmm tak perlukan kreativiti sangat kawan2, just usaha dan kerajinan.. mix it well and u get the result.. ;)

    so rasanya tak perlu kot aku buat tutorial untuk papercraft ni.. :D

    ReplyDelete
  40. buatkan patrick,haha :P



    rindu kat kapal tu :D

    ReplyDelete
  41. ni ade yg jual pastu psg ke?,,ke betul2 own made ni,,wahh kreatif!

    ReplyDelete
  42. Betul2..smua tu perlukan kerajinan & sdikit $$$ hoho
    Aku xde paper craft cam ko tp aku ade 'patung aksi' ghost rider besar punya hohoho pasni nak kumpul yg lain lak

    ReplyDelete
  43. aaa...tengok sambil ternganga.. yang going merry kamu bg dulu pun tak terbuat lagi..ngee..

    grr...jeles..tolong buatkan..haha

    ReplyDelete
  44. setuju beli almari kaca satu. haha :)

    ReplyDelete
  45. mana kau dpt bekalan wey? huhuh

    ReplyDelete
  46. fuhyooo..kreatifnyer!!!

    ReplyDelete
  47. Yeah yeah yeah! Paper craft ohsem!

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...