Wednesday, 4 July 2012

> Jejalan: Good Morning Kangar

HOlla Peeps,

Sepanjang aku study di Perlis, tak pernah lagi rasanya ceritakan mengenai negeri Perlis kat orang kan? Hehe kalau ada pun aku story pasal aku punya student life di sana.. Well peeps, jom jejalan di pagi hari di Kangar..

Kangar merupakan ibu negeri Perlis, Malaysia. Ia mempunyai jumlah penduduk seramai 48,898 orang (2004). Ia terletak di titik paling utara diSemenanjung Malaysia dan terdapat di sepanjang Sungai Perlis. Kawasan pusat bandar di Kangar ialah Mukim Sena, yang menerima nama jolokan sebagai "Uptown Sena". (wikipedia)

kangar perlis

kangar perlis








Alrite, itu je rasanya picture aku nak share untuk kali ni.. Kangar tak seperti KL di pagi hari, lengang je..hehe tapi tu yang best pasal Kangar dan Arau, tiada kesesakkan lalu lintas hehe (",)


-zuan-
p.s : ini adalah entry auto post bagi mengisi kerinduan korang kat blog aku..hehe


click ads to show your support (",)

52 comments:

  1. uptown kangar ?? -.-''

    so, aku faham kenapa aku tak pernah dengar perkataan uptown kangar

    -.-''

    ReplyDelete
  2. aq ni haa tak pernah sampai ke perlis lagi...ahaksss...:D

    > haha..KL jangan cakap la kalau pagi2..mmg sakit jiwa dgn JAMMED...puncanya semua bawa slow sgt mcm tak org tak makan...haha...pagi2 mmg aq selalu guna kuasa HON je...3 lorong buat jadi 4 lorong..mana la tak jammed kan...haha...

    ReplyDelete
  3. Akak nak tgk ladang anggur... :)

    ReplyDelete
  4. tenang dan damai je tgk..

    rindu bangat sama Arau , Kangar... >_<

    kenangan terindah bersamamu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul3..tenang je..rindu nk p kangar..p kangr selalu mkn kfc je

      Delete
  5. baru pas pg last week

    ReplyDelete
  6. mesti best kan x tension dgn kesesakan lalulintasssss ;D

    ReplyDelete
  7. zuan, ade sampai sempadan tak?.. kalo nak masuk sempadan, ajak aku sama tau.. ahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe banyak kali nak g, tapi tak pergi pergi gak..haha

      Delete
  8. kangar mmg lengang sokmo. suka suasana situ.tak macam dekat banda2 besar ni.hehehehe

    ReplyDelete
  9. kngar ada the store jer,, sedih gile bile blik kg..

    ReplyDelete
  10. tgk pic rs mcm da lama x g jalan2

    ReplyDelete
  11. haha...selalu gak p sana hantar adik aku ke kampus dia hehehehe......

    A very rustic town for me...sunyi...hehehhee....tp seronok!

    ReplyDelete
  12. tetiba aku rasa..eh cantik lak kangar ni
    nape slma ni tak pasan tempat ni nice gak dlm pic

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni skills photographer tu ohsemm gilaa laa maksudnyaa! hoho

      Delete
  13. waah ape khabar orang kangar ? ada baik semua ka ? hehe..

    bangga r bangla sapu sampah tu inteframe

    ReplyDelete
  14. perlis..
    aku dah pergi 2 kali..
    yang uniknya pasal perlis ni, kalau ko perasan la kan, semua tempat dia cat kaler kuning biru.. kaler bendera..
    memang semangat sungguh la..

    ReplyDelete
  15. slalu lepak kangar ker?..hehe

    ReplyDelete
  16. pernah sampai Perlis sekali dulu...tuh pun singgah jer sebab nak naik jety ke Langkawi...

    ReplyDelete
  17. Aman je kangar ni aku tengok. wuuuuu~

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom ramai2 konvoi ke perlis! heheh

      Delete
    2. hahaha xyah nak ngade.. malas aku nak layan korang.. :P

      Delete
  18. org kata dalam 1 hari boleh round satu perlis...betoi ka?

    ReplyDelete
  19. apa motif MBSB?? nak buat loan ker?? heheheee...

    kalau kat kl confirm tak nampak jalan..nampak kereta jer memenuhi ruang ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu yang meningkatkan stress level tu! hahaha XD

      Delete
    2. hehe agree with it.. klu kl, aku prefer public la walaupun mcm2 bau ada

      Delete
  20. xnah lagi jejakkan kaki ke perlis...dan aku suka shot2 yang dikongsi di atas... :)
    kudos bro!

    ReplyDelete
  21. Tak pernah lg sampai perlis. Ohh bila la nk sampai erkk? Heee :D

    ReplyDelete
  22. Hurmmm... lagi giler kot tak pergi KUALA PERLIS makan seafood + satay.... hahahaa... INGAT MAKAN jeee

    ReplyDelete
  23. wahhhh ley guling guling atas jalan raya laaa kan?

    ReplyDelete
  24. ehihihi,negeri yg kecil aman dan damai :)

    ReplyDelete
  25. aku pernah ke sana masa wat research untuk buku aku... kesunyian itu yang aku rasa bagus :D

    ReplyDelete
  26. best laa.. kawasang lengang tenang aman damai..

    ReplyDelete
  27. bila aku tgk gambo2 tu..trus aku tringat suasana kat Sarikei..sgt mdamaikan

    ReplyDelete
  28. lengang jer kan.. lagi mendamaikan.. terasa nak balik tempat sy.. kat kuch sini pun dah mcm KL.. KL xleh nak cakap pa lah.. haha.. xboleh hidup lama sana.. stress giler hehe..


    ** huhu sedih zuan xdpt dtg jumpa nanti.. xper saya faham zuan hehe :)

    ReplyDelete
  29. tenang je.. takde nak stress stuck in jem ke ape ke kan zuan :)






    Luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  30. hohoho..tak pernah jejak pon kaki ke kangar.bila cuti & balik senawang??

    ReplyDelete
  31. haik.. kenapa bloglist ak tak dapat mendetect entri baru ko ni ye?? pelik ni

    ReplyDelete
  32. rindu kangar!dulu sekolah kat beseri..5 years ago..xda tempat lain dh nk outing.kangar is the best place especially the store.hehe..

    ReplyDelete
  33. pernah sampai sini masa buat show zaman dolu2

    ReplyDelete
  34. sunyi gilerrr...aman damai..bestnye. kat kl ni sarapan asap je pepagi.

    ReplyDelete
  35. wah..ak xpnh g perlis lg..hehe...ko duk uitm sne ae...jauh btul..

    ReplyDelete
  36. hahah.. jalan KL memang sesak giler2..

    ReplyDelete
  37. p perlis selalu tempat wajib padang besaq
    if makan selalu terjah dekat kastam tepi laut pekena laksa sedapppp!

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...