Sunday, 10 July 2011

> Tech : iCloud

HOlla Peeps,

cara icloud berfungsi
 Pada pengguna produk-produk keluara Apple, tarik nafas lega dengan revolusi yang hebat, iCloud. Apa yang hebat? Ok iCloud berfungsi sebagai perkhidmatan bebas (free service) yang akan membolehkan pengguna produk Apple (seperti iphone, ipad) untuk menyimpan muzik, foto, aplikasi, kalendar, dokumen, dan banyak lagi dalam satu storage dipanggil iCloud (boleh kata HD di angkasa la). Perkhidmatan ini digunakan secara wayarles kepada semua device. Korang tidak perlu lagi untuk menguruskan kandungan korang, kerana ia semua akan dilakukan secara automatik.

sumber :

-zuan-
p.s : lepas signup untuk iCloud ni, korang akan dapat free storage 5GB, nampak tak besar tapi cukup untuk simpan koleksi gambar honeymoon korang.

8 comments:

  1. nti tak kena rembat ke kita punyer storage tu?i mean nti org hack ke ape ke?eh tak pahamlah..hahaha

    ReplyDelete
  2. rsanya xde prob psl kecurian data tu.. apple msti ad pk psl security tu :D

    ReplyDelete
  3. perghh teknologi makin berkembang ni.. ^^

    ReplyDelete
  4. huhu..apple syarikat besar tu..5 gig da cukop banyak dah..at least google pon bagi kiter satu gig jer..hehehe

    ReplyDelete
  5. wahhh mkin mju....:)

    ReplyDelete
  6. canggihnyaaa lahhh sekarang ni!

    ReplyDelete
  7. harap internet di Malaysia cukup laju untuk ini.

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...