Friday, 27 April 2012

> Movie Review : The Avengers

HOlla Peeps,

Yeah, terasa macam baru semalam tengok trailer The Avengersehh semalam mana tengok trailer, terus tengok premiere screening hehe (Malaysian are lucky because US people need to wait until 4 May to watch this awesome movie)..



Sinopsis : Nick Fury is director of S.H.I.E.L.D, an international peace keeping agency. The agency is a who's who of Marvel Super Heroes, with Iron Man, The Incredible Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye and Black Widow. When global security is threatened by Loki and his cohorts, Nick Fury and his team will need all their powers to save the world from disaster. (imdb)

Kenapa perlu tonton?

  • Filem lakonan mantap Robert Downey Jr., Chris Evans, Chris Hemsworth, Samuel L. Jackson Scarlett Johansson dan Jeremy Renner.
  • Pernah tertanya-tanya bagaimana Nick Fury menyatukan semua hero ini?
  • Jika selama ini tertanya-tanya dimana Hulk bersembunyi dan bagaimana Hulk kawal kuasanya, jawapannya ada di dalam filem ini.
  • Sebuah filem aksi, sfi-fi dan adventure.
  • Ever think how a man who slept for 70 years survive today's tech?
  • Loki yang dilihat di dalam Thor begitu licik, semakin licik dan menjadi jadi tricknya di dalam filem ini.
  • Official OST untuk filem ini adalah lagu nyanyian Soundgarden, Live to Rise.
  • Jika korang lihat si Tony Stark adalah seorang yang gila gila di dalam Iron Man, di dalam movie ni, dia dilihat, lebih gila! hehehe.
  • Penuh dengan aksi, drama dan CGI yang mantap!
  • Plot cerita yang tidak membosankan, ada naik turun dimana kemelut dalaman selepas hasutan Loki keatas ahli avengers.
  • Pengkritik movie macam aku susah nak kritik movie macam ni lol.
  • Tunggu sehingga habis credit, dimana post-credit scene akan memberi klu kepada sambungan filem Avengers?
  • Situasi serius selalu bertukar menjadi humor apabila masing-masing mula naikkan ego mereka.
    • and more humor.. 
Tony Stark: When they come, and they WILL come, they'll come for you.
Loki: I have an army.
Tony Stark: We have a Hulk.
Loki: I thought the beast had wandered off...
  • Tak perlu begitu mengenali semua watak Marvels untuk menghayati filem ini.


Rating : 9/10 (Worthy to watch more than once!)




-zuan-
p.s : ada 2 hari saki baki cuti...   

42 comments:

  1. nak tengok jugak!huhu. but then couldnt go out to watch this movie due to some probs. next week la kot. best la..... rating zuan pn 9/10. mmg superb la movie ni. just like the trailer did. hehehe

    ReplyDelete
  2. Xminat sgt cite gni zuan

    asyik tgk aksi je bln ni

    ReplyDelete
  3. memang layan giler movie ni...sakit perut gelak...hee~
    nak tengok kali kedua pun berbaloi..:D

    ReplyDelete
  4. kne tgk ni.
    tq zuan for dis review (:

    ReplyDelete
  5. mmg sgtt beshhhh.xbole nk ungkap dgn kate2.hehe

    ReplyDelete
  6. memg best pun.hiihi..asenyelah..akpun xtgk lg..

    ReplyDelete
  7. ouh, aku perlu cari ni.

    nak tengok wayang, wayang takda sini.

    ReplyDelete
  8. haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. apa ni. tak adil tak adil =.=''

    aku tak tengok pon lagi. adeii. free lak tuh. hahaha.

    ReplyDelete
  9. Minggu depan aku nak tengok..

    ReplyDelete
  10. 9/10?????perghhh mestin tonton ni !!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  11. Mesti best tengok wayang ramai2..

    ReplyDelete
  12. tinggi rating tue...hehehe...kena tgk gak la nie...=)

    #cuti tirah da abes...esok da nak balik s.alam...cedey#

    ReplyDelete
  13. storyline agk mnarik..kene tgk ni...

    ReplyDelete
  14. peehhh. best terbaikkkk :D

    ReplyDelete
  15. patut la orang lain kemain seronok nak tgk cite ni. hik hik saya xberapa sgt kalau cite omputih. partner wayang dgn mama, mama bukan nak tgk cite mcm ni >,<

    ReplyDelete
  16. ingat zuan p berkumpul kat dataran merdeka semalam..heheeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaaa...nampak macam zuan je masuk tv ;p

      Delete
  17. yaaaa...baru tngok citer ni mid nite tadi...syok n puas hati..klo ade duit lebih nak tgk yg 3D plak

    ReplyDelete
  18. Zuan! Sory sempat salam jer...pastu hilang huhuhu....maaf sbb I kalut2 sangat waktu tu...tiket tak amek lagi....but I enjoyed the movie to the max! Even though I'm not a big fan but I loved it hehe....Cuma baru I tau Black Widow xda kuasa huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe its ok! x expect pn ko akan dtg lewat mcm tu..huhu

      Delete
  19. Next avenger , Spiderman akan join sekali

    ReplyDelete
  20. wah...tgu masa je nak pi tgk =)

    ReplyDelete
  21. akan pergi tengok esok ni

    ReplyDelete
  22. lawak ek cite die..best ni

    ReplyDelete
  23. gile tinggi kamu rate untuk movie ni~

    ReplyDelete
  24. arghhh! jelesnye! nak tgok gak! :(

    ReplyDelete
  25. pergh..jelas jer...dah tengok eh cerita nie..bercadang nk tgok movie nie harini..namun apakan daya kesiahatn tak mengizinkan..uhuhu..

    cerita nie kalau 3D mesti lagi best..=)

    ReplyDelete
  26. Wah kalau dah 9/10 memang wajib kena g tengok..

    ReplyDelete
  27. tak tengok lagi,dok tunggu mkv version.hehe JK

    ReplyDelete
  28. ramai kata best.tp ada yg kata battleship lg best. yeke zuan ? kdg2 nak dengar komen org jugak. hehe.

    ReplyDelete
  29. bg aku bole la bole haha
    mungkin sbb aku bg high expectation sgt kot haha

    ReplyDelete
  30. betul. dialog si Tony Stark tu mmg kelakar giler. tapi aku palign suke part Hulk punch Thor. hahah tetibe je.

    then terharu masa Hulk grab Iron Man dari jatuh tu..ohhh~~~ Hulk hero paling comel.

    rasa mcm byk aksi yg kene cut.dan scene memula tu byk yang rasanya tak payah nak tayang.

    tapi aku nak tgk lagi sekali wuuhuu..

    ReplyDelete
  31. hujung minggu ni nk tgkkk !! :)

    knapa kt US lmbt kuar?huhu

    ReplyDelete
  32. smlm g tgk wyg...igt nk g tgk cter ni tp adik nk tgk brani punya budk pulak..nseb baik bes..hehe

    ReplyDelete
  33. bilalah aku dapat tengok ni? hurmmm

    ReplyDelete
  34. rmai btl y ckp cte ni best..

    xda ms nak g tgk ag..wuuu..

    ReplyDelete
  35. huwaaaaaaaaaaaa
    masih x dpt tgk
    geram ni


    aihh..x taw bile nk p tgk ni
    uhuhuhuhu

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...