Tuesday, 29 January 2013

Lots of People Are Sayin - Dunia Kerja

HOlla Peeps,
http://s3.amazonaws.com/rapgenius/going-to-work.png

Kerja...
Ada yang kata bosan..
Ada yang kata fun..
Ada yang kata terpaksa..
Kerna dunia menjadi keutamaan kita....?

Apa pun komen mereka mengenainya, aku tak peduli..
Kerna setiap jawapan, adalah hasil daripada beberapa cerita mereka sendiri..
Jadi, tak perlu aku mengerti apa ceritanya..

Kerna..
Aku inginkan kerja, ingin kumpul harta, ingin ke 'sana' suatu hari nanti..
Ingin ke tempat di mana mereka jumpa sesuatu yang agung...
Seringkali ucapan manis terdengar di bibir mereka yang baru pulang dari sana..

Seseorang pekerja apabila ia mentaati ALLAH dan majikannya, nescaya ia masuk ke dalam syurga lebih dahulu dari majikannya selama 70 tahun.” (HR at-Tabrani) (Sumber)

Kerja..
Aku ingin berkawan denganmu..
Supaya halal setiap suapku, hasil keberkatan setiap peluhku..
Supaya aku diberi minit-minit untuk menunaikan kewajipanku setiap hari pada waktu yang awal,
dan supaya aku senyum girang pulang ke rumah, dinantikan mereka yang tercinta..

Till then, Adiós peeps ;)

-zuan-
p.s: bulan 3 aku start internship di bake180 yang terletak di area solaris dutamas.. 
Its kinda costly place! But I will survive!!!


click ads to show your support (",)

18 comments:

  1. Selamat datang ke dunia pekerjaan bro..hee.

    P.S - seriously ke kt solaris dutamas..dekat benor dgn area ofis aq kt Mont' kiara...boleh la selalu lepak2 nnt..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh la hari2 aku mintak kau belanja makan..hehehehe :D

      Delete
    2. Area2 situ mmg agak costly sikit...kena pandai cari port murah time lunch..hehe

      Delete
  2. kerja memenatkan ^_^
    tp seronok bila semua kpenatkan mbawa hasil ^_^

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Zuan

    Lillahitaala...
    Insyaallah
    berkat

    ReplyDelete
  4. kerja ni macam2 ada. tak keje camne la kita nak ada duit untuk makan, beli segala keperluan kan.

    ReplyDelete
  5. Selamat bekerja zuanggggg!

    ReplyDelete
  6. setiap pekerjaan ada baik buruknya

    ReplyDelete
  7. dah nak abis study n dah nak kerja ye..?
    selamat masuk ke alam pekerjaan zuan..
    smoga sentiasa dimurahkan rezeki dan smoga segala urusan kerja berjalan lancar..

    tips kerja: kena ikhlas kan hati kita,kalau kena marah ke ape itu semua asam garam bekerja..
    yg penting belajar dari kesilapan, pengalaman mematangkan kita..:)

    ReplyDelete
  8. nanti dah keje mesti teringat zaman belajar :)

    ReplyDelete
  9. In shaa allah...rajin2 lah kerja nti...goodluck with ur internship..cubalah tahan ngan perangai manusoia di sana nti :)

    ReplyDelete
  10. yang penting, ikhlas bekerja kerana Allah. mesti sentiasa dipermudahkan~

    ReplyDelete
  11. nice~
    semoga berjaya dunia akhirat :)

    ReplyDelete
  12. Beautiful. All the best Zuan semoga Allah permudahkan jalan zuan dalam apa jua zuan lakukan. Insha Allah amin

    ReplyDelete
  13. tanamkan minat dalam kerja yang kita lakukan...

    ReplyDelete
  14. saya pun tengah intern sekarang. baru start. ada lagi 6 bulan. pheww. btw, goodluck!

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...