Monday, 12 September 2011

> Kritik AKU!

HOlla Peeps,

Tajuk simple dan bagitau apa yang aku inginkan.. Beberapa hari ni, aku rasakan entry di blog aku semakin kurang isinya, semakin kosong dan aku semakin kurang penghayatan.. Aku perlukan bantuan korang, aku prlukan kritikan korang... Please kritik blog ni.. Please kritik apa yang korang tak suka.. Anything, just please.. Korang je nampak apa yang kurang.. Aku nak blog aku diterima ramai, dibaca ramai... Dan aku nampak recently semakin kurang dan kurang dan kurang..


-zuan-
p.s : ini bukan entry menarik perhatian pembaca.. tak ada niat nak dapatkan trafik melalui entry ni..Aku perlukan jawapan kepada soalan yang bermain di kepala aku... lama sangat aku nak tau apa yang tak kena dengan blog aku ni.. kerjasama korang sangatttttttttttttttttttt aku hargai.. 

43 comments:

  1. change the layout, make it looks more matured..

    ReplyDelete
  2. aku bukan nak kritik, tapi nak tegur.

    aku suka komen di atas.
    heheh.

    blog kau nampak suram.
    mungkin disebabkan blog looks suram.
    semua, gelap je.

    ok?.

    ReplyDelete
  3. suka background putih..sebab bila hitam macam susah sikit nak baca :)

    ReplyDelete
  4. banyakkan gambaq dalam post :D

    ReplyDelete
  5. aku nak kritik ape ek?blog ko oke. tapi siyes aku banyak tertinggal ko punye latest post sebab busy ya amat. satu kerugian aku rase.

    cume, aku nampak cam ko agak kurang bersemangat je nak blogging skang ni. adakah kepulangan ko ke arau puncenye? haaa

    ReplyDelete
  6. ceria2 kan blog ! hehe ;p

    kalau entri personal pon kalau gaya cerita best jadik best tau entri .. ;D

    cayokkkkkkkkkk ;D

    ReplyDelete
  7. header anda scary... heheh dak dak ok je sbnaqnya (tp scary skit)

    ye la.. komen aku pun sama cam yg atas2 tu.. kaler blog ni agak suram =p=p=p

    ReplyDelete
  8. haaa lupa lak... anda dijemput untu buat yg sama di blog saya juga kalau free le =p=p

    ReplyDelete
  9. ramai critics on layout.. kna prkemaskn lagi ni.. thanks :D

    ReplyDelete
  10. zuan weyh, ko tuka jenis template kat template designer,kau amik yang window, pastu tuka background kau kasi ceria sikit,taknak suram-suram,widget sebelah tu kasi tersusun sikit,dah tu je .... :)



    kalau isi entry tu aku rasa okay dah, maintainkan je :D

    ReplyDelete
  11. yup. tukar lay out cerah sikit. tak pun putih kosong je, senang sikit nak loading. huhu.aku nak baca komik ko!! buatlah banyak2 komik ko tu. huhu

    ReplyDelete
  12. nk komen jugak ahh :P
    ape kata u buat scroll ntk blog archive n ur bloglist..
    then u ceria2kan blog u mcm si tomato tu gtau hek9!~

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum. Layout kasi terang macam tgk kat mobile phone ni cerah je wana putih je semua :D and zuan dah kurang kasi entry yg memerlukan saya memikir dan bincangkan. Not that I don't like the individual/personal story, but to me u got the talent to come out with an issue to be discuss :)

    ReplyDelete
  14. ce bagi gua duit gayo dulu. kehkehkeh

    ReplyDelete
  15. im just saying but agreed with the first commenter..

    p/s:sorry..mmg da jrg masuk blog skg ni..

    ReplyDelete
  16. indeed, ur blog is very ok..but mungkin background yg menjadi masalah utama..u may choose the brightest one i thought..;)

    maybe u need refreshing ur mind, so that the ideas would come out from u urself! keep ur big spirit..

    i wanna read the greatest zuan's entries!! ;)

    ReplyDelete
  17. thanks thanks thanks... :')

    you all are the best asset my blog has :D

    ReplyDelete
  18. firstime masuk blog ne la.. xtau nak kritik ape :) sory :)

    ReplyDelete
  19. hayoooo
    kapan apakah kekurangan?
    mmmmm
    gawat nih...hehehe
    sebb jrg kritik owg ni
    hehee
    x pe saaizuan..pelan2..
    cr isi dulu..nti berbelog dgn riang ye =]

    ReplyDelete
  20. Blog aku pun bukan power mana, tapi ada la comment kalau sudi nak terima.

    1) Integrity kena jaga. Contoh, kalau setakat tulis synopsis dan bagi rating, tak layak dipanggil movie review.

    2) Cari flavour sendiri. Banyak benda kat sini dah macam copy paste dari blog lain je. Normally kalau jadi camni memang kebetulan je. That's why it's important to find your own flavour. It's hard, but once you get it, blogging pun jadi makin best.

    3) Kalau rajin, pakai Platinum Layout. Banyak kerja sikit, and kalau tak pandai organise akan jadi semak. Tapi kalau kena cara memang boleh jadi cool blog ni

    4) Jangan kejar sangat number of entries. Quality over quantity, bro. That's my principle, quality over quantity.

    Tu je la kot yang terfikir sekarang. Kalau ada lagi nanti aku comment lagi. Cheers!

    ReplyDelete
  21. tak tau nak kritik apa, sebab kita rasa okay je dengan blog ni..hehe

    ReplyDelete
  22. on layout kot, maybe xbpa shining... hehehe...
    add some pictures ka.. hihi...

    ReplyDelete
  23. kalo follower ikhlas, xkisah pon layout mcmn rupa..

    entri kureng kot.. lma xbca entri yg rsany mngetuk aku lg..huhu

    ReplyDelete
  24. mula2 tukar template dahulu....blog kurang bermaya...lain2 hal tiada sangat masalahnya...

    ReplyDelete
  25. pocket tak baca blog kamu dari dulu,
    cuma baca sejak puasa kot..
    so tak nak komen sangat pasal 'dulu' dan 'sekarang'

    tp kalau nak komen pasal isi pun...
    maybe kurang gula kot. kurang benda yg nak buat orang dtg lagi.
    or nak baca lagi... link to other post maybe? tak pun lawak yang ceria dalam suram...

    template? pocket pun template sndiri design, gelap jgak...
    dah itu 'flavor' kita, best if we go along jer la kan :D

    cheers bro!!

    ReplyDelete
  26. hurmm..
    xbrape pndi nk komen..
    tp kan better kn update entry y btul2 kualiti.. jgn pkrkan sgt brape bnyk entry y kne wt..
    tp kalo pntgkn trafik mst kne slalu apdate kan..

    ReplyDelete
  27. kene bnyk bc entri kut bru leh komen,,dtg jln2 kat sini dan follow skali,,,

    ReplyDelete
  28. entri rasa mcm tak de mood jer.

    tulislah entri dgn mood. haha~

    awak tahu kan nak buat mcm mana entri yg baik dan menarik perhatian pembaca. tapi bukannya tajuk hot tapi isinya tak de pape pun

    ReplyDelete
  29. I like your blog, the way it is. What matters is your content, and the layout helps a little bit. I like blogs that makes me wonder, you know? Makes me think why and why some things happen. Kita jangan asyik bagi je, kita biar pembaca fikir juga hheheheh

    ReplyDelete
  30. entry pendek takpe asal ape y nak ditaipkan tu bukan lucah.aku pun suka taip pendek2

    ReplyDelete
  31. hmm,
    header baru?! kan.

    tukar background lahh. nak kekal gelap takpe tapi tema lain maybe?

    tapi still sekarang punyaa okay apa.
    :)

    ReplyDelete
  32. tuka background belog kot...bru nmpk len.tah la,aku ok je.. :)

    tp ak rse myb sbb rmai org da msuk blaja,tu yg krg org nk bce belog2 ni..buzy kot.

    ReplyDelete
  33. thanks!!! sgt hargai komen2 anda.. 1st aku akn tuka tema blog ni.. make it more simpler.. :D

    ReplyDelete
  34. Aku paham pe ko rs beb sbb dulu aku pnah rs benda sama sblm aku rombak blog aku.

    bdsrkan pglmn aku, layout ko main prnan. Xyah gempak sgt yg ptg dpt load. Kdua, identiti ko. Pe trademark ko yg akn buat org ingat ko. Ketiga, isi. Ptg utk ko tahu apa yg buat org akn bc smpi abis n komen. Keempat, rajin2 singgah blog lain n dpt inspirasi. Ini pdpt pribadi aku je

    Sowy tkomen pjg.hihi. Beb aku pinjam nama ko dlm entry br aku =)

    ReplyDelete
  35. dah ok kot belog ni..simple..hmm..

    ReplyDelete
  36. suke layout putih berbanding hitam. plz jgn tukar background hitam (kalau nak tukar la).
    lagi suka baca entri yang ada gambar-gambar~
    tetap suka blog ini sebab simple tak serabut kepala.

    ReplyDelete
  37. huyooooo wane peberet gua la templet lu

    ReplyDelete
  38. wah...dah tukar background baru. sejuk...

    ReplyDelete
  39. well, i got nothing to say. i tak pentingkan layout, pictures, additional widgets, advertisement or what...

    I JUST READ THE CONTENTS OF THE BLOG. and the way u used your words.

    as long, no vulgar words, cursing and all those pretending items, it shall remain fine.

    p/s: risau Arau banjir. UiTM okay?

    ReplyDelete
  40. wahh,.tgk ramai yg membantu,.blog pon dah berubah wajah,.=) good2,.

    ReplyDelete
  41. uihhh kira ok lahh tuuuu.... tapi kalau nak lagi ok ikut ajerrr pandangan orang diaras tuu...
    aku suka simple ajerrr biru ni pon aku suka

    buat pembaca blog kami
    firestartingautomobil.blogspot.com
    bukandoktorveterinar.blogspot.com
    Jom Terjah entry terbaru ??
    tribunal tuntutan pengguna berkaitan kereta

    ReplyDelete
  42. da terlambat ke nk kritik nie? hehe.. da berubah wajah.. more matured ! love it.. warna yg menarik.. :) best of luck u.. i suka header u tu.. smart la.. ala ala detektif gitu :D ..

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...