Sunday, 10 July 2011

> ZDialog : Budi Bahasa Budaya Siapa?

HOlla Peeps,


JPJ Rookie : "WOI yang kat belakang tu, apasal KAU tak pakai seatbelt?"
Mangsa 2 : "Saya ingat nak kena keluar tadi bang"
JPJ Rookie : "KAU nak keluar pergi mana? Kencing?" menengking driver pulak "Ni pasang bumbung ni ada surat? Mana surat????"
Mangsa 1 : "Takkan la saya nak keluar jalan-jalan pun nak kena bawak surat?" cakap dengan baik-baik
JPJ Rookie : "Bangang la kau ni, photostat la, tak leh? Tu pun nak kena ajar?"
Mangsa 1 : "Ha, ok-ok, nanti saya photostat"
JPJ Rookie : "Banyak duit kau, pasang bumper semua, mesti abis duit bapak kau kau sebat kan?"
Mangsa 1 : "Ni kereta second hand bang, saya beli dah semua macam ni, Selama saya bawak tak ada sapa-sapa pun tengking saya cakap tak boleh pasang bumper, tak leh buat bumbung.."
JPJ Rookie : "Dah kau blah r, sok aku nak kau pergi JPJ tempat kau buat inspection!!!"

-zuan-
p.s :  siapa yang kurang ajar? Dia pergi sekolah tak agak-agak? Berlaku 4 hari lepas dalam perjalanan pulang dari putrajaya..
tak ada niat nak burukkan sesiapa, just share pengalaman dengan semua~

26 comments:

  1. ishh!!cari gaduh ke apa?sabor je lah...

    ReplyDelete
  2. Eeeeeeee!
    Sabar jela --

    ReplyDelete
  3. amende lah ni . haihh.
    sabar je la dgn org mcm ni .

    ReplyDelete
  4. kot ye pun benda tu salah,dia tak boleh ke cakap elok2 dengan orang?mana la pegi budi bahasa dia ye.

    ReplyDelete
  5. yup..mmg ada anggota jpj yg jnis cmni..abg sy anggota jpj..ada crte prngai anggota lain cmne..sbrkn aje lah..

    ReplyDelete
  6. perghh!!ko sound je la sekali,.xreti ckp bebaik ke hape,.dia egt org tkot gaknye dgn dia,.

    ReplyDelete
  7. ehhh..takotnye gadoh2 T_T

    ReplyDelete
  8. biar betol bahasa dorang macam tu! tak beragak nak cakap! nak blagak pon agak2 lah. grr!!

    ReplyDelete
  9. manela orang nak hormat kalu gitu..isg3

    ReplyDelete
  10. takde budi bahasa camtu ah...!
    adoyai...

    ReplyDelete
  11. balingg kerusi kt jpj tu .

    ReplyDelete
  12. ramai la yang kuang ajar gitu..
    belagak nak mampos.
    macam la kuasa kat tangan dia..
    sebab tu orang tk respek pun jpj ke polis ke..

    ReplyDelete
  13. bangang ape JPJ haram cmtu .. sumpah aku bengang klu face to face ngn cipanzi cmtu ..

    ReplyDelete
  14. klu ayie bab tengking3 wat taik balik la kat dia

    ReplyDelete
  15. ish2... no manners!!!

    ReplyDelete
  16. JPJ banyak yang macam tu la...sabar je ngan perangai dorang :D

    ReplyDelete
  17. kalau tegur elok2 tak boleh ke?.. hins...

    ReplyDelete
  18. malangnya yg kurang ajar tu terdiri dari kalangan Melayu jugak...

    ReplyDelete
  19. fuhhh..kalo aku..tiap kali kena tahan..kena sediakan kamera untuk rakam..

    hehehe..kalo ader hal camtu..leh la anta wat report

    ReplyDelete
  20. harap2 orang msia nnt smua ayu2. baik2. hendanya

    ReplyDelete
  21. hurmmm...cer sopan2 sikit, mesti kita pun senang hati kalo tegur elok2... ni da macam banduan lak kita dibuatnya...

    ReplyDelete
  22. momoy pernah kena ngan polis time study dulu
    sebabnya dia minta no. tepon tapi momoy tak bagi
    habis satu bus station dia tengking momoy. Semua pandang macam momoy buat salah besar
    maki-maki momoy tapi momoy cool je sebab momoy tak salah.
    siap nak bawa momoy g balai atas alasan tak bagi kerjasama

    lastly kawan polis tu datang minta maaf ngan momoy

    Cara dan Tips Elak Blog Dari di Godam | Bertindak Sekarang!"
    Cara Test Kualiti Keyboard Komputer Korang"

    ReplyDelete
  23. kalau dilayan nanti lagi dia naik lemak, memang rasa sakit hati diperbodohkan macam tu..

    selagi boleh sabar.. sabar jelah..

    ReplyDelete
  24. mak aiiiiii! gila apa? sampai nak sebok pasal bumper saipa, agak ah nari duit lebih pon,bukan dengan cara gitu,huhu.... jpj2

    ReplyDelete
  25. Ceh.. baru keje mcm tu dah berlagak... Mcm kera dpt bunga betul! Inilah realiti masyarakat kita hari ini... alahai... sabar je la...

    ReplyDelete
  26. pernah jugak kena tahan... tapi polis lah. masa tu nak balik shah alam from klang. habis dinner lambat...

    polis tu tak payah suasah2 nak tahan. kiotang sendiri yg berhenti. kang dia kata kita kurang ajar pulak.

    yang tak best part diorang libatkan mak bapak dlm hal2 cmnie... hmm...

    macam haram!

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...