Saturday, 30 March 2013

G.I. Joe: Retaliaition Review - The Rock is Back!

HOlla Peeps,



Dwayne Johnson a.k.a The Rock (malangnya bukan lakonan The Rock Malaysia) sekali lagi kembali ke layar perak dalam filem aksi lebih berdebar-debar (Sebenarnya aku teringin nak tengok The Rock belakon filem romance #LOL) kalini di dalam G.I. Joe: Retaliation.

Sinopsis: Kalini G.I. Joe bukan sahaja berhadapan dengan musuh ketat mereka, Cobra. Tetapi mereka juga berhadapan dengan Zartan (Arnold Vosloo) yang telah menyamar sebagai Presiden yang bertindak membubarkan pasukan G.I. Joe. Dengan ketiadaan Duke yang telah terbunuh didalam satu serangan, bagaimanakah mereka boleh menumpaskan Cobra?

http://nerdrepository.com/wp-content/uploads/2012/05/gi-joe-retaliation-channing-tatum.jpg


Sebuah filem aksi Sci-Fi yang telah biasa kita lihat teknologi-teknologi beyond imaginasi kita. Filem ini dilihat lebih menarik ditonton 3D mengikut cadangan Ezad kerna angle kamera dan kekemasan 3D yang dilakukan. Tetapi pada yang kurang gemar menonton dalam 3D, boleh sahaja menonton di dalam 2D kerna kualiti yang sangat memuaskan.

Dengan lineup cerita ini yang kelihatan begitu sesuai dengan peranan mereka seperti The Rock sebagai RoadblockByung-hun Lee sebagai Storm ShadowJonathan Pryce sebagai Presiden yang sebenar, Bruce Willis sebagai General Joe Colton, dan Channing Tatum sebagai Duke.


http://www.hdwallpapers.in/walls/snake_eyes_in_gi_joe_2_retaliation-wide.jpg


Overall aksi filem ini agak memuaskan dan mendebarkan terutama di babak Snake Eyes (Ray Park) bertempur dengan Ninja di cerun bukit ketika di dalam misi mencolek Storm Shadow. Dilihat watak Snake Eyes begitu dinantikan penonton. Dan kehadirannya tidak mengecewakan dengan aksi lincahnya.

Plot cerita kalini dilihat lebih ringan, senang difahami dan tiada twist sehingga ke penghujung. Pada yang masih belum menonton Rise of Cobra.


RATING: 7/10 (dengan plot yang simple tapi dibantu dengan aksi yang menarik dan lineup yang hebat, ia sebuah filem yang berbaloi untuk ditonton.)


Till then, Adiós peeps ;)

-zuan-
p.s: kul 10 je ngantuk, kul 10 je ngantuk.. zzzZzzzz  


click ads to show your support (",)

15 comments:

  1. Aku pon dah tengok semalam.. btw, aku pon bagi 7/10 jugak.. :)

    ReplyDelete
  2. Mmg movie ni tak mengecewakan...still boleh layan walaupun ahli asal g.i joe yg dulu ramai yg takde...pasti ada sambungan lagi ni..cerita masih tergantung..huhu

    ReplyDelete
  3. aku cerita gini kena paksa baru gi tengok.
    ehehehe.

    ReplyDelete
  4. perhhh tak sbr nak tengok !

    ReplyDelete
  5. Kunjungan perdana.. semoga menjadi awal perkenalan yang baik..salam kenal dan sukses terus.

    ReplyDelete
  6. snake eyes terbaek.. tak tau mcm mana duke boleh mati

    ReplyDelete
  7. semua komen film ni best...memandangkn zuan & ezad dh bg rate best, nk g nonton jgk nti :)

    ReplyDelete
  8. I like this!

    ........._
    ......../..(|
    .......(....:
    .....__\....\.._____
    ...(____)...`|
    ..(____)|....'|
    ...'(____).__|
    ....(___)__..|_____

    ReplyDelete
  9. aku tak tengok lagi ni... adooiiii... hahahahaa

    ReplyDelete
  10. Nak g tgk tapi belum berkesempatan..

    ReplyDelete
  11. dah tgk last weekend...puas hati...siap tgk 3D...sebab byk action...mmg best bila ada senjata moden, ada pedang samurai, ada pisau bagai...pandai dorg buat filem...

    ReplyDelete
  12. tak faham sangat jalan cerita ni
    -_-



    dulu tgk yg 1st pon dha pening. haha
    malas nak repeat tgk. :p


    ReplyDelete
  13. dah ramai cakap filem ni best.. wah, nak kena tengok ni

    ReplyDelete
  14. mampu baca jelah tsk tsk tsk

    ReplyDelete
  15. takdan nak tgk wayang lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii T_T

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...