Sunday, 14 August 2011

> Orang Tangan Kidal Yang Berjaya

HOlla Peeps,

Semalam aku ada post pasal Hari Aku Dan Mereka dan harini seperti yang dijanjikan aku nak senaraikan individu lefthanded atau kidal yang popular dan berjaya dalam hidup.

Alexander, the Great

President Barack Obama

Leonardo Da Vinci

Sir Issac Newton

Charlie Chaplin

Diego Maradona

Henry Ford

Bill Gates



dan...

Muhammad Syazwan
(dah berjaya ke dia ni? #LOL)






p.s : korang dah shopping raya? aku belum lagi, belum mood nak shopping, senang cerita belum mood raya lagi.. huhu ada gadis-gadis nak blanje aku baju ke? hehe (",)

61 comments:

  1. Cikgu Aku pon kidal juga...Hebat Oooo dia... :D hahahahahahaahahahaah

    ReplyDelete
  2. eh, nape gambar ak takde? hahaha

    ReplyDelete
  3. hahaha...gambar last pon terselit ke??

    Lom soping ag..hahah XD

    ReplyDelete
  4. patutnya letak gambar saya sekali.hehehe. bangga kerana kita kidal.unik

    ReplyDelete
  5. kanan boleh kidal boleh..lagi berjaya kan..haha

    ReplyDelete
  6. xlama lg berjaya la tuu :)

    ReplyDelete
  7. tetibe ase nk try menulis ngan tgn kiri..

    ReplyDelete
  8. mE tOo kIdaL gAk ...hahahaha .. tP bLuM bErjayE

    ReplyDelete
  9. belum shppg rya lagi ni . amik mood . haha

    ReplyDelete
  10. macam menarik je buat entry pasal kidal.. hmm...

    ReplyDelete
  11. org kidal pandai masak jugak :)

    ReplyDelete
  12. #lol dah berjaya belanja gadis2 oke ;p

    ReplyDelete
  13. semua hebat2...yang bawah tu paling hebat :D

    ReplyDelete
  14. haha..saya pon kidal gak..wahaha..

    ReplyDelete
  15. hari tak kidal sedunia pula bile? huhu

    ReplyDelete
  16. hoyeahh!!!..hidup org kidal!!haha

    ReplyDelete
  17. tangan kidal mostly banyak pandai melukis =) M. SYAZWAN BERJAYA MENJADI BLOGGER!! haha..

    ReplyDelete
  18. org kidal ni banyak kelebihan kan..ari tu hani ada baca kt majalah yg org kidal ni pndai dlm matematik,seni dan agak kreatif..untunglah..hehe :)

    ReplyDelete
  19. i'm proud to be lefty... but, mostly people are cruel towards us, the lefty. banyak equipment yang favour orang kanan. sampai susah nak guna.

    ReplyDelete
  20. aku boleh gak menulis sikit2 dengan tangan kiri but aku bukan kidal sejati la.

    bro. guitarist man kidal takde ke dalam senarai tu. dia pun katergori berjaya tu.

    ReplyDelete
  21. Lionell Messi jugak kidal! :D
    btw, aku pun.. haha

    ReplyDelete
  22. aku dah agak daaa.
    mesti ada gambar kau.
    eh, nama kau pon syazwan jgak ea?.
    ahahaha.
    tak sangka plak.

    ReplyDelete
  23. 10 fakta menarik buat tangan kidal - Dari sumber coklateyes.blogspot.com

    1. Hari Tangan Kiri Sedunia diraikan bermula 13 Ogos 1976 oleh Persatuan Tangan Kiri Antarabangsa.
    2. 7 % daripada populasi manusia di dunia adalah bertangan kiri. *kira special lah ni.
    3. Selain digelar "Lefties", si kidal ni jugak digelar "Southpaws"
    4. Seorang daripada 4 orang angkasawan Apollo adalah kidal
    5. 4 daripada 5 orang pencipta asal Macintosh adalah kidal
    6. George W.Bush, Bill Clinton dan Barack Obama adalah seorang yang kidal
    7. Pablo Picasso, Isaac Newton, Albert Einstein, Leonardo DaVinci, Michelangelo juga kidal
    8. Orang yang bertangan kiri, adalah lebih mudah melihat apabila dalam air berbanding yang tangan kanan
    9. Kebanyakan peralatan dicipta untuk orang yang bertangan kanan contohnya, pemetik api dapur
    10. Ada beberapa syarikat yang mengeluarkan barangan khas untuk mereka yang kidal.

    Adios...

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    السلام عليكم ورحمة الله و بركاته
    أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
    ”Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka
    firestartingautomobil.blogspot.com
    bukandoktorveterinar.blogspot.com
    ~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
    Jom Terjah entry terbaru ??
    tip servis motorsikal kupcai scooter

    ReplyDelete
  24. Wow! Awesome!
    Boleh buat Lefthanders Community!
    Ramai lg cool people yg kidal rupanya..
    Singgah sini taw..!

    Happy Belated LeftHanders Day!!
    http://assignmentcscrazil.blogspot.com/2011/08/happy-belated-lefthanders-day.html

    :)

    ReplyDelete
  25. agak2 kalau buat2 kidal leh berjaya tak..hehehe

    ReplyDelete
  26. saiazuan pn akan mnjadi orag kidal yg berjaya :)

    ReplyDelete
  27. owhh. tak sangka plak orang2 yg tgn kidal adalah orang2 yg berjaya..it is just like 'WWOOOOOWWW'.

    zuan pun listed jugak eh? ok la tu!! mudah2an berjaya dunia akhirat :)

    ReplyDelete
  28. aku guna tgn kanan.. cane lak ? ehhe

    ReplyDelete
  29. aku guna tgn kanan.. cane lak ? ehhe

    ReplyDelete
  30. hahahaha...
    ramaijuga ea yg kidal ni~

    ReplyDelete
  31. org kate tgn kidal nih jugak sgt kreatif orgnyerrrr..so are u a creative person?

    ReplyDelete
  32. eh tambah anis same..bakal berjaya..hahaha..

    pssttt..abg ben suruh tny lg skali..blog anis best tak?kakaka

    ReplyDelete
  33. tambah lagi sorang..Lee Chong Wei,hehehe..

    ReplyDelete
  34. Kiri atau kanan bukan alasan untuk menempa kejayaan.

    ReplyDelete
  35. aku pun kidal hahaha
    ramai jugak orang kidal ni erk

    ReplyDelete
  36. info AFZAINIZAM sangat jelas sekali...hehe

    ReplyDelete
  37. aku kidal eh bukan..eh kidal la..eh bukan :P

    ReplyDelete
  38. haha..muhammad syazwan 2 coming soon...
    nur amyra plak right-handed yang berjaya... :)

    ReplyDelete
  39. mai sini nak belanja..:D..

    ReplyDelete
  40. barack obama tu berjaya ke.. pergh pengkidal ke..hehe

    ReplyDelete
  41. yg bwh skali tu berjaya gak,, blogger berjaya deyh~~ serius~~ ^_^

    ReplyDelete
  42. Yang last tu bakal la kot XD

    *ceh dia ni ade ptot gadis2 yg belanja ><*

    ps: Take care^^

    ReplyDelete
  43. no doubt left handed people bijak2 :)

    ReplyDelete
  44. lepas nihh buat utk org tgn kanan lak eahh. hihi ;D

    gdluck utk kamu! pasti berjaya lah one dayy :DD

    ReplyDelete
  45. lin dan ...pemain kidal juara badminton dunia :)

    ReplyDelete
  46. memang y berkidal kebyakaknya bijak pandai y last tu aku tak tau hahahahhahaa

    ReplyDelete
  47. ramainye.. xsangka la plak..kamu? hoho, insyallah pasti berjaya.. :)

    ReplyDelete
  48. Kalau kaki aku kidal cmne ea? Leh join set2 korg x?HAHA.

    yg psl india mitk duit tu aku penah bace kt blog org lain. Tp dh lpe, citer die same mcm ko cube watak org yg kne tipu tu je lain (bace: ko la) .Haiyo. len kali jgn bg dh.Hehe.

    Cara Pantas Setel Masalah!!!

    ReplyDelete
  49. belum lagi shopping, this week la

    ReplyDelete
  50. betul orang kata. orang kidal ni bijak.

    ReplyDelete
  51. hehe hampir berjaya kot?

    ReplyDelete
  52. blas kunjungan..hurmm tak update hari ni?
    yup edy duk kangar..maktab perguruan perlis..duk arau kew?

    ReplyDelete
  53. insyaallah. yang paling bawah tu pun kalangan orang yang berjaya jugak. berjaya dengan cara sendiri :D

    ReplyDelete
  54. baju raya dah tempah
    kuih raya dah order
    tapi mood raya belum juga tiba..

    psstt: akak pun kidal..

    ReplyDelete
  55. hehehe..ha ah..dh ok dh :)

    ReplyDelete
  56. best jugak kan tulis tgn kiri. bleh study smbil mkn serentak. hoho

    ReplyDelete
  57. insya Allah. chaiyok zuan!

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...