Friday, 10 May 2013

Betul Ke Apa Orang Sebelah Ni Cakap? Bahana Fitnah

Salam Jumaat,


sumber gambar facebook

"Hai orang-orang yang beriman, jika datang kepadamu orang fasik membawa suatu berita, maka periksalah dengan teliti, agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui keadaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu."
Surah Al-Hujurat Ayat ke-6
(sumber : http://syedfadhli.blogspot.com/2011/12/hukum-percaya-sesuatu-tanpa-usul.html)

Rasanya masih belum reda bahang PRU13. Pelbagai tuduhan dikeluarkan. Ada kata tu, ada kata ni, ada kata blackout, ada kata hantu keluar siang hari, ada kata amoi dari negara cina mai undi sini. Persoalannya betul ke? Jeng jeng jeng...

google


Till then, Adiós peeps ;)

-zuan-
p.s: Sapa dah tengok Star Trek? Best tak? Dah ada keluar download belum? hehe 


click ads to show your support (",)

7 comments:

  1. Peraturan dalam membuat pertuduhan mudah sahaja. Jika seseorang ada pertuduhan hendak dibuat kepada orang lain, maka dia hendaklah mengemukakan bukti-bukti dan keterangan-keterangan untuk menunjukkan bahawa apa yang dituduh memang wujud atau berlaku. Bukti dan keterangan ini mesti dibawa di hadapan hakim dan orang yang dituduh boleh membela diri.

    Pendek kata bawa ke mahkamah. Zaman Nabi dulu Nabi menghukum dengan mendengar keterangan kedua-dua belah pihak berdasarkan bukti dan keterangan.

    ReplyDelete
  2. biarkan mereka yang blackout.. janji zuan dapat update entry hehehe :)

    ReplyDelete
  3. tak suka fitnah-fitnah.

    ReplyDelete
  4. memang fitnah nie bahaya..
    malah dosa fitnah lagi besar dari membunuh...
    pada sy, jika belum tentu sesuatu itu benar, dan jika kita tidak berada di situasi tempat itu, usahlah kita sebar2kan cerita tak elok...

    ReplyDelete
  5. akhir zaman dh kita ni kan zuan..kdg2 seram dgn dunia realiti skrg, x tau nk percaya pihak yg mana satu..sampai sumpah laknat bagai..Ya Allah...teruk kan zaman skrg ni..fitnah memfitnah ni dh mcm makanan harian pulak, nauzubillah..

    ReplyDelete
  6. i'm too late to comment on this am i? tapi ayat di atas is one of my favourite in terms of everything

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...