Tuesday, 23 August 2011

> Aku Bersyukur

HOlla Peeps,


Ramadhan ke23,
Kita semakin hari semakin hampir dengan 1syawal,


Hati kanak-kanak semakin riang,
Menanti 1syawal dengan bunyi kemeriahan,


Tetapi ada sesetengah yang begitu menikmati ramadhan,
Berasa sedih ingin meninggalkannya,


Aku juga begitu sedih,
Adakah mampu aku bertemu ramadhan lagi?
Adakah mampu aku bergembira lagi?
Adakah mampu aku berpakaian serba baru lagi?
Adakah mampu aku mengucap syukur lagi?

budak ni kacau konsenterasi korang membaca tak? hehe

Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah...


Aku sungguh bersyukur kerana masih mampu menaip sesuatu disini,
Aku sungguh bersyukur kerana tidak perlu berasa takut di negeriku ini,
Aku sungguh bersyukur kerana aku boleh brsahur dan brbuka tanpa kekurangan,
Aku sungguh bersyukur kerana masih bersama kedua ibu bapaku dan adik-adikku..



-zuan-
p.s : aku ada tringin nak beli satu seluar ni, tapi mungkin terbantut sebab bajet raya aku dah terlalu over budget.. ye la setahun sekali je aku shopping..itu pun kalau aku nak shopping, kalau tak, duit tu jadi duit kocek aku la..tak pe la, ada rezeki lebih bila-bila boleh beli seluar tu.. (",)  

26 comments:

  1. Alhamdulillah syukur dengan ape yang ade..huhuhu x pe...seluar tu bile2 boleh beli...same la nasib dengan diri ku ini..time2 nk raye ni hp buat hal..dh bosan kot dengan pemilik nye..soh pemiliknye cari pengganti. adeh.

    ReplyDelete
  2. semoga diberi peluang berjumpa ramadhan.. usaha upgrade ramadhan kali ni..ye dak? heheheh...

    ReplyDelete
  3. semoga kita semua dapat ketemu lagi ramadhan sterusnya. insyaallah.

    kalau zuan dapat rezeki lain, boleh beli seluar tuh :)

    ReplyDelete
  4. ngah tunggu cek clear untuk beli kasut hahhaa

    ReplyDelete
  5. insya Allah kalau ade rezeki ko, seluar tu takkan kemane kan?

    ReplyDelete
  6. sedih jugak nk tinggalkan ramadhan.sob2..

    aa xpe, nnt2 pn boleh beli suar tuh :) ade rezki x kemana kan..

    chicken ramen tu x halal pun.huhu.kat mesia xde la kot baru kuar dkt cni..heee

    ReplyDelete
  7. Lagi sedih takde baju raya weh! *Sob3*

    ReplyDelete
  8. tersentuh hati baca.. ramadhan dah nak habeh, amalan tahun ni? tepuk dada tanya iman.. :) btw, nanti ada rezeki lepas raya boleh laa beli seluar :D

    ReplyDelete
  9. terasa syahdu memikirkan kemungkinan2 yg mungkin berlaku. huhu

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah.alhamdulillah.alhamdulillah.bukan manusia namanya jika tidak mahu bersyukur..;)

    ReplyDelete
  11. bersyukur lahhh kerna masih dpijgkan..bersyukurrrrrr ;D

    ReplyDelete
  12. insyaAllah...
    I doakan yg terbaik.
    Selagi mampu kita benafas, kita teruskan perjuangan.

    btw, ade rezeki boleh jer beli.

    ReplyDelete
  13. aku harap, ramadhan kali ni lebih baik dari tahun lepas..dah nak habis puasa dah.hmmm..harap harap sempat dengan ramadhan tahun depan.amin..

    ReplyDelete
  14. ehemmmm nak suruh org belanja letewww ;p

    ReplyDelete
  15. syukur alhamdulillah... :)

    ReplyDelete
  16. sedih ramadhan nak habis dah..taktau nak ckp cmane..:(

    takut kalau xde ramadhan dah untuk sy lagi..

    takut kalau ini ramadhan terakhir..

    takut dgn dosa2 yg tlalu byk tuk ditanggung ni..

    takut kalau Allah xterima ibadah dlm bulan puasa ni..

    :'(

    salam 23 ramadhan..

    ReplyDelete
  17. Alhamdullilah. I really don't want ramadhan to end. :( baru sedar zuan 23 :D

    ReplyDelete
  18. Bkn stkat bln ramadhan sj bsyukur, hari2 kalau bole spy tidak alpa =)

    ReplyDelete
  19. syukur sangat2 sebab tahun ni dapat puasa kat rumah, tak payah risau nak makan apa... ;)

    ReplyDelete
  20. masihkah ada ramadhan utkku tahun dpn ..huhu ..

    ReplyDelete
  21. dah nak habis ramadan kan..

    ReplyDelete
  22. alhmdllah..
    bertambah2 ck brsyukur leps bace entry nie..hee~ ^_^

    ReplyDelete
  23. :( aku masuk hari ni 24 hari kot buka posa tnpa family..huhu

    ReplyDelete
  24. hope masih ade ramadhan akan datang..:)

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...