Monday, 15 August 2011

> My Collection : 3D Super Robot Dog Papercraft

HOlla Peeps,

Entry kali ni aku nak share salah satu koleksi aku.. Super Robot Dog Version 3D Papercraft!!! Sebelum ni aku ada share mengenai Kapal Going Merry One Piece, kalau korang ingat lagi la.. Ok kalini aku nak share papercraft cool yang unik sebab ia adalah dalam 3D!!! *tak perlu pakai kacamata nak tengok ni, perlukan kamera phone je

perhati mata dia

mengikut kamera kan?
ini adalah 3D Dog, sama konsep dengan 3D Dragon kalau korang pernah tengok..
salah satu koleksi papercraft aku

disebalik anjing robot ni, sebenarnya macam ni je bentuk dia

pereka anjing robot ni, so korang boleh ke laman web berkenaan untuk muat turun papercraft ni dan cuba sendiri di rumah

Satu lagi koleksi special dari aku, tapi tak ada kat rumah seremban, aku tinggal kat rumah sewa arau, 3D Dragons Papercraft!!! Meh layan video dia kat sini 3D Dragon




-zuan-
p.s : aku ni sangan gemar mengumpul toys.. macam budak-budak kan? Tapi ni la sumber inspirasi aku (",)
btw thanks to wancikgumuzik (ramai lagi yang tegur tapi tak tertulis nama korang kat sini, sori ek..hehe)yang semalam menegur aku mengenai kelembapan blog aku dari segi load dan scroll,  puncanya disebabkan widget wibiya, jadi aku dah remove dan mengemaskini beberapa widget..harap korang suka tq...

48 comments:

  1. kumpul la bnyak2..nnt dah ade anak dapt jimat duet..bg je kau punye mainan tu..kan senang :D

    ReplyDelete
  2. bestnya
    kumpul la byk2

    ReplyDelete
  3. hehe dulu mase kecik2 abg kite pon ske kumpol mcm ni..dh besar ilang mane tah hehe

    ReplyDelete
  4. pehhhhhhhhhhhhh cool nye ade bende ni.. beli kat ne.. meh la bawak kat serembn. boleh tunjuk kat saye^^

    ReplyDelete
  5. COOL bro!
    tapi website tu x nampak sgt

    ReplyDelete
  6. huhu..bestnye ade mnt tersendiri..huhu

    ReplyDelete
  7. err jgn salah faham korang, ni bkn toys yang beli kat pasaraya.. ni papercraft..seni yang diperbuat dari kertas.. so home-made je.. korang leh google tuk maklumat lanjut.. tq.. (",)

    ReplyDelete
  8. zuan...bagi satu kat sis leh....hehehhe(gurau jer)lebih kurang macam origami ke?

    ReplyDelete
  9. minat yang agak unik sbnrnye..=)

    msti cun ble susun bebanyak nnti

    ReplyDelete
  10. @balqiis azman

    yups tepat.. lbh kurang je.. huhu nak ke?

    ReplyDelete
  11. aku suka toy tu lawa la

    ReplyDelete
  12. wahh cnggih gle...smart doe...

    ReplyDelete
  13. ini yang kepala dia nampak macam boleh pusing2 itu ke??macm best..

    ReplyDelete
  14. yeah wibiya dah ilang!!haha
    kkdg tgk blog dr fon...susah nak view sbb kena block wuwu
    tp skrg dah xde lg!yeah!

    suka robot?mcm budak? rasanya itu COOL kot hihi bole buat phiasan

    psst: diri sndri kumpul komik2..related la tu..bebudak grown up hihi

    ReplyDelete
  15. nice gler. nk jugak r. ^^~

    ReplyDelete
  16. Hehe.kumpul byk2 nanti boleh bukak muzium papercraft 3D.hehe

    Baru ni aku ad buat danbo.pergh!! tgk senang tp nk buat cegampang suah. bpe jam gak bru siap.HAHAHAH.

    Cara Pantas Setel Masalah!!!

    ReplyDelete
  17. cam menarik je 3D Dog ni...
    teheee...koleksi2 y org lain ssh nak ada ni :)

    ReplyDelete
  18. ad kat umh sewa kt arau.. hoho.. isa dirompak ni.. haha ..
    ~byk komik kt rak tu.. hoho~

    ReplyDelete
  19. wah, sematlah.... nak satu boleh???
    (^__^)V
    blog ni dah laju, beres!!!! :D

    ReplyDelete
  20. kumpul banyak2 pastu agih kat akak skit.. share dengan anak2 akak.. hehehe..

    ReplyDelete
  21. sygnyer nak bgi anak t,, ahahhaa jgn berebut ngn anak2 dah la, hahaha

    ReplyDelete
  22. cool..nak try buat jugalah :)

    ReplyDelete
  23. Lecturer umie suka kumpul mende ni..

    ReplyDelete
  24. wah~! suke toys hehheheee

    ReplyDelete
  25. eh yeke wibiya tu penyebab jadi lembap ..
    aku rasa mcm tak lambat je loading blog kau ..err

    ReplyDelete
  26. wahhhh papercraft? maksudnye gune kertas ek? *blur* hihi

    ittew suke kumpul teddy bear :p

    ReplyDelete
  27. rajin dan smart nye ,,:D

    ReplyDelete
  28. ooo duk arau...kje kat sane ye...?
    hurmmm igt robot betul td

    ReplyDelete
  29. umah aku ade newspaper je...hurmmm :D

    ReplyDelete
  30. hahaha. bgus tul simpan robot2 ni.nnti ade ank, bg jer kat dy. xyah susah cari mainan yerp. :p

    ReplyDelete
  31. aku masa studi diploma dulu slalu wat benda ni ngan member2

    ;D

    ReplyDelete
  32. ske betul dgn robot ni . btw its nice :)

    ReplyDelete
  33. cam comell je . mintakkkkkkkkk

    ReplyDelete
  34. u suka this kind of things ye? usually, dapat supply dari mana ye?

    i suka main jigsaw puzzle sampai kena marah sebab takde tempat nk simpan.

    btw, ada satu kedai dekat sunway pyramid, dalam Asian Avenue, ada one shop yg jual these kind of things but bukan paper craft. dalam bentuk 3D tapi pakai kayu kot. nanti i check back... mane tau u berminat. =D

    andd...... toys are cool to be as collections! minat yg berbeza... tak lah mcm I yg asyik ralit mengadap buku jer. =.="

    ReplyDelete
  35. wooooo camtu upanya wooo...haha kumpul mainan omel apeeee...hihi

    ReplyDelete
  36. aku suke tengok je..nak buat malas haha leceh la nak gunting gunting tampal-tampal

    ReplyDelete
  37. kreatif la zuan ni!! ;)

    zuan tukar widget apa sebenarnya?

    ReplyDelete
  38. tapeeeee! minat zuan ..... kapal tu ada lagi ke,hehhe...ke dah hanyut kat sungai :P

    ReplyDelete
  39. kumpul la banyak-banyak bro
    nanti buleh bukak galeri toys

    ReplyDelete
  40. nampak cam toys betul lah..rupenye kertas je..heee..cantik cantik

    ReplyDelete
  41. saizuan...

    dah habis degree ke?
    awat nmpk muda sgt?
    mcm lepasan SPM jer..

    Dekat arau amek course ape?

    ReplyDelete
  42. selain jd sumber inspirasi...boley buat sumber pndapatan...bukn sume org ley buat..bijak2..hoho

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...