Sunday, 1 April 2012

> Bila April

Semua sedia maklum yang penulis blog ni akan menjadi terlebih excited bila bercerita mengenai awal dan akhir bulan atau lebih tepat satu haribulan. Dia akan menulis hingga membuatkan pembacanya mempunyai syndrom membaca sehingga LOL #Fakta@Auta


HOlla Peeps,

April tahun lepas, penuh dengan duka
apabila duka lebih banyak terisi dari suka,
ku harapkan April kalini menjadi April yang istimewa,
untukku ingati sepanjang hidupku..


Ia sebuah puisi, khas untuk si dia, 
yang kembali kepada kekasih lama, tiada ombak rindu ingin ku nyanyikan,
hanya nak katakan, aku ingin bercinta selepas kawin,
kerna sudah serik dengan dosa, dosa yang semakin berat di bahuku..


*
**
**
**
**
**
**
**********
********
*****
***
*




illusion
#AkuTakkanSediakanBaldiKalauKorangMuntahLOL

Orange orange, cukup la bermadah dan bergiwang, We Can Work It Out!!!. Di Suatu Hari hatiku dicuri seorang gadis yang masih berlari keanak-anakkan yang mana tiada kaitan dengan Kisah dua Aku Kenal, Lagi Satu Aku Baru Kenal. Haippp kenapa la dia dok lari je? Dia tak tau ke aku Opocottt~ gila, lepas Jon Kata filem John Carter lebih hebat dari My Way! NO WAY!!! What the??? Nak berlakon filem The Hobbit ke? Dato' Papa tak cerita ke vocal aku mantap sampai aku dapat invitation karok kat REDBOX? Well makanan di Redbox rasanya kena improve kalau nak lawan Tempat Makan Best : Steamboat Embun Dingin Corner.

Aku ada sebab kenapa naik Public Transport Seperti KTM, dan disebabkan Kisah GTO, ehh bukan kereta GTO ok! Ni  GTO versi lain, ce google GTO, blog ni ada tak dalam page 1 result search dari 77,400,000  result (jumpah result tu mungkin berubah ubah)? Suatu pencapaian dari segi SEO blog ni, dan aku harap Contest Teka Angka Shakiddo.com dan Projek 100 Bloggers jadi rezeki aku untuk bulan ini kerna Bila Bercerita Mengenai Rezeki lain orang lain penerimaan rezeki mereka, well > Kalah Di Awal Perlumbaan, Tapi Menang Di Hujungnya kan?.

"Cuti Dah Nak Habis Bro" kata kawanku, skarang masa tuk fokus pada study, nak Jejalan ke Masjid Zahir lagi skali pun rasanya tak sempat. Ia Cantik Dipandang, Tetapi, jawablah sendiri. Suatu Penyakit Akhir Zaman yang apabila Ubat Yang Diminta takkan dapat kecuali kembali kepadaNYA.


Orange~ sampai sini je la aku membebel untuk bulan ni, bulan depan aku TAKNAK blog dah!!!! Boleh tak? Busy beb dengan FYP, etc.. Solid tak alasan tu? #LOL




Alright, nanti aku reveal top komentator bulan lepas yang mana akan mendapat sesuatu yang mempunyai sentimental value daripada aku..


-zuan-
p.s : xplorace uitm sangat memenatkan walaupun tak mencabar langsung permainan diorng.. 

63 comments:

  1. haha. jahat. penat je dpt eh explorace tp xbest

    ReplyDelete
  2. saja kan letak gambar tu?? *pengsan*

    ok bangun balik nak komen dulu. hehe. rajin sungguh mengkreatifkan diri tiap2 1hb eh? eh jangan la taknak blogging. nanti camne nak komen. =D

    tertengok gambar pening tu balik. *pengsan lagi*

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehee di setiap 1hb akan letak gambar optical illusion macam tu..hehehe

      Delete
  3. ok.. paper rose dlm gambar pertama, hasil kerja tangan kau kah?? heheh..

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. thanks :D

      hehe ble try menulis lagi ni..hehe

      Delete
  5. sdp puisi tu..bnyknye update..rasa cam ade yg x terbaca je..ampun kn sy tuan belog..sy pi terjah la ni ^^

    ReplyDelete
  6. macam biasa. semakin lama baca, semakin pening.

    HAHA! xplorace tak best eh ? time aku best jep XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha pada aku tak best la.. aku rasa sama je aktiviti ko ngan aku.. :)

      Delete
  7. pening jgak tgk ilusi tu..hehe

    ReplyDelete
  8. berpinar bijik mato den ni hahh

    ReplyDelete
  9. Weyh, ko letak backlink ke tulisan biru tu...? seyes gigih.. Aku malas tekan pun.. hahahha :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. copy n paste, semua jadi senang..haha tak perlu usaha pun..

      p.s dah biasa jumpa blogger pemalas ni..haha dan menjadi fakt yang diorng akan baca intro n outro je.. :P

      Delete
  10. LG Prada? Macam best jer phone tu...

    ReplyDelete
  11. kreatif bro

    [pe kate buat cerpen pulak

    kompem kalah sy ni =)

    slamat bulan april

    ReplyDelete
  12. moga april ni buat manis bergula2 utk sy.. hahaha

    alaa mcm sedih jer awak ni.. takyah frust.. tggu sorang tu heheheh

    weyh apa pasall xnak bloggg.. kang kene nanti aaaah

    ReplyDelete
  13. combination againnnn~
    wink2.
    puisiiiii tuhh, wakakaka.
    tak sangke tak sangkee.

    ReplyDelete
  14. stail entri ko...

    kita same2 tgh bz fyp ni..smoga sukses

    ReplyDelete
  15. eh smlm dah komen..tade pun..hilang ape...tensionnye!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm blogspot letak komen tu kat dalam spam.. sowi.. tak perasan :)

      Delete
  16. fuyooo. aku suka bila dah masuk awal bulan. mesti kau buat entry macam ni. kreatip nya abang sayaaaaa! haha

    ReplyDelete
  17. jangan boring untuk terus berblog zuna... terima kasih sudi jawab soalan teka teka tu, nantikan jawapannya petang ni.

    ReplyDelete
  18. bila april ni teringat pula lagu bila april nyanyian fazli.

    ReplyDelete
  19. fuhhhhhhhhhhhhhh.......entri zuan ngam je kan link2 dia..

    explorace? sedih ni...ari tu plan nak ikut explorace jga..kna bt kt tmpt blajar sy....tp pnyertaan da tutup.........huhuu

    kuciwa.

    ReplyDelete
  20. LOL . mmg rase nak muntah tengok gmbo tu . T-T

    ReplyDelete
  21. insyallah april tahun ni akan lebih baik dari april tahun2 yang lepas ;)

    kreatif gila buat ayat macam tu, aku rasa aku pun xmampu nak buat. ahaks!

    ReplyDelete
  22. fenin lalat tengok gambar tuh sampai tak dan nak bace entry.. kukuh tak alasan? HAHAHAHA...

    ReplyDelete
  23. fuhh gambar tu bikin gua pening

    ReplyDelete
  24. hehehe..aku dah agak dah.
    mesti kau akan buat macam ni.

    kau sorang je buat macam ni, which is sangat kreatif..
    ada theme tersendiri.

    ReplyDelete
  25. nak bercinta lepas kawen gak


    hurm

    ReplyDelete
  26. janganlah stop blogging. hidup kat sini takdak life. nak baca blog siapa nanti. thus ur alasan tak valid lansung. XD

    ReplyDelete
  27. mantap bos mataku jadi berkunanan2 liat gambar yg paling bawah

    ReplyDelete
  28. jangan la stop berblog..nanti ramai yg kesepian..hehe..:)

    ReplyDelete
  29. perghhh..mantap..entry paling kretif!

    ReplyDelete
  30. oo.. ni kire rumusan untuk entry sebulah lah yek? kreatif!

    ReplyDelete
  31. X suka tengok gambar tu... Sdakit mata.. Hehehehehe

    ReplyDelete
  32. aku baca entri sambil tutup optical illusion tu..pening...HAHA...
    sekali lagi ko buat entri yg kreatif mcm ni dgn tajuk2 entri bulan lepas...aq tak sempat nak publish semalam...haha~

    ReplyDelete
  33. bercinta selepas kahwin terbaik bro...:)

    ReplyDelete
  34. hilangkan pening jap..huhu

    zuan memang kreatif..gabungkan tajuk entri dan menjadikanya satu entri baru :)

    ReplyDelete
  35. banyak jugak la entry ko last month kan..kitrg masih dilanda ribut kerja byk gilos..huuhh..nak bw satu blog pun tak terjangkau. tp tetap diusahakan jugak, org lain pun bizi gak kan.

    tak nak blog dah...yeeee keeeee....

    ReplyDelete
  36. pening pale baca sambil tengok gambar tu.hahahha

    ReplyDelete
  37. sekajap saja April dah datang.. namee tak tulis banyak pun entry. nk gabung semua macam zuan buat pun macam takde kena mengena. hehe

    ReplyDelete
  38. kreatif btl..byk giler entry ko..haha

    ReplyDelete
  39. Err,

    April datang lagi dengan beraneka entri ? Eh ?

    ReplyDelete
  40. rajin link kan semulaaa.
    :D

    ReplyDelete
  41. april ni mungkin lebih banyak lagi inovasi kreatif dari blog ko yerrr...


    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Story terbaru blog kami...
    masalah starter solenoid kereta

    ReplyDelete
  42. entri awal bulan yang cantik tertarik~ memang debom!!! komplikasi entri lepas2.. terbaek woo

    ReplyDelete
  43. wahhhhh zuan, ayat intro sgt puitis hehe ramainya dok gabung ayat guna tajuk entry bulan march..kreatif hehe

    ReplyDelete
  44. mcm baca buku plak rasa.huhu tapi serius mmg fening nak muntah tgk benda alah kat ataih nuh..

    ReplyDelete
  45. kreatif dan mmg rajen. tu je aku nk gtau entri ko ni. sume tajuk2 entri lame leh jadikan satu entri. hahaha.

    aku pun suka awl bulan. sbb semangat baru kot. ada kena mengena tak?

    ReplyDelete
  46. mcm pnah dgr je lagu yg tajuk die....bila april...sape ntah nyanyi...

    ReplyDelete
  47. sayu jer bila baca puis tue...pandai buat puisi juga ye..? ;)
    agak sakit mata bila tengok gambar gerak2 tue..
    btw, jangalh berhenti berblog ye, teruskan berblog..

    ReplyDelete
  48. kamu mmg terkenal dengan crita2 backlink kan?? gud job man...hahaha

    selamat menjelajah bulan april :)

    ReplyDelete
  49. dah lama tak jenguk belog zuan. komen pun dah jarang. haha. but its okay. teruskan berblogging zuan! suha always support belog ni even akan jarang jarang muncul. huu. :)

    ReplyDelete
  50. hahaha.. aku sampai sekarang tak paham apa tu SEO..adoi

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...