Thursday, 28 July 2011

> Tech Thursday : Google PageRank

HOlla Peeps,

Hari itu aku ada test PR atau PageRank blog aku melalui pagerank-check-button dan mendapat rank 3/10 (Belum sampai tahap average atau top, 0/10 paling rendah, 10/10 fantastic) dan berpuas hati dengan hasil 2 tahun blogging (Masih cetek ilmu SEO)

Contoh PageRank

What Is PR?
PageRank is a link analysis algorithm, named after Larry Page and used by the Google Internet search engine, that assigns a numerical weighting to each element of a hyperlinked set of documents, such as the World Wide Web, with the purpose of "measuring" its relative importance within the set. The algorithm may be applied to any collection of entities with reciprocal quotations and references. The numerical weight that it assigns to any given element E is referred to as thePageRank of E and denoted by PR(E).
The name "PageRank" is a trademark of Google, and the PageRank process has been patented (U.S. Patent 6,285,999). However, the patent is assigned to Stanford University and not to Google. Google has exclusive license rights on the patent from Stanford University. The university received 1.8 million shares of Google in exchange for use of the patent; the shares were sold in 2005 for $336 million. (sumber wikipedia) (translate dekat google translate kalau tak paham)

korang boleh check PR korang kat sini > pagerank-check-button
lepas PR check, boleh letak html code dalam blog korang macam aku kat bawah blog aku

What So Great About It?
  • Show our visitors the current page rank of our web pages
  • Check the page rank of our web pages while visiting our site
  • It can help with SEO, link exchange, site promotion matters
  • Impress our visitors with the high page ranking of our site
  • and many more possible reasons.. Or use it just for fun

p.s : Kena pandai buat entry mengenai current issues, baru boleh naik PR ni rasanya..


  1. wahhh chayokkkk !!

    kite bape2 ntah >..<''

  2. Good info bro. Tak tau pulak aku pasai page rank nie. Kali ni baru tau, cuma yg b Inggeris tu x brapa paham

  3. perghhh.. bkn calang2 blog yg dapat PR3! tahniah bro!!!

  4. ct guna yg traffic tu je :D


Every comment worth a thousand thanks.. :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...