Friday, 21 October 2011

> Fakta Auta : "Jangan Tengok Cermin Lama-Lama Sangat, Nanti Jerawat Naik"

HOlla Peeps,

Lama aku tak berfakta auta dengan korang kan? So entry kalini aku nak tanyakan mengenai masaalah yang biasa dihadapi remaja, JERAWAT~

#justgoogleit


"Ha, pandang cermin lama sangat,
tu yang naik jerawat tu.. #LOL (",)"

betul ke? Apa pendapat korang?


UPDATE : Jawapan kepada persoalan ini ada disini


-zuan-
p.s : next aku kena join satu program anak angkat yang dianjurkan Kerajaan Negeri Perlis bersama UiTM, so untuk mengelakkan daripada blog ini bersawang selama 3 hari, aku akan sediakan schedule's update untuk korang.. 

60 comments:

  1. tak de nye.hahha. sbnrnye org ckp mcm tu sebab rimas tgk kita 24 jam tgk cermin.hahahah

    ReplyDelete
  2. aku sokong rosalia je :p

    ReplyDelete
  3. hahah,,bila tgk cermin,,tangan gatal dok picit-picit,,tu je masalahnya

    ReplyDelete
  4. haha..auta je tu..takkan tak boleh kot nak tengok cermin..heee~

    ReplyDelete
  5. aku tgk cermin lelama tetap menten jambu je hahaha

    ReplyDelete
  6. bersih dr jerawat..haha (ayat riak)

    ReplyDelete
  7. bila tgk cermin lama2 maka byk sgt la benda kt muka yg kita nk tacap sehinggakan xsedar kite tgh menmbhkn jerawat kerna byk sgt benda kt muka yg xkena...selalunyer lah itu sbb la jgn tgk muka kt cermin lame2... t mula lah ase muka xlawa la...jerawat byk la...tgn lak dh meroyan2 nk picit depan cermin...hehe

    ReplyDelete
  8. auta auta !!hahaha

    mana ada la..org ckp cmtu sbb nyampah tgk org yg asek tgk cermin kot..ngaaaa

    ReplyDelete
  9. xde la..fakta dia : jgn tgk lama nt pecah cermin tu..

    ReplyDelete
  10. ha laa...naik jerawat sebab bila tengok cermin jer kuman kat kuku duk memain kat pipi..

    patutla naik jerawat...heheee..fakta atau auta?? :D

    ReplyDelete
  11. mm..prog anak angkat.. hehe.. 3 hari x bersawang.. takut naik jerawat jer.. hehee

    auta jer fakta tuh..

    ReplyDelete
  12. i hate pimples. bila tumbuh jerawat, emosi dan kondisi pun tak menentu..
    pandang cermin lama2 boleh menyebabkan jerawat? OOUCCH, is that true???

    program anak angkat? it sounds fun. have fun with your activities, zuan!!

    ReplyDelete
  13. iyeke mcm tu? hmmm..xpenah dgr pulak

    ReplyDelete
  14. Err, tak tau la :D Program ank angkt? Bestnye >< Tc awk ;)

    ReplyDelete
  15. wah, pasti jerawatnya udah saking banyaknya ya??

    ReplyDelete
  16. heheee,,salu dgr ni..tp xbtul pun..

    ReplyDelete
  17. dari zaman blaja tingin sgt nak join program anak angkat tp x kesampaian sbb xde peluang..aih..sedey~

    hm, da nama pun fakta auta kan..hehe~
    lagi satu org kata jgn tego jerawat kat muka org lain, nnt sendiri pulak yg naik jerawat~ ;p

    ReplyDelete
  18. kalau ada jerawat.. pakai kertas pasir aje.. gosok! :p

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum Saiazuan

    betul punya auta...he he

    Wassalam

    ReplyDelete
  20. bro! ni fakta lah!
    bila tengok cermin, sure lah jari nak mengutil sini mengupas saner,

    tangan tu bukan nyer bersih sangat pun, (Most rumah kat malaysia ni masih belum basuh tangan pas makan pakai sabun so...)

    minyak dari masak lomak ikan patin tadi pun masuk lah dalam liang roma pada wajah mu yang indah ittuuuu...

    tu yg jadi jerawat tu :)
    ok tak teori pocket?

    ReplyDelete
  21. tak kot.Jerawat berlaku disebabkan oleh perubahan hormon mahupun emosi kita yang tak stabil.Tapi bila fikir balik ada jugak betulnya pasal bila dah menghadap cermin mula nak picit2 jerawat even tgn belum lagi basuh.makin menjadilah jerawat tu naik.haahaa

    ReplyDelete
  22. tipuuuuuuuuuu autaaaaaaaaaa . hahaha :p

    ReplyDelete
  23. Nice blog and good writing, continue and keep up a good work, sesekali boleh lepak kat blog saya korean fashion malaysia online / online shopping blog. have a nice day

    ReplyDelete
  24. gehehehe lepas ni pecahkan semua cermin kat um,ah

    ReplyDelete
  25. gehehehe lepas ni pecahkan semua cermin kat um,ah

    ReplyDelete
  26. hahahah fakta yang tak boleh disahkan..hanya cerminphobia je yang mengakuinya hahaha

    ReplyDelete
  27. eh. bukan ke org slalu ckp
    jgn tengok cermin lama2, nnt pecah seribu.
    HAHA!

    prog anak angkt. menarik! area mne? penah join jugak. pillar pnya. so, enjoy urself zuan. take care :D

    ReplyDelete
  28. ala...takde maknanya tgk cermin lelama tumbuh jerawat!auta semata mata..heheee

    ReplyDelete
  29. okeh
    lepas ni pakai tudung tgk skrin nfon je
    hehehee


    wooo
    ajin nye nak siapkan entri2
    gud2 =]

    nnti bole bce setiap ari
    hehehe


    btw.. maceh taw!alhamdulillah..ada jugak org mai bce belog huduh tu
    hehehe

    ReplyDelete
  30. oooh student uitm arau ke? akak xstudent situ

    ReplyDelete
  31. auta....!! ahhahaha..i ske tgk cermin tade naik jerawat pom hihohoh..
    take care :)

    ReplyDelete
  32. cermin tu memantulkan kuman. hhoho

    ReplyDelete
  33. xpernah dengar plak. hehe.

    ReplyDelete
  34. serious ka wei?

    alu selalu tgk cermin...

    patotlah banyak jerawat...

    ReplyDelete
  35. betul kot..tengok cermin mesti nak picit jerawat

    ReplyDelete
  36. Nuhh. Medically i would say auta hehe tapi kn mmg tak elok sgt tgk cermin selalu right?

    ReplyDelete
  37. bukan setakat naik jerawat...naik muak cermin tu tgk muka tuan dia...:P

    ReplyDelete
  38. yg jadi cmtuh sbb bila pgg cermin tgk muke yg byk jerawat mst nk pcit..bila pcit mst jerawat lg byk..

    sbb tu org ckp jgn pndg cermin nnt jerawat naik..

    ReplyDelete
  39. tension weh kalau kat muka ada jerawat.rasa nak tenung cermin sampai jerawat hilang...tp takpun kan..hehehehe

    ReplyDelete
  40. picit jerawat yg naik jerawat..pandang cormin xtau pulak den..!!~~(^_____^)..

    ReplyDelete
  41. Aku sokong pengomen yang first sekali tue... haha..

    ReplyDelete
  42. yedop?aku ari2 tengok cermin sbb nk pki tdg..kalau lalu toilet pon, x sngaje TERpandang cermin..hah, cmne tu?

    ReplyDelete
  43. haha..bole percaye ke nih doe??

    ReplyDelete
  44. jgn tgk cermin lama2, nnt cermin tu pecah..ahakss

    ReplyDelete
  45. # kreatif kn. u belaja la buat zuan. nnt kasi i. HAHA! deal?

    ReplyDelete
  46. err~
    kena percaya ke?

    jom tinggal jejak di entry Aien :
    http://tintahatimilikain.blogspot.com/2011/10/jika-dia-kekasihku.html

    ReplyDelete
  47. Haha, tu trick taknak kasi pompuan tgok cermin lama-lama..

    ReplyDelete
  48. aku tgk cermin pagi sekali.malam sekali je.

    hah,schedule.tak mau tak mau.haha=)

    ReplyDelete
  49. dila setiap hari bawak cermin g sekolah .

    ehh setiap masa .

    tapi takde jerawat satu pon .

    BANGGA KEJAP :)

    ReplyDelete
  50. yekew??? xlaaa..tu pesan orang tua2 dulu jew...sebab rimas teng0k anak dara yg 24 jam mengdap cermin huhu

    ReplyDelete
  51. saya tak suka tgk cermin. org kata nnti seri hilang. hehehe. entah ler.

    ReplyDelete
  52. tak elok tengok cermin lama2 sangat..nanti ilang seri...;d

    ReplyDelete
  53. actually betul jugak..jgn tgk cermin lame2..nti mula la tgn nk sentuh muke...pdhal tgn tu pnuh ngan bakteria..haha

    ReplyDelete
  54. tengok cermin bukan punca jerawat tapi tengok cermin sambil stress dengan jerawat yang ada boleh menimbulkan jerawat baru. haha.

    ReplyDelete
  55. memang ada dan sendiri pun berfikir macam tu jugak. entah, bila orang dah bercakap macam tu terus melekat dalam kepala. :)

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...