Tuesday, 31 May 2011

> My Collection - One Piece (Going Merry)

HOlla Bloggers

Maaf kalau 2-3 hari ni aq jarang Blog Walking ke blog korang, busy akan sesuatu benda atau dengan kata yang lebih terang, kerja.. hehe dan hasil kerja yang ingin di share dengan semua pada post kali ini ialah..... hehe apa dia??? Pada yang sudah tau, mesti akan perasan bila tengok gambar di bawah ni...







Zoro

Sanji

Nami

Vivi

Where are they headed without Luffy?

hehe, ini lah hasil nya kapal dari animasi popular One Piece, Going Merry..hehe Papercraft Going Merry (aq dapat dari internet).. Pada aq sangat berharga walaupun kos nk buat tak sampai RM15.. kenapa aq kata sangat berharga, hmm sebab ia bermula dengan masa aq, tenaga aq, dan berakhir dengan kepuasan kepada aq (dan mungkin tak akan siap kalau aq xde usaha nk siapkannya).. ya sangat puas apabila mencantum cebisan terakhir kapal ni (meriam adalah cebisan terakhir) 


p.s bosan-bosan pada cuti anda? apa kata wat papercraft macam aq.. satu hobi yang tak perlukan banyak modal, dan hasil kerja tu leh jadikan koleksi lagi






25 comments:

  1. whoaaaa! terbaik lahhhh! kita sukaaaaa.....memang i nengok pon memuaskan hati !tahniah.. :)

    ReplyDelete
  2. terbaek bro... waa.. nice idea gak kn.. mne nk cri papercraft nie bro?..

    ReplyDelete
  3. ha!!!x aci de one piece pnya papercraft.....mna nak cari ni???saja wat org dengki tul ar....=^

    ReplyDelete
  4. to all

    hehe lupe nk bagi link...

    http://ninjatoes.wordpress.com/2004/08/06/one-piece-going-merry/

    ReplyDelete
  5. nk kena puji ke ni?hahaa
    cantik la bro, pahni buat sunny lak. :D

    ReplyDelete
  6. kreatif....bleh thn jg cntik..

    ReplyDelete
  7. waah cantik suka tgk la...waa...i double triple like la

    ReplyDelete
  8. Anonymous1/6/11 01:25

    dammit, lawa siot....
    patutlah baru2 ni ko tanya pasal
    printer kat umah aku.....
    pasal ni ke.....
    hehehehe nice 1 beb !


    h*ff*i

    ReplyDelete
  9. terbaek bro.. ai like.. hihihi

    ReplyDelete
  10. memang minat btol la ni kan. huhu

    ReplyDelete
  11. papercraft? menarikk :D

    ReplyDelete
  12. sangat menarik

    thanks singah

    ReplyDelete
  13. peminat tegar one peace yer, hehe...baca dari mula ehh??wahhwahh..

    ReplyDelete
  14. arghh..canggihla..nak jugak..wah eksaitednya tgk..mana dpt papercraft tu?thousand sunny x de?hehe..

    ReplyDelete
  15. thx for the link..eksaited sgt ni..hehe

    ReplyDelete
  16. emm sy share psl papercraft ni kat blog.. boleh kan?

    ReplyDelete
  17. giler laa,. ko mmg minat erk,.rajin tol,.semat2!! ^^

    ReplyDelete
  18. Very cool! I like your blog

    ReplyDelete
  19. haha. menarik gler. i like! ;DD

    ReplyDelete
  20. nanti da abs belajar..ct buat...haha...tp ct cm xder seni je..lukis umah pon belok2...adeh

    ReplyDelete
  21. wah...sugoi ne~..!!
    msti zuan nie sorg yg pyabar, sggp wat papercraft model nie..hehe..
    lame dh x bc komik OnePiece.. >_<

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...