Sunday, 21 October 2012

> "Untonglaaaaaa"

HOlla Peeps,



Do something, dan got some reward for it, then hears a word "untongllaaaaaa"

Semakin hari semakin banyak kali aku dengar word ayat annoying macam ni.. Its like there is another words to respond to something or to congrats for something.... Untongla untongla untonglaaaaaaaa....


Situasi 1

Dia: You pergi mana semalam?
Aku: Pergi mandi air panas je..
Dia: Untongla!


Situasi 2

Update status "Sedang lunch di Mekdi" di Facebook
Komen "Untongla"


Situasi 3

Dapat 1000 trafik dalam 2 jam.
Respon "Untonglaaaa!"


Situasi 4

Progress projek dah cecah 80%.
Respon "Dah nak siap projek kau? Untongla.."



See? see?? seeeeee??? Dah takde ayat lain nak respond ke? Apa salahnya cakap "Alhamdulillah" atau "Tahniah" atau "Omedetou", or pun "Murah rezeki kome, tak macam kita ni, tak sampai-sampai rezeki".

Just a simple entry to see how many comment will type in "untongla" at this entry~ lol


-zuan-
p.s: selamat hari raya haji kepada semua.. lately, penat dengan work sampai tak fokus dengan blog.. thinkin about gettin back soon~


click ads to show your support (",)

31 comments:

  1. hahaaaa...dkna pon selalu gak cakap macam tu sebab dengar kengkawan duk sebut 'untonnngglaa'.. yes! terpengaruh :)

    ReplyDelete
  2. biase laa tu..
    tgah hot word tu..
    t lame2 da ade word len, tukar laa kan. haha

    ReplyDelete
  3. haha...
    dulu pun rasa annoying dgn untunglaa...
    but now, used to it already... :)

    ReplyDelete
  4. Untung laaaaa... sebab tak rugi

    ReplyDelete
  5. never use that word. lebih suka guna 'seronoknya' :)

    ReplyDelete
  6. un..
    un...
    ungkaplah Alhamdulillah..
    hahhaha
    untunglaaa~

    ReplyDelete
  7. Dulu myra selalu gak guna #untunglaa tue..
    Tapi sekarang nie dah jarang.. :)

    ReplyDelete
  8. untunglah basa kerennya syukurlah..

    ReplyDelete
  9. hahahhaa.. mungkin tu dah jadi macam trend agaknya..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. boni untung bukit beruntung laaaaa

      Delete
  10. kekadang agak annoy juga. sikit2 untunglah, kiri kanan untungnya :p

    ReplyDelete
  11. Word yang selalu dengar.. boleh dikatakan word wajib..

    ReplyDelete
  12. ni fenomena . ntah kenapa =/=

    ReplyDelete
  13. tul gak tu . alhamdulillah.. dah nk siap ek projek zuan

    ReplyDelete
  14. untongglllaaaaaaaaaaaa~~~~!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhahahahaaa..... untung laaaaaaaaaa

      Delete
  15. cuba ganti kan dengan wah best nyer...hehe

    ReplyDelete
  16. ayat feveret gua kotttt.. hihihiihi

    ReplyDelete
  17. wahhh
    hebat lah bro
    untunglahhhh

    ReplyDelete
  18. skrg perkataan tue mmg tgah famous kowt sekarang nie...
    entahlah, pendapat sy pulak mcm annoying pun ade, mcm org yg ckp begitu seolah2 tak ikhlas dgn apa yg diucapkan & lebih kpd berbaur sinis..

    ReplyDelete
  19. untung r.. hahaha..

    der 2 keadaan yg nak digambarkan oleh pengkomen.. huhu..
    1. tumpang bangga dgn pencapaian u all.
    2. tabahkan hati terhadap kecuakkan kerja dorg yg masih xsiap2 lg..

    fikir +ve sudah. untung ada org nk komen dr xder.. :P

    ReplyDelete
  20. untungla, untungla, untungla....mmg dh jd sebutan...hihi

    ReplyDelete
  21. untongglahhh.
    tu perli paling pedas je sebenarnya.
    mereka2 yg perasan sendiri je rasa itu pujian hakiki.
    har..har..har..

    ReplyDelete
  22. Alhamdulillah. tengok ayat keseluruhan, kalau pemdek je, memang ada perli la sikit....

    ReplyDelete
  23. annoyed with those. haha. untongglaaaa macam perli je. haha. namee dulu selalu kena ! haha. tapi trend untongggllaaa dah semakin berkurang. hehe

    ReplyDelete
  24. hehee..btol2 hehee :D

    ReplyDelete
  25. sape entah cipta ayat ni kan. (-__-)

    ReplyDelete
  26. annoying gilaaaaaa perkataan untungla tu,huhu

    ReplyDelete
  27. Anonymous29/9/14 13:37

    uols.... ok la jugak bg komen walau dgn perkataan 'untonglaaa...'... daripada x bg komen langsung tapi SEKADAR LIKE sajer.... LAGI KEJIII....

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...