Thursday, 21 July 2011

> Tech Thursday : My Gigabyte Mouse

HOlla Peeps,

Ni kali pertama aku buat entry Tech Thursday, jadi aku nak tunjuk beberapa barang IT milik aku.. Enjoy


#techthursday in twitter

Apa ada dalam gambar?
Gigabyte Lazer Mouse, Sonic Gear Evo 3 Pro, Multi-Card Reader SDHC Support, Android Kuning, and more important MTV World Stage Passes

Ok sedikit review pasal Gigabyte mouse aku, model GM-M7800 2.4G wireless Nano Laser Mouse keluaran Gigabyte. Aku dah pakai mouse ni selama 1 bulan dan sangat memuaskan pada aku, sebab ia adalah wireless, jadi tak ada la wayar yang panjang dan menyusahkan tu lagi hehe.. Plus aku boleh gerakkan mouse aku kat atas katil kalau aku malas nak bangun, jadi dari atas katil aku boleh tekan next song (tapi tak nampak pun butang next tu sebab jauh sangat..haha). 

Ada fungsi 2.4G Wireless dimana dia boleh digerakkan di jarak 10meter, bateri AAA boleh bertahan selama 6 bulan, DPI  Adjustable (Ada software untuk adjust funsgi button dia), Tile Wheel, boleh gerakkan pada banyak permukaan, kat atas tapak tangan pun boleh, dan  ada Lazer Precision (lebih tepat dan lancar pergerakkan mouse dengal laser pada macam-macam permukaan) Apa yang kurang cuma ia tak boleh digerakkan atas kaca.. Tapi tak pe la kan, janji wireless je.. 


-zuan-
p.s : hari ni aku nak blogwalking puas-puas..hehe also thanks to nuffnang for mtv world stage passes lets ROCK!!!!

12 comments:

  1. tiket pree? pe lagi....g lah..heehee

    ReplyDelete
  2. wah dah ada tech thursday pulak? =.=*

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Saiazuan

    saya pakai mouse yang berekor lagi

    Wassalam

    ReplyDelete
  4. aku br 2 minggu pakai wireless mouse


    tech thursday? first time aku tau ada theme ni

    ReplyDelete
  5. wireless mouse??? never heard that! hahaha. untunglaah dia :))

    ReplyDelete
  6. kne pkai wireless ek mouse ni..

    ReplyDelete
  7. cangih tanpa wayar..ada instal apa2 tak? penguna wayar tetikus tegar hahaa

    ReplyDelete
  8. Wahhh.. canggih dan menarik..

    http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. wah, boleh diadaptasi teknik mouse ini kalau nak layan series drama sampai satu season sekali tengok. jangan layan pron sudy...kekeke...

    ReplyDelete
  10. hahaa. cantekk tu wireless mouse. haritu tea nk beli tak jadi. kakakaka. sebab nampak benda lain yg lebih penting. (err penting ke?) >.<

    ReplyDelete
  11. nak pinjam boleh??? ehh silap silap, nak satu boleh??? err err....

    ReplyDelete
  12. wah bestnye ade mouse mcm tu..seang nak melukis..takde la gegar

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...