Saturday, 27 August 2011

> Nuffnang dan Blog Day 2011

HOlla Peeps,


Dunia blogging semakin menarik dengan idea-idea baru dari blogger-blogger baru, idea fresh walaupun kadang-kadang agak childish, tetapi mampu memberi satu sumber inspirasi trutama pada aku yang baru 2 tahun bertapak dalam dunia blogging..


iklan jap..
ok sambung..


Blogger baru mengingatkan aku tentang resmi padi, "makin tunduk, makin berisi" walaupun dah lama dalam blogging dan banyak pengetahuan janganlah angkuh bersikap rendah dirilah kita dengan semua orang..

Nuffnang ingin menghargai bloggers dengan menganjurkan Blog Day 2011 pada 31 Ogos 2011!!!



Dengan idea Blog Day ni, nuffnang ingin blogger mencadangkan blog baru yang masih belum dikenali ramai (bila dah kata blog baru, mestilah idea baru, dan menarik perhatian pembaca). Ok disebabkan new blogs, aku akan cari dan senaraikan 6 blogger yang start blogging tahun ni (so aku pilih blogger yang bermula januari 2011 so blog yang start 2010, 2009, dan yang lagi lama sorry ya, jangan kecik hati, KORANG TETAP DI HATI AKU hehe try ambek hati balik)...

Tengok pada gambar (poster) 3 laki dan 3 perempuan, jadi aku akan pilih 3 blogger lelaki dan 3 blogger perempuan.. Jadi doa-doa la korang terpillih ya.. hehe insyaAllah aku akan post entry 6 blogger terpilih tu pada pukul 12 tengah malam ni (macam biasa la ikut schedule blog aku.. Entry baru 12AM & 12PM)..



-zuan-
p.s : dari tengah malam semalam sebenarnya aku carik list blog yang aku nak senaraikan, ada cadangan? kalau nk cadangkn tinggalkan url blog di ruangan komen dibawah dan nyatakan kenapa blog itu harus dipilih (nak recommend diri sendiri pun boleh) :) 

23 comments:

  1. lama2 t x mustahil ada sambutan hari blog annually kot kan bila tgk skrg ni dunia blog smakin berkembang. hehe. maybe akn ada satu tarikh yg khas untuk hari itu mcm 13.8 hri kidal tuh. xD

    ReplyDelete
  2. ermmm dah lama tak masuk website nuffnang, tak perasan plak ada blogger day.. huhu

    ReplyDelete
  3. ptt lerr rmi y dok letak snrai blog..
    rupenya ad blog day.. hehe

    ReplyDelete
  4. aku la mula tahun 2011..hehe

    ReplyDelete
  5. Ooo... so Happy Blog Day la...

    ReplyDelete
  6. habih dah, pocket tak dapat... :D
    heheheh, tapi tak pa.. kalau ada blog yg setahun jagung tu, pocket akan syorkan :D

    ReplyDelete
  7. kih3...cari2..ku xdpt pikir T_T

    ReplyDelete
  8. aku pon nak carik tp mcm susah nih :D

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum Saiazuan

    mukin tak meriah blog day, kerana dekat dengan hari raya, ramai blogers yg cuti

    ‘TAQABBALULLAH MINNA WAMINKA’ (Semoga Allah menerima amalan kami dan amalan kamu)

    Wassalam

    ReplyDelete
  10. Cadangkan saya...hahah, dah terlepas umur blog ni hahaha.... terlebih umur huhuhu... gurau je..

    Btw, Selamat Hari Raya Aidil Fitri bro...

    ReplyDelete
  11. aku tak reti la nak recommendkan diri sendiri..hahaha

    ReplyDelete
  12. eh ada blog day..mst seronok kan..hihi

    ReplyDelete
  13. aku start februari 2011..promote diri sendiri.hahahah

    ReplyDelete
  14. blog filem aku start tahun 2011
    boleh lah tu ko nak promote
    hehehehehehhehehe

    ReplyDelete
  15. happy blog day, hehe XD

    p/s : aku masuk tak agak2? :P

    ReplyDelete
  16. agak2 bulan ade x..bwahahaha..:p

    ReplyDelete
  17. tak dapat nak masuk sebab start blog ni akhir 2008...tak dapat nak masuk sebab start blog ni akhir 2008...

    ReplyDelete
  18. jangan lupa ayienyee blog pon baru lagi tahun ni..hehe

    ReplyDelete
  19. aku start blogging tahun 2010..tapi time tu tak serius.hehe

    happy blog day.

    ReplyDelete
  20. sy cdgkn diri sendiri.
    kui3~!
    btw, happy blog day zuan :)

    ReplyDelete
  21. kalau aku hujung tahun 2010 boleh tak?? tahun 2011 baru aktif kot blogging ni. ala boleh la. hehe

    ReplyDelete
  22. Belog Aku =) since February 2011

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...