Friday, 29 July 2011

> WAJIB KE REPLY SEMUA KOMEN??

HOlla Peeps,

nak join tekan sini : WAJIB KE REPLY SEMUA KOMEN??

Komen dalam bahasa yang aku fahami adalah satu bentuk text atau satu feedback yang diberikan kepada penulis atau writer.. Dalam situasi ini, komen kepada setiap entry yang dikarang oleh blogger itu.. Ia boleh jadi positif, dan negatif.. Ia juga boleh membawa kepada bentuk persoalan yang mana si pembaca or reader tidak berapa memahami entry yang ditulis si penulis entry..

Dalam segment yang diutarakan oleh Wan Cikgu Muzik dia menginginkan hujah mengenai WAJIB KE REPLY SEMUA KOMEN?? Jadi perkataan wajib itu sendiri membuatkn aku curiga, jika tidak reply berdosa la jadinya kan? #LOL Pada aku harus reply komen yang berbentuk tanda soal, iaitu komen yang bertanyakan kepada si penulis mengenai sesuatu yang dia tak paham (menjadi-jadi tak paham apabila ayat berputitis seperti yang slalu aku tulis, jadi wajib la ye reply?).. Jadi si penulis perlulah reply komen trsebut untuk memahamkn si pembaca (walaupun biasanya jarang pembaca membuat 2nd visit untuk setiap entry, tapi jangan risau sebab ramai je yang buat 2nd visit untuk entry tu trutama selepas memberi komen dan inginkan komen mereka di reply) tapi bagus gak kalau buat (reply komen yang dibuat) sebab kalau sorang readers tak paham, bagaimana silent reader yang tak paham pulak? Segment WAJIB KE REPLY SEMUA KOMEN ni memang cool~



-zuan-
p.s : aku ni rajin gak join segment2 ni ek.. #LOL 

28 comments:

  1. betol2..kadang2 yang berbentuk pertanyaan harus dijawab kot? sbb nak memahamkan orang yang mungkin tertanya2 soalan yg sama. :)

    ReplyDelete
  2. thanks join segmen cikgu.. kita tungg nanti apa plak kata org lain.. setiap blogger ada pendapat masing2.. ada yang kata wajib... memang wajib sbb menandakan kita baca komen tersebut..

    entah lahh.. sbb tuu saya buat segmen nihh. huhu.. nk tgk pendapat kawan2 sebenarnya,,.

    ReplyDelete
  3. rasanya pertanyaan je yg perlu dibalas kan :)

    ReplyDelete
  4. silent reader yang tak paham sila hempuk pala sendiri, sekali sekala tu toksah la jadi SR sangat kalau dah tak paham kan,hehe ... meaw sokong zuan punya pendapat tu :D

    ReplyDelete
  5. haha...mmg btol jawab y bertanya je la kn..hahhah tp HONESTLY xsalah pon la sy rse klu nk meninggikn catatan comment kat blog sndri bg org nmpk "eh eh ramai la comment entry die, best entry die nih" hahahha...

    coz kt xsefemes hanis zalikha ke nk dpt komen 100 for 1 entry! =D *jujur dr dlm hati*

    ReplyDelete
  6. ikut blogger la,,,, ^^

    ReplyDelete
  7. well, I tend to do a 2nd visit just to read whether there's a reply for my comment. haha

    ReplyDelete
  8. saya suka nak reply. tp kalau dah busy sangat macam tak sempat rasa bersalah pun adah. hehehe saya suka nak tengok apa org jawb utk komen saya :D

    ReplyDelete
  9. betul gak..tak pyh rply banyak2 kalau orang duk komen benda sama..kan

    ReplyDelete
  10. reply semua comment sebab nak lepas gian facebook takde. boleh terima tak jawapan ni?

    ReplyDelete
  11. DhiyaFariza :

    huhu boleh gak trima alasn tu :)

    ReplyDelete
  12. aku sentiasa jawab * iftak terlepas pandang*..
    cara aku jawab..g kat blog orang tu..komen jawapan yang ditanya kat entry terkini..mereka yang tanya ni, sometimes, bukan check balik kat blog kita samaa ada kita jawab atau tak..

    ReplyDelete
  13. reply smua komen sbb saje nk bykkn komen blog sndri. hihi ;p

    ReplyDelete
  14. btw bro .. tukar header sempena ramadhan ye :) hehehe nice ~

    ReplyDelete
  15. nuru ase kalo ade mse bru reply..kalo x..bia aje huhu

    ReplyDelete
  16. boleh juga kalau kite pergi blog mereka dan beritahu disana..hehee..

    ReplyDelete
  17. i think klo ada masa terluang we should answered all those questions from our readers...it's not truly hard pun kan. :)

    ReplyDelete
  18. Ikut mood aaa ;D Tp kte mmg la selalu kasi 2nd visit -- Nk tahu gak ape org tu kate.

    ReplyDelete
  19. trima kasih atas pendapat korang semua.. apa kata join segment yang dibuat..

    http://wancikgumuzik.blogspot.com/2011/07/wajib-ke-reply-semua-komen.html

    :)

    ReplyDelete
  20. trima kasih atas pendapat korang semua.. apa kata join segment yang dibuat..

    http://wancikgumuzik.blogspot.com/2011/07/wajib-ke-reply-semua-komen.html

    :)

    ReplyDelete
  21. dedulu selalu reply.. sekarang tak sempat.. huhu.. take time nak reply semua sekarang ni.. ngaaa~~~~

    ReplyDelete
  22. haha..aku rply je sume komen..kalu rajin lah :D

    ReplyDelete
  23. hohoho
    aku kalau rajin n ada masa aku reply la semua komen2 tu
    :-)

    http://hanspunyablog.blogspot.com/2011/07/kontest-menang-duit-raya.html

    ReplyDelete
  24. saiazuan,ZouL pinjam petikan ayat ye..hehe.nanti ushar..dont worry,kredit tetap diberikan.

    http://www.akupunyer.com/2011/07/wajib-ke-reply-semua-komen-segmen-cikgu.html

    ReplyDelete
  25. agak hot gak perbincangn mcm ni :)

    ReplyDelete
  26. same lah kite..tapi yg bab silent reader toh,,lantak lah tak faham pon..sape suruh tak nak tanye..weee..boleh tak macam nie..heee

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...