Friday, 21 October 2011

> I Miss My Old Hair

HOlla Peeps,


Bila cakap pasal rambut, aku selalu dicemburui oleh Pak Guard UiTM! Yeah, SELALU sangat.. 


"Wah cantik cambut, bak kad pelajar.. 
Balik potong rambut, dah potong rambut jumpa saya"


Apa salah rambut aku dicemburui sebegitu? Dimana hak aku untuk menjaga rambut aku? Dah degree pn nak kena macam budak sekolah? Salahkah aku rambut rambut seperti Noh Hujan? 

#LOL ini entry luahkn perasaan mengenai rambut, 
untong la jadi pompuan, pak guard takde nak mintak kad pelajar soh potong rambut.. Sobs, i miss my old hair..




-zuan-
p.s : abaikan masaalah rambut ni, apa respon korang klu tweet or komen anda di fb tidak dibalas? teka teki teka tekuk, sapa terasa, haha padan la muka.. ;p 

57 comments:

  1. hulamek. rambut oldskool bai

    ReplyDelete
  2. time aku belajar kolej swasta, aku buat DreadLock je. hahah takde pon sape nak larang hatta pensyarah sekali pon hahaha janji belajar biar gempak.

    ReplyDelete
  3. lor..ingatkan noh hujan kat atas tu..haha

    ReplyDelete
  4. HAHA...pak guard tu jelez la tu sebab dia tak dapat nak simpan rambut stylo macam ko kan...hee~

    ReplyDelete
  5. okeh, aku ada proposal.
    sila berpakaian seperti pompuan,
    moga pak gad tu tak tegur kamu lagi pasal rambut...

    pakaian pompuan tu biar obvious!
    contoh baju kurung ker,
    one piece dress ker,
    tak pun long skirt.

    sure ko nak simpan sampai pinggang
    pun okeh beb!! :D

    ReplyDelete
  6. pergh, nak aku buat mcm tu ke pocket? haha

    ReplyDelete
  7. pak guard memgmcm tu...rmbut pnjg cikit pun nk kena potong...siap kena saman lgi...

    tp yg heran kalu yg ehem (lelaki lembut) xperasan plak...rmbut bkn main lgi pnjg...

    ReplyDelete
  8. switch places meh.sini boleh rambut panjang sampai lutut XD - for real

    ReplyDelete
  9. nyata sekali penyelesaian nya begitu kan :D

    agak agak nak panjang sikit,
    agak agak dah tiba timingnyer pakguard dah start nak kacau,

    sila berubah!!
    sure ko selamat punyer :)

    ReplyDelete
  10. pak gad Uitm sbijik mcm polis penjara..


    sy xda twitter and Alhamdulillah, smpi skg komen Fb sy ada feedback..

    :)

    ReplyDelete
  11. i really wanna switch place with u dhiya..haha

    haha btl2 ezzu, pakguard memang macam tu.. sbr je la..

    haha pakgad jeles ngan aku ek ezad?

    eera, haha bukan noh hujan..lol

    yeah..patut utamakan prestasi bkn rambut kan acidflynn

    haha old skool kan wadi :D

    ReplyDelete
  12. hehe insyaAllah aku praktikan apa yang ko bgtau pocket :)

    achik, hmm xde la mcm penjara sgt.. sbb diorng ni bekerja keras time ada orng besar je..

    ReplyDelete
  13. dah memang ad gaya noh dah..hehe :)

    ReplyDelete
  14. kekekekkee
    aku ase kan
    kalo nk gak rambot cm Noh HUjan tu kan
    kene pakai cap la
    sembunyikan lag rmbut dlm tu
    hehe
    dh lepas jmp pakgad
    lepas la balik
    hehehe


    adoii
    mengajo yg bukan2..hehehehe

    ReplyDelete
  15. uitm ade batas2 rambut jugak eh..oo..bru thu

    ReplyDelete
  16. rmbut cntik bro.

    kalau sy mesti tak nak potong,nak marah lantak dia la..heheee nsib baik rambut sy botak..grrr

    ReplyDelete
  17. perghhh rambut lu cantik doe,ala pak guard uitm(polis bantuan) memang camtu,

    ReplyDelete
  18. guys kalo rambut panjang sikit (sikit jer la tapi) mg agak comei. huhu okaybye

    ReplyDelete
  19. smart kowt rambut noh . tak patut tak patut . -.-"

    ReplyDelete
  20. beasa la pakguard dengki. rambuttt mcm tu semat ape. haha

    ReplyDelete
  21. tak payah la rambut panjang zuan...buruk bebenor jantan rambut panjang..

    bagi budak pompuan dah la yea..jangan nak gatai haiiisss simpan rambut macam noh hujan tu..

    rambut panjang bukan boleh wat payung pon kalau hujan...hahahaaaaa

    ReplyDelete
  22. Rambut ko tebal gilos bile pjg kan. Bdsrkan pix kat fb ko. Jd better pendek je. Noh hujan punya rambut tu lawo tbal, ko?urm..kalau kmas lawo kot hahaha noh skrg dah rambut pendek skit weh.

    maybe video tu aku donlod trus dr blogspot. Xde upload kat utube. Mende tu utk join blogger idol dulu2 punya hahaha. Dah bzmn weh. Kalau lah kan ko ni from label record company hihi

    ReplyDelete
  23. ko kene ngurat pakgad tu..baru die bg lepas..

    hukhuk..


    komen kt fb x balas.? biasa je..hahaha..

    ReplyDelete
  24. Hehe..xpelah..rambut pendek smart per..=) erm, pas study simpan ler panjang2..

    ReplyDelete
  25. HUJAN.....NOAH.........hahahah

    ReplyDelete
  26. hehehe
    sebijik noh hujan

    ReplyDelete
  27. giler la rambut panjang giler.hahaha mgalahkan noh
    hahahha hurmm pakguard uitm mmg la jelz...diorang botakkk!!!

    ReplyDelete
  28. i miss ur old hair tooo.. hmmm =(
    pak guard saje jeles hohoho..
    sebab pak guard sume botak licin berkilat..huh..

    ReplyDelete
  29. rambut ko panjang nampak budak. hahaha..honestly..

    ReplyDelete
  30. tak suke lelaki berambut panjang sgt..hehehe

    ReplyDelete
  31. rambut aku pun dh panjang cam awek dah... seb baek bos aku suke muahahaha

    ReplyDelete
  32. hohoho. pahtu pendek takat mana skrg. haha

    ReplyDelete
  33. try jangan tak try. kokan kreatif.stylo mylo.

    ReplyDelete
  34. hahaha... kalo ko suka sgt belarmbut pnjng ko ututp la dengan topi ala2 kopiah yg org selalu gune kt luar negare tuu...haha... make it as trend.. perrggh mesti leh menyelamatkan rmbutkan yg panjng itu dr dicemburui oleh pak guard.. err ayat mesti nk skema... haha.. n btw aku xde fb n twitter so rasenyer xleh nk nk komen bab tue..hahaha

    ReplyDelete
  35. HAHHAHA. mcm classmate sy jugak. mmg gemar simpan rambut. asek kena tahan guard je bila masuk main entrance. tak serik2 pulak tu. haha

    ReplyDelete
  36. ehh,,,bukan dkt uitm,,,rambut,,hak kita ke,,hahaha

    ReplyDelete
  37. Haha.Rasanya Semua Park guard Uitm macam tukan? Tapi kitorng panggil panggil park gard ni special sikit Men in blue.Pagi-pagi dah terpacak depan koleh semata-mata nak pastikan yang rambut budak lelaki x panjang,guna matrik kad and no baby tee and skinny.Biasa sangat dahkan.Pak guard tu jeles dgn kau sbb dia tak blh nak buat rambut mcm tu.haha

    ReplyDelete
  38. masalah sahsiah rupa diri lah ni. huu

    komen tak berbalas? hmm, terasa oo. haha. tapi tak boleh terus salahkan dia. mungkin tak perasan ke. cuba tanya dia dulu :)

    ReplyDelete
  39. ahaaa... uitm arau oke ja kot :p

    tp2.. time kat guard ja sllu spot cek :p

    ReplyDelete
  40. hahahaha...wambut noh hujan eh.....patot lah ada yang jelez....;d

    ReplyDelete
  41. meh dok kat U aku, komfem lepas., tp kne join school art la., school lain aku x sure ahah!

    ReplyDelete
  42. derr..
    wa pmpuan..kena jugakla..even rambut ori kaler..ta pasal2 kene saman..aiseymen...
    pak guard cari untung!

    ReplyDelete
  43. derr..
    wa pmpuan..kena jugakla..even rambut ori kaler..ta pasal2 kene saman..aiseymen...
    pak guard cari untung!

    ReplyDelete
  44. buat rambut ala2 KPOP laaaa.. hehehee

    ReplyDelete
  45. dah tau panjang, tebas jer lah.

    rumput kalau panjang pun kita potong kan?

    *tak pernah suka lelaki rambut panjang.harap maklum*

    ReplyDelete
  46. weeeeeeeeee pompuan tu patot pakgad suh botak je . hahahahah

    ReplyDelete
  47. rambut lu smart...apa kata kau belanja pak guard tu gunting rambut...bg dressing lawa2 skit, lps ni mesti dia senyap hahaha

    ReplyDelete
  48. phieww! kena tegur jugak eh walau dak degree? teruk bebenor tu! ni bukan dak sekolah lg..tension weh aku dengar..=D
    jadi cam skema plak dah kan?

    ReplyDelete
  49. Ko tak cakap dgn pak guard yang kau tu ahli kumpulan Hujan.. Nak buat rehearsal... haha..

    ReplyDelete
  50. alahai,,memg klu dah jd student t'paksala ikut peraturn,,fesyen tu same mcm adik sy,,lastly kene potg jugk,,nangis la die,,hahaha

    ReplyDelete
  51. ct suka lelaki rambut gitu...cOmey :)

    ReplyDelete
  52. macam mana agaknya kalau zuan botak pulak ek? haha.

    ReplyDelete
  53. Sila dtg belajar kat limkokwing. Sukati ang la nak rambut style apa....jajajajjaaaaaaaa...kbai

    ReplyDelete
  54. dian punye rambot pnjg giler. nk potong ayah selalu ugut kalau ko potong ko kasi botak terus. zzzz=.= so nk pinjam sikit? hehehe :p tumpang sebulan due ke? kui kuii.

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...