Monday, 4 June 2012

> Abang Ensem di Mata Aku

HOlla Peeps,

Siapa Abangensem @ AE? Well 1st time aku tengok dia ni, kat blog aku nampak seorang lelaki poyo yang cuba dapatkan market didalam saham hati gadis gadis dengan menggunakan nama ensem seorang bro yang menarik untuk dikenali peribadinya..

Why?

Agak pelik bila tengok nama blog pun Abang Ensem! So aku tertanya tanya kenapa nama perlu begitu? Kenapa dia kena senyum macam tu? Apa yang buatkn dia konfiden tuk letak nama AE instead of nama sebenar? Mesti ada sebab kan? So dah tambah banyak 'like' kenapa aku nak kenali personaliti dia. Plus dia ada knowledge mengenai hartanah dan banyak lagi..
Itu semua 1st view la, harap tiada unsur gay di sini pada pandangan korang.


And then, hari bertemu beliau in personal yang tak berapa 'personal'..


Apa aku nampak AE di mata aku?



> A man who likes to wear jersey and sempoi!


Diambil dari blog beliau tanpa kebenaran! lol
Well untuk seseorang yang bergelar jutawan macam dia, memakai jersi sangat pelik di mata orang kaya kaya! Tapi di mata aku, sangat cool dan teserlah sifat humble dan sempoi AE ni~
Yeahh sebab AE la aku dah mula suka pakai jersi kemana-mana saja aku pergi.. lol


> Seorang yang tak kedekut dan suka berkaraoke!


Pernah sekali, bro ni sponser karok untuk 3 jam di Redbox! Wohooo bila karok je, sapa tak nak kan lebih lebih lagi orang yang bersuara Jon Bon Jovi ni (actually beliau adalah co-sponsor untuk kontest karok yang madam pernah anjurkan dulu).. huhu and seriously suara beliau memang boleh challenge suara aku la (walaupun time tu aku sakit tekak #alasanSuaraTakSedap).. ok la, nice try bro~ 
hehe bila nak payung karok lagi bro?


> Blogger yang suka berkongsi ilmu dan sangat serius dalam blogging!


Well nama pun blogger kan? So kena komen la bab writing.. Tak dinafikan, setiap penulisan beliau ada isi yang ingin dikongsikan kepada pembaca. Jadi tak heran la dia ada 'prosperity' di perutnya (hehe jangan marah ek bro hehe)..
Kenapa aku cakap dia seorang yang serious dalam blogging? Sebab banyak iklan dia dipasang di blog-blog yang aku kunjung sampai nak buatkan aku muntah tengok muka dia yang mana teknik berkesan untuk menyedarkan kewujudan beliau di dalam dunia blog ni kepada pembaca lain.
bila la AE nak pasang iklan kat blog aku ek?


Bro AE pernah bagitau kat aku; 
"Kau belajar IT kan? Why not buat E-Book IT dan jualkan di blog? Boleh buat duit tu" Lebih kurng macam tu la ayat dia.. Well bro, aku belum buat apa-apa lagi. Tapi masih ingat cadangan bro ni dan insyaAllah in future gabungkan Tech Thursday jadi satu buku barangkali? 

Well actually salah satu lagi yang aku suka pada bro AE ni adalah gaya dia cakap. Sempoi tapi konfiden! He speak politely and pandai joke! Kalau korang borak-borak dengan dia, tak rasa sentap la dengan ayat dia..


Well itu je sofar yang aku nampak di mata aku. Yang tak nampak? Mungkin lebih banyak lagi good things about this bro seperti romantik kepada isteri dan bapa yang prihatin kepada anak! (",)


Kenapa aku dok bercerita mengenai AE ni? 
Menjanjikan hadiah yang sangat lumayan! Rugi woo tak join!!!


-zuan-
p.s : aku tak pandai kritik, tapi suka memuji ikut apa yang aku nampak dan jika ada terasa hati, maaf, ia hanya gurauan..hehehe and korang patut sedar yang aku suka join kontest dan ada semangat kental untuk memenanginya tapi ia jadi pudar sebab ada 'like' 'like' pulak:P 

69 comments:

  1. tak penah singgah blog beliau lagi =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. singgah blog saya juga... shakiddo.com
      hehehehee

      Delete
    2. sy sekali ye--> afasz.blogspot.com

      Delete
  2. ooooww..last sekali baru tau zuan join contest... gud luck zuan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. all the best buat zuan!

      Delete
    2. hehe thanks thanks.. ramai pesaing hebat2

      Delete
    3. all the best zuan!

      Delete
  3. Replies
    1. terjah jom! jom ke shakiddo.com kerana lebih ensem dari abangensem. hehehee

      Delete
    2. ensem ke KID & AE ni anum????

      Delete
  4. Ko hentam jerr..kalo aku aku gelar Pokcik jerr..haha..good luck bro

    ReplyDelete
  5. hikhikhik nn dia buat ai senyum jer ngeee

    ReplyDelete
  6. 1st time dgr pasal habang ensem ni heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya dah ber time2.. hehehee

      Delete
    2. agak2 dia ensem tak?

      Delete
  7. abangensem ni ensem ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm hensem rasanya..hehe aritu tengok dia pakai topeng abang encem..hehe

      Delete
    2. topeng dia ensem atau aku yang ensem? aku rasa aku lagi ensem

      Delete
    3. maybe ensem di mata isteri dia kot..opssss

      Delete
  8. haishhhhhh..mengampu abes.. kah kah..

    gudlak zuan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wa anfusana.. wa anfusini... hehehee

      Delete
  9. wah baru knl die

    pes time ni

    ReplyDelete
  10. gud luck bro..hehehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. this is best bro!! hehehee

      Delete
    2. what up bro boni !! hehe

      Delete
  11. msuk prtndgn ke. gud luck bro hahha :D maybe stu hari awk plak jadi kaya mcm AE mane tau kan? amin.haha

    ReplyDelete
  12. waaa.. zuan senang lah dpt join contest ni sbb dah jumpa AE.. dr mata turun ke hati.. senang nak describe dia hehehe.. nway .. gud luck zuan!

    ReplyDelete
  13. hehehe good writeup bro...

    ReplyDelete
    Replies
    1. zuan ni memang bagus dalam write up!

      Delete
    2. keep it up zuan... lepas ni write thesis plak :D

      Delete
  14. abang ensem memang terbaik :D

    ReplyDelete
  15. Dari gaya kau bercerita AE ni memang jenis disenangi ramai.. Kau dah dapat lepak sama, makin mudah la kerja kau nak cerita pasal dia kan.

    Gudlak²!

    ReplyDelete
  16. ape lagi menuntut la kat dia..
    dah jumpa lagi senang nak kenal kan. kadang personaliti orang di alam maya dgn realiti lain lain.

    good luck utk kontes ni. ko kan selalau bertuah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. luck untuk zuan.. hanie dew taknak join sekali?

      Delete
    2. huhu hanie ni malas join kontest2

      Delete
    3. hanie nk jumpa AE dulu , baru leh join..... call je AE hanie.

      Delete
    4. aku mmg pemalas nak join kontes.suke tgk org menang kontes pastu hadiah bagi kat aku.. hahahaha..lagi best!

      Delete
  17. padan mcm kenaii jerh ^_^

    ReplyDelete
  18. suka memakai jersi?..btul ker bro?..hehe

    ReplyDelete
  19. perghhhh member2 ko semua brader2 otai...hahah setailo la zuan!!! XD

    ReplyDelete
  20. belum pernah singgah lagi ke blog AE tersebut. btw goodluck ya zuan contest tu! :D

    ReplyDelete
  21. ooo selalu dnga name die.. hehehe

    ReplyDelete
  22. oo..join contest..
    gud luck zuan =)
    xpenah pun msuk blog AE..
    pasni leh la terjah..hehe

    *yg psl e-book IT tu,
    good idea la zuan..
    y not guna kepakaran kita kn?
    x sia2..hehe

    ReplyDelete
  23. wahhh, dia seorang yang yakin dengan diri sendiri... hebat (",)

    ReplyDelete
  24. pernah singgah beberapa kali d blog beliau..yg sy kenal dia seorg blogger yg serius dlm penulisan blog hehe

    ReplyDelete
  25. wah... semuanya dah upadate.. tak aji nih... ;)

    ReplyDelete
  26. rasanye die ade letak iklan blog dia kt blog BA kan? ke kt blog lain tp penah nmpk la

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat broframestone pun ada. bnyk la dia pasang :)

      Delete
  27. dia banyak pengalaman da..mestilah best :D

    *ct nk psg iklan kt tmpt kamu, tp kamu xnk kn..huhu...xpelah..paham2 :)

    ReplyDelete
  28. org banyak pengalaman dan ilmu mmg kita kena dekati...

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...