Friday, 7 September 2012

> I Hate You Barney

HOlla Peeps,

Jika ada yang masih ingat dengan insiden lepas yang mana aku ceritakan mengenai insiden tertumpah air dekat baju dan seluar yang sedikit memalukan tahun lalu? Yeahh dah dekat setahun entry tu.. Just seems like yesterday for me.. 

"Hey! Its ok.."

Semua orang bersikap teruja bila bersembang mengenai sesuatu, yang mana tangan akan terbang ke sana kemari untuk menambah kemanisan kedalam cerita tersebut.. 

Well banyak insiden mengenai air tertumpah terjadi kat aku.. Still remember about 2 years ago yang mana aku baru memiliki Aspire 4736G aku tak sampai sebulan, seorang kawan aku datang melawak ingin mencurah air milo ke lappy aku yang mana secara tak sengaja dia betul betul menumpahkan air milo tu keatas keyboard aku. Dan respon aku.. Tergelak terbahak bahak melihat kecuakkan muka kawan aku. Hmm kawan kan, aku cuba sedaya upaya untuk tak marah dan menjaga hati mereka walaupun selalu dilukai mereka sendiri. Well nevermind with that, laptop aku berjaya diselamatkan dan tidak mengalami apa apa kerosakkan..

Then 2 tahun kemudian, iaitu beberapa hari lepas.. Air tertumpah sekali lagi tertulis di dalam sejarah hidup aku.. Yang mana kalini lebih extreme! Air yang masih banyak di dalam cawan tertumpah dan membasahkan keseluruhan seluar aku..

Puncanya?


http://userserve-ak.last.fm/serve/_/58303937/Barney%2BStinson%2Bbarneystinsonawesomequote.jpg

Barney barney dan barney!

Sedang sibuk aku dan kawan aku bersembang mengenai pelakon sitkom komedi How I Met Your Mother, BARNEY! Tangan kawana aku tak terkawal hayunannya, yang mana dikhuatiri melebihi had had maksima yang dibenarkan kerajaan (Dusta belaka) dan mengena cawan nescafe ais (nasib baik bukan nescafe panas), dan.. bayangkan sendiri la apa yang terjadi...

Bukan sekali Barney merosakkan hidup aku sebenarnya.. Beberapa minggu lepas, sedang sedap aku melayan sitkom How I Met Your Mother, ketika suatu scene yang mana Barney buat lawak dia, tetiba lappy aku crash harddisk nya yang memaksa aku restore balik lappy aku yang menyebabkan kehilangan sebahagian besar data aku. 

Still,

"Its ok.."

Itu je la yang mampu aku luahkan dari mulut aku kepada kawan aku dikalah seluar aku sudah kebasahan dan berbau nescafe.. 

Try to be cool.. Try to fit in the environment where people say "its not easy to satisfy everyone, and its not easy to make everyone love you"

Ini bukan entry memuji diri sendiri or meminta dipuji, just sharing some lesson to live.. Sharing how to respond when you are in incident like one i had faced..


Dan dari situ la kita diuji kesabaran kita..


http://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/c0.0.403.403/p403x403/409587_427980897254730_2144138269_n.jpg
Agak-agak apa respon aku kalau Izara Aisyah tumpahkan air kat seluar aku ek? hehehe


-zuan-
p.s: there is a question for you guys.. Perasan tak kalau kita nak tidur pada malam hari, orang akan ucapkan "selamat malam". Tapi apa pula ucapan untuk yang tidur pada siang hari?


click ads to show your support (",)

33 comments:

  1. Dah lama x singgah sini..hehehe...
    Hahaha....suke sangat la dengan barney stinson tu,klu tgk,sure terguling - guling gelak..:)
    Cakap selamat tido je..hehe..

    ReplyDelete
  2. hahah...kalau org tumbuk zuan je, still boleh kate 'takpe,buat lah lagi'.haha..kalau izara, lagi lahh xdapek nk marah.wajah die cntek xmampu utk seorg jejaka marah die ;)

    ReplyDelete
  3. 1st time aku baca ade entry klakar kat bhgn atas kat blog ni...
    nescafe tu panas ke sejuk atau tgh menggelegak lg? then tertumpah kat suar, what ur respon?
    kalo izara yang tumpahkan, boleh jadi novel lah nnti, aku die dan nescafe.. cheewah.. haha

    ReplyDelete
  4. ceh, ingatkan apa... aku dalam cite tu suka Marshall.. :D

    ReplyDelete
  5. arghhhh sakitnya raasaaa kalo sy kena camtu hehe
    awk mmg seorg yg cool & penyabar !


    selamat hari raya zuan :)

    ReplyDelete
  6. good nite utk siang haha

    barney memang lawak. suke sngt tgk haha

    ReplyDelete
  7. kalau izara yg tumpahkan melting terus, curah 1 baldi pon x pe hihi

    ReplyDelete
  8. jangan salahkan barney saya :p

    ReplyDelete
  9. perghh pyabar gle..kalau aku mmg dah masuk lappy tu dlm mulut kwn tu

    ReplyDelete
  10. satu je masalah bila aku tengok how i met ur mother tuh.

    kena tumpu betul2 apa diorang cakap, kalau dapat memang best arh, tapi kalau tak dapat, mek aii -.- apa benda depa gelak.

    owh btw, hahaha, majalnye kau :D

    Izara bertudung ?

    ReplyDelete
  11. Aku boleh bayangkan macam mana rupa kawan kau lepas dia tertumpahkan air tu.. hahah

    Nasib baik laptop kau tak jahanam.


    Aku pernah kena sikit la air kawan. Tu pun dia yang tertolak air dia sendiri. Yang pasti kitaorang tak cerita pasal Barney masa tu ;D

    ReplyDelete
  12. adoi.hahaha.mesti tak selesa lepas tu kan, dengan melekitnya..

    ReplyDelete
  13. kau mmg penyabar,kalau aku cuak terlebih,haha

    ReplyDelete
  14. kerap yer air tertumpah...hehe

    ReplyDelete
  15. cool !
    try la mengelak air tertumpah
    or tak perlu bawa alat elektronik bila dekat ngn air
    xD

    ReplyDelete
  16. mcm sama ah kite....suka sgt nak jaga hati kwn. padehal kdg2 mcm tah pape je

    ReplyDelete
  17. aq tak dpt nak bayangkan air nescafe tu tumpah kat seluar ko..tapi ko just ckp it's ok...aq pun pernah alami situasi mcm ko zuan...kopi ais ditumpahkan secara tak sengaja kat sweater warna putih aq..bajet cool je tapi dlm hati rasa mcm nak meletup je...fikir kawan je...kan...hee~

    ReplyDelete
  18. kalau aaron aziz tumpah kat saya, lagi suka.. nanti boleh dia belikan skirt yg mahal.. sbb dia kaya muahahha


    eyh betul tu.. nak ucap apa kalau tido siang hari.. kdg2 kwn wish kat kita goodnight haha.. tp xkesah.. sbb dia yg wish.. tp kalo kta nak wish apa ek? huhu. no clue

    ReplyDelete
  19. haha.siannye. sabar jela mmg ujian. :)

    ReplyDelete
  20. AIR tumpah adeh.. atas lappy pulak lagi?
    perhhhh mmg rase mcm awwwwrrrr ! ala

    tapi KAWAN plak. kan? hurmmm~


    sipbekla bkn air pns. kalo tak. haaaaa~


    ecece kalo izara yg tertumpahkan, hape
    lagi, denda la die suruh bwk blik,
    pstu basuhkan.. pstu denda lagi kena
    teman makan ke selama 1 tahun. kehkehkeh

    ReplyDelete
  21. perghhh...izara jugak.....!!

    ReplyDelete
  22. I hate you barney!! hahhaha.. lappy nak sama.. aku nyer 4736Z.

    tak bleh blah ada Izara Aisyah last skali.. potong tul laaaa.. hahahahaaa

    ReplyDelete
  23. hahaha.. sumpahan barney tuh !

    ReplyDelete
  24. nak gelak pon ada..zuan mmg ada msalah ngan kwn yg bwak air...huhuhu

    ReplyDelete
  25. hahaha... syabab pon pernah gk kene tumpah air kt suar..nak2 suar uh warna dia light so pephm r malunya bukan kepalang...haha

    btw missed u bro.. lama xsinggah sini..haha

    ReplyDelete
  26. bau nescafe ok lg.. DN pernah petrol kena seluar then lepas tu pergi tengok wayang, perfume petrol tu memang sangat best! kesian orang2 di sebelah.. huhu..

    ReplyDelete
  27. Kalau Izara camne yer.. agak2 mesti Zuan tak amrah kan.. hehehe

    ReplyDelete
  28. Si NAZIHA jugak jadi pilihan yea....hehehehe....anyway kalau tido siang orang cakap KO NI MEMBUTA je kerjanya....

    ReplyDelete
  29. haha. ok phm2 bile dah bersembang x ingat mane tangan dah pergi. #erkkkkk

    ReplyDelete
  30. tak ramai yg tidur siang untuk diucap 'selamat'... :)

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...