Wednesday, 10 August 2011

> "Rajinnya Kau Update Blog"

HOlla Peeps,

Kebelakangan ni aku selalu ditegur kawan-kawan "Rajinnya kau update", "Aku dah baca update kau, ada update baru?" tapi betul ke apa yang diorang cakap? Ok sebenarnya ia suatu teguran dari kawan-kawan non-blogger aku, ia suatu sindiran sebenarnya.

Ia sebenarnya lebih ke bermaksud, "udah-udah la ping kat group tu, penuh wall aku dengan post kau"... Kenapa aku boleh fikir diorang cakap macam ni? Sebenarnya salah seorang kawan baik aku sendiri pernah tegur secara baik yang aku punya  post ke setiap blog ada terpampang dalam news feed diorang di facebook..

"Eh betul ke?" pada mulanya aku agak was-was, betul ke menyemakkan wall diorang? Maknanya jika aku ping 1 artikel di 5 group, akan berderet 5 post yang sama di news feed diorang, pada mula aku tak perasan, ye la, aku ada lebih 1k kawan kat facebook (yang majoritinya adalah membeber main game ketika aku addict main game dulu) mesti la tak nampak update aku sangat sebab kalau member ramai, banyak la update (seperti status update, etc..) dari member kan? Berbeza dengan orang yang ada member 500 je, mesti kurang update dan news feed doirang pun biasa je..

Awal-awal  aku agak geram la dengan teguran tu, ye la facebook aku, #sukati aku la nak update macam mana kan? Tapi, nak jaga hati member punya pasal (bukan hipokrit ya, manusia selalu salah definisi mengenai hipokrit) aku fikir satu solution..


Aku buat la satu akaun facebook baru, diberi nama Gol D Saiazuan (boleh add kalau korang nak, aku approve kalau blogger je), yang melambangkan ketamakkan aku keatas duit (haha tak ada la, sebab aku suka watak Gol D Rodger dalam watak One Piece, jadi aku guna initial D dalam nama aku)

Lepas ni apa pulak orang nak cakap? "Pergh dah ramai member la tu, sebab tu buat fb baru, macam la aku tak tau" maybe??? Hurm, manusia kan, senjata paling hebat adalah lidah (sekarang keyboad la kot)..

Cukup la entry aku untuk sahur puasa hari ke10 ni, moga-moga lepas ni tak ada orang persoalkan "Hipokrit la kau ni, bulan puasa pun bajet nak tahan diri dari type ayat-ayat mencarut, tengok aku ni, aku bkn hipokrit wei.....bahasa kesat2 ni mmg dh kat tangan.....kah3...." masaalah-masaalah *geleng kepala


Ops sebelum terlupa, apa kata korang blogwalking ke blog follower aku ke 900, nuruldiana97


Selamat Beramal


-zuan-
p.s : alhamdulillah, bebapa bulan ni, semakin ramai kawan aku dapat dalam dunia blogging ni, harap kekal la macam ni, dan harap bukan kenal dalam dunia blogging je, thanks sebab support aku, terutama paday yang selalu komen dan visit blog aku.. sebenarnya aku begitu menjaga kualiti entry aku, dan secara jujur dekat draft aku ada dekat 50 entry aku tak publish lagi, sebab apa? Sebab aku risau kualiti entry tu tidak menepati kehendak pembaca aku, takut disebabkan 1 entry, hilang ramai readers, assalamualaikum~

34 comments:

  1. hahaha sy dah lame gune d dragon.. bapak lutfi.. eh.. luffy

    ReplyDelete
  2. pehhh 50 draft T_T

    mmg ad blogger ngadu pn sebab tmpt ping mne2 tu same je .. semua blogger yg same jgk .. so tayah ping banyak2 .. *err mengikut kata org tu la .. heee ;)

    ppe pn keep blogging zuan ! ^^

    ReplyDelete
  3. nice entry~~ ^^ tq bgi ingatan,, huuu

    ReplyDelete
  4. hehehe
    betol!
    nak jage ati sume manusia..x mampu la..
    buatla yg mne kite ase betol..asal x salh disisi-Nya kan..
    wee..gile one piece tol nih!
    hehheh =))

    ReplyDelete
  5. kasi hentam...post byk2..haha...btw...citer one piece best!!!

    ReplyDelete
  6. i understand by what u mean in this entry. one piece of advice : dont let it stop u from keep on writing :)

    one piece, one piece, dapat? dapat?

    ReplyDelete
  7. hehe got it.. thanks everyone :D

    ReplyDelete
  8. nak buat akaun baru jugak la...:p

    ReplyDelete
  9. xkisahla..

    dr blog bersawang,baik update,as long ada info,sharing best n syokkk

    aku layanzzz je

    ReplyDelete
  10. sabo je la.. mulut manusia.. mne boley ttp.. da selalu update kena tgur.. xupdate lngsung pon kena tegur.. adat dunia la tu wak.. :)

    ReplyDelete
  11. yeyeh..nak add..hehehe..aku pon rse cmtu gak..boleh ade skali tu, gare-gare aku ping blog kat open grup, mk sdare aku leh bace blog aku..tanjat boboi..dah la sblm ni, aku ad fmly probs, aku cte lam blog..cume aku wat bahase kiasan jela..lege aku..aku skang ni tengah dok ingat balik, ade tak aku ngumpat psl die lam blog aku..huhuhu..mmg harus wat fb len utk ping blog smate2..

    ReplyDelete
  12. perghh..pnjg gler..

    ReplyDelete
  13. perghh..pnjg gler..

    ReplyDelete
  14. hehe ade la naik kat home.newsfeed tu.tp x mengganggu pon rasenye? hahaha sian kene buat accn lain khas tok blog.

    ReplyDelete
  15. love ur quote > senjata paling hebat adalah lidah (sekarang keyboad la kot)..

    ReplyDelete
  16. bagus jugak tu~ sekurang2 ye blogger aja yang update pasal blog kamu. kalau dorang tak nak tahu, nak buat macam mana kn?

    ReplyDelete
  17. habis sume guna watak kartun

    ReplyDelete
  18. hye..nice blog... done folo u. jom singgah blog sy. www.duniasigadisberseliparhijau.blogspot.com

    ReplyDelete
  19. nak tutup sume mulut org mmg x daye..
    biakan aje..hihi

    ReplyDelete
  20. anis dah jarang na ping ping nie..weee..sekali dua kalu je..weee

    ReplyDelete
  21. relax bro..keep it up..xsah layan dorang.. :D

    ReplyDelete
  22. hahhaa, ko mmg rjin weh.. kemain hari2 ko update.. :p

    ReplyDelete
  23. errr..50?? gile bnyak doe..haha...bagus betol kau nih :)

    ReplyDelete
  24. nak add u!! hehe... :p

    susah kan nak jaga hati semua orang... sabar je lah ye..

    ReplyDelete
  25. saya mmg dah buat akaun FB baru semata2 khas utk ping aje buatlah ping byk kali tak sapa marah

    ReplyDelete
  26. betul ape kamu ckp tu..smakin ramai reader, semakin kena jaga sikit entry2..hahaha..kalo dulu main hantam saja..tapi sekarang..huish~..*mengeluh

    **pastu kalo ade org xsuka entry, mula la akan ada annoying mouse berkeliaran..chait

    ReplyDelete
  27. Ahaha, mnat one piece eh? ;)

    ReplyDelete
  28. hahahah .. bia je mulut orag nk kata ape ..:D

    waah dah 900 :)
    keep blogging ^^

    ReplyDelete
  29. bro dengki ni...ayakkk

    ReplyDelete
  30. bak nak pinjam 10 draft tu,hahahhaha!

    ReplyDelete
  31. nak dengki gak lah camnie , haha .

    no actually suke dengan blog u . macam2 entry ade and tak terbace , hehe .

    so , keep it coming okay ?
    GUDLUCK zuan !

    ReplyDelete
  32. that's why i malas nak ping... member bising kata semak kat wall diorang. tapi, itu hak kita lah kan? apa kata diorang hide jer update dari kita. senang cerita. =D

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...