Monday, 16 April 2012

> Movie Review : Battleship

HOlla Peeps,

Zuan kembali dengan movie review setelah beberapa lama tak review movie (last aku review John Carter) best best untuk ditonton! SO movie apa pula nak review kalini?



BATTLESHIP!

Sinopsis : Based on the classic Hasbro naval combat game, Battleship is the story of an international fleet of ships who come across an alien armada whilst on a Naval war games exercise. An intense battle ensues over sea, land and air. What do they aliens - known as 'The Regents' - want? (IMDb)


Kenapa korang kena tengok movie ni?


  • Sebuah filem ber-genre sci-fi, aksi dan thriller!
  • Sebuah filem lakonan pelakon hebat seperti Taylor Kitsch (yang juga berlakon dalam John Carter), Liam Nesson dan penyanyi sensasi, Rihanna!
  • Jika korang peminat kapal perang terutamanya yang berbentuk futuristik seperti Transformers, korang perlu lihat teknologi yang mereka cuba bayangkan.
  • Kapal perang konsep HASBRO!
  • Jika korang peminat filem berbentuk Alien Invasion, ini sebuah filem yang sangat sesuai ditonton.
  • Plot cerita tak membosankan dibantu CGI yang awesome!
  • Korang tau macam mana nak ngorat anak Navy Admiral? Usya filem ni kalau nak tau bagaimana hehe.
  • Make sure korang stay sampai after credit kerna ada satu scene menarik selepas itu.
  • Berkemungkinan ada sequel?

Untuk menaikkan adrenalin korang untuk tonton filem ni, aku sertakan sekali teaser filem ini.



RATING : 8/10 (Totally awesome movie! Full of action, drama and surprise! Worth to watch more than once!!)

Rihanna sebagai Raikes


-zuan-
p.s : banyak benda aku nak tulis, tapi time constrain menidakkan aku.. So kerja perlu diutamakan dulu kan?  

53 comments:

  1. baru tgk trailer td..nmpk best

    ReplyDelete
  2. mmg style hbis crite nih...terbaikkk...rugi saper yg xtengok...

    ReplyDelete
  3. Mmg best cte ni
    wlpon sgt2 xminat cte aksi

    xsie2 pg
    #pestime tgk cte aksi xtdo

    ReplyDelete
  4. kapal perang kalau HASBRO punya mesti gempak kan

    ReplyDelete
  5. best kan! puas hati tengok..

    ReplyDelete
  6. okay,den jelesssssss....semua kata awesome,best,terbaik...tapi takdan nak tengok g,ayokkk

    ReplyDelete
  7. kalau zuan da kate gitewww,wajib tonton nih

    ReplyDelete
  8. macam mana nak tengok tsk tsk

    ReplyDelete
  9. baru semlam tgk cerita ni,sgt ohsemmm!!

    ReplyDelete
  10. alaaa nak tengok tp keje belambak-lambak pula :(

    ReplyDelete
  11. memang best.. aku yg tak minat citer perang bila tgk citer ni blh mint citer perang..haha

    ReplyDelete
  12. teringin nak tgk tp duit kering kontang la pulok

    ReplyDelete
  13. wahhh 8/10 .. mesti tgk , huhu ..

    ReplyDelete
  14. ish tak sempat nak tengok citer ni semalam..nak tak nak besok kene tengok jugak nih !

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum Saiazuan

    lama betul dah tak tenguk wayang

    ReplyDelete
  16. trailernye pon dah best kan...membuak buak!

    ReplyDelete
  17. dgr komen kawan yg dah tgok mmg best!

    tp bla lepas cek duit poket, tggu kna donlod je la..huhu

    ReplyDelete
  18. dah tgk dahh!! mmg besttt! hensem pulak hero kan.. ahahha

    ReplyDelete
  19. memang best citer ni.tak rugi duit aku.hohoho

    ReplyDelete
  20. aku dengar banyak good review tentang filem ni!ni yang buat aku excited nak tgk movie ni!!!heeee~

    ReplyDelete
  21. nak tengok! nak tengokkk! wuwuwuwuwuw

    ReplyDelete
  22. aq rasa nak tgk lagi movie ni...haha~

    ReplyDelete
  23. Aduhh.. Belum tgk lagi bro.. Kekangan masa gak time nie..

    ReplyDelete
  24. tak tengok lagi...memang x sempat...huhu

    ReplyDelete
  25. ok.Esok aku pergi tengok.Thanks for rekomen zuan :)

    ReplyDelete
  26. ouh,rihanna in this movie???
    tp kite tak suke movie ganas2 ler sbb kite xmacho cm abam zuan..hik3

    ReplyDelete
  27. tak tengok lagi so bc review je la..hee :)

    best btol la ni?ok nt la download..hahha

    ira xda ms nak g tgk..wuuu

    ReplyDelete
  28. sudah tengok! mmg awesome!!!

    ReplyDelete
  29. rihanna pun berlakon..pergh...

    ReplyDelete
  30. wajib tonton nnti ni zuan..x tgk lg :)

    ReplyDelete
  31. haaaaaaaaa bila nak tonton ni....huwa

    asyik busy je time weekend..huhu

    ReplyDelete
  32. mmg ohsem muvee nih..cool..huhu

    ReplyDelete
  33. best giler filem ni! gempak!! almaklum lah asben navy gak! rasa nak tengok la sekali jer..

    ReplyDelete
  34. mmg gempak efek die.. :)

    ReplyDelete
  35. best!! 2 thumbs up! nk tgk kalau ade sequel..terbaekkk

    ReplyDelete
  36. cita ni sangat best.. dalam fikiran asyik terfikir2 apa yang bakal terjadi lepas dan lepas.. sangat suspen..

    ReplyDelete
  37. Bilanakptengok wayang sama2 nie zuan ;-)

    ReplyDelete
  38. adoi..aku tak berkesempatan lagi nak tgk citer ni..geram je bila orang cakap citer ni best

    ReplyDelete
    Replies
    1. busy2 pun blogging tu, tengok2 wayang sama.. hehehee

      Delete
  39. aku dah tengok... hahahaa... best! best!!

    ReplyDelete
  40. aku dah tengok...best tahap bole tengok 10 kali. hahaha..

    alaa..tak stay pun sampai credit tu habis..ala..ala...

    kann..persan jugak yang Hopper tu pelakon sama JOhn Carter tp tak pasti. rupanya betul...lol.

    tak sabar nak tgk avengers plakss..

    ReplyDelete
  41. sume duk review cite nih..mmg kene paksa diri pegi gak hehee ^_^

    mcm xcaya rihanna terlibat dri dalm cite cmni..erkk?? ssuai ke eh..kne pi tgk gak ^_^

    ReplyDelete
  42. sebab dapat tix free so dah tgk lah citer ni.......overall not bad lah...:)

    ReplyDelete
  43. Hehe....Rihanna pon ada kan? Baru tau dr Blog Ezad tadi hehehehhe

    ReplyDelete
  44. dah tengok cite ni ari ahad baru2 ni...xtau nk ckp ape tp siyes BEST!! tgk cite ni x ase bosan pun.kalo cite john carter tu ada gak rasa bosan sket2..huhu

    overall..best...rihanna plg menawan..kehkeh.. ;p

    ReplyDelete
  45. teringin nak tgk..kalo x sempat kat wyg jwb nyer beli cd la...hehe

    ReplyDelete
  46. ain dah tengok . memang terbaik lah movie ni . tak rugi langsung nak tgk . kawan ain smpai tgk 2kali cerita ni . hehe

    ReplyDelete
  47. tak sempat lagi nak tgk.
    zuan! kamu mmg advance, cerita baru je. terus terjah panggung. haha.

    ReplyDelete
  48. yeah.. it is nice~ i liked this movie too~ =D

    Regards,
    http://www.lonelyreload.com (A Growing Teenager Diary) ..

    ReplyDelete
  49. sampai ke sudah tak tengok lagi .hmm, anyway, utamakan kerja dulu. okayhh.^^

    ReplyDelete
  50. memang best ni. tak rugi pegi tgk :)

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...