Wednesday, 3 August 2011

> Sahabat Lama

HOlla Peeps,

Selepas aku selesai menunaikan solat Tarawih (تراويح), mataku terarah ke seorang lelaki yang sedikit rendah dariku, berbadan gempal, memakai songkok berbaju hijau.. Setelah diamati, baru aku sedar beliau adalah salah seorang sahabatku ketika di sekolah dahulu...Alangkah lama tidak ku temu dia.. Sudah semakin naik berat badannya barangkali.. Aku tergurnya, lama dia tenung aku kembali dengan muka curiga..

"La, engkau.. Lama tak nampak, muka dah lain" katanya kepadaku.. Tanda soal bersaiz XL keluar di atas kepalaku, apa yang sudah lain di mukaku? Seperti Aaron Aziz barangkali, hidungku sedikit kembang selepas membayangkannya.. "Kau buat apa sekarang?" aku mula terfikir soalan yang slalu ditanyakan, adalah menjadi kebiadaban kalau aku cakap "sedang bercakap dengan kau la" jadi aku dengan baik menjawab sedang cuti semester menanti panggilan semester ke empat insyaAllah..

Alhamdulillah sahabatku sudah bekerja, jadi tidak sia-sia dia menyambung pelajaran ketika tamat SPM dahulu... Dan aku? Masih memerah otak mudaku untuk mendapatkn segulung ijazah sebelum aku jaja ijazahku di tempat orang.. Dengan masa yang sedikit, aku sudah cukup puas, puas dan gembira melihat salah seorang sahabatku sudah berjaya..


-zuan-
p.s : Alhamdulillah, malam ke 3 aku bertarawih di surau taman ku.. eh, ada orang tegur aku ni Indonesia ke? Ops, kena perkemas bahasa #LOL

24 comments:

  1. sebb terawih~ dapat jumpe kawan!
    weeee

    ReplyDelete
  2. waaaaaa...mmg syukur lahh kn..
    jumpe kawan lama time terawikh..
    perghh aron aziz kot..tak ley belah..haha..
    kita same lahh..
    masih mencari segulung ajijah..
    hihihihi stylahh ayat kauu

    ReplyDelete
  3. best owh dapat jumpa kawan lama...

    indonesia? ok la tu...hahaha

    ReplyDelete
  4. indo? sibbek xde rope ekeke

    ReplyDelete
  5. selamat berterawih smpi abis ye...amin

    ;D

    ReplyDelete
  6. indonesia? ...mm..sebab bahse? atau gaye?

    ReplyDelete
  7. Assalam...anak sapa ni yg rajin pi trawih? sejuk perot mak bapak dia....hehe..semoga tak kecundang hingga akhir ramadhan.

    ReplyDelete
  8. samalah kita, tengah berusaha siapkan segulung ijazah... semoga berjaya dunia akhirat :)

    ReplyDelete
  9. terasa rndu plak pada kwn2 sume..

    ReplyDelete
  10. semoga tak lost contact dengan kawan tu..

    semoga dapat terawih sampai penghujung ramadhan...

    semoga berjaya memperolehi segulung ijazah...

    err...semoga jadi rakyat malaysia sejati..hihi... ^_^

    ReplyDelete
  11. haha.. slmt p terawih.. hihi

    ReplyDelete
  12. selamat berpuasa...semoga berjaya nanti dpt segulung ijazah

    ReplyDelete
  13. seronok dapat bertemu rakan yang dah lama tak jumpa..

    ReplyDelete
  14. Salam ramadhan dan selamat berpuasa :) Baru sempat nak wish dekat sini^^

    ReplyDelete
  15. takper..rezeki masing2..tak same..hehehe

    ReplyDelete
  16. kadang2 jeles gak tengok kwn2 dah keje..tapi rezeki masing2 tak sama kan...

    ReplyDelete
  17. solat terawih menemukan 2 sahabat lame..camat bepose yer..

    ReplyDelete
  18. eh indonesia ke? Aaron Aziz? =)

    ReplyDelete
  19. haha..same lah dgn aku terawih baru dpt jumpe kawan2..haha..eh hai kawan lame :D

    ReplyDelete
  20. Laki terawih boleh aa jumpa mmber. Klau gegirl mcm kte ni? --'

    Makcik2 jela byk, haish.

    *takpe2, niat nk solat bkn jmpe mmber ;D*

    ReplyDelete
  21. aku pon selalu jgak jumpa member lama kat terawih..

    best woo..bnyak kenangan yang timbul..

    ReplyDelete
  22. posa bro... jangan tak posa,... hehehee

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...