Monday, 11 February 2013

Tapi Dapat La Gak Main - Futsal Tournament

HOlla Peeps,

Amaran: Sila marah di ruangan komen jika anda tidak memahami loghat nogori sombilan


Jomaat lopeh, ado kawan den ni ha dok ajak den main futsal. Dalam palo den, dia ni tak nampak ke peghot eden dan rupa bini ngandung 3 bulan, dok ajak fusal lagi.. Den tulih jo la namo ni ha, main nye den tau xde deh.. Asal ado namo dah lo~

Pehtu ahad semalam den dok training ngan kawan den.. HUh, den dah tau den tak leh lari.. Bola slow pun den tak dapek nak kojar.. Den dah pikiaq the end la tuk den.. Konpirm diorang dok frust menongeng nengok den bawak bola. Dah rupa orang tempang dah ha~




Then pagi tadi, den main la kan kek Komplex Sukan Paroi. Ramai team, ado la kot 50.. tah den pun lupo.. Tapi den ingat lagi yang sponser tu Universiti Malaysia Kelantan... Polik gak den, napo diorang sponser, mayb nak ajak orang masuk U sano la kot..

Tapi den atas nama main je la. Apo namo team den? Nak den koba ke? Kang ekau semua golak pulak.. Hehe "Team Panjang dan Bosar" hahaha bak kata kawan-kawan den la, kito jadi Peoples Champion sobab dok monang sograk je lobih walaupun main ke laut~

Den dok warmup warmup... Rasonye kawan den nak dapat hidu den tak larat nak main dah.. Den dok kat bangku je.. Happy gak la den nengok team den monang 2 game dan kalah 1 game.. Haa yang kalah tu den tak main pun.. Jangan nak cakap den punco kalah~ Lompang seko seko kang~

Den secagho automatik team den dapek la masok 2nd round.. pueh kek muko masing masing den tengok.. Pueh gak la den walaupun dok kat bangku je hehehe.. Mano tak nye, klu monang dapek rm1k wooo

Then 2nd round, den dapat la kepercayaan tuk jadi starting 5 kan.. Den dah tak rasho apo dah time tu, dok rasho nak tido ado la.. yo la ponat kot.. Dok tunggu dari pagi sampai porang.. Den masuk court pun dah tak semangat.. Orang kata, kaki deh dah lama suam dah.. Main la macam mano pun, totap tak best.. Main punya main, dapat la den assist satu gol. Kitorang pun take the lead.. Then tak lamo peh tu, diorang gol balik..




Limo minit dalam tu den raso macam 60saat je.. Copek bebenor maso tu jalan.. Tau tau je dah abis maso.. Den mintak tuko sobab tak laghat dah.. Kitorang punyo key player pun kona kluar sobab team lawan dok main kaso ngan dia.. Kesian dia..Nasib baik dia budak surau, pandai kawal kemarahan dia..

2nd half tu tak yah cakap la, dalam beberapa minit je dah bolos 2.. Then.. Freeet~ Abis maso.. den kek luar tu dah tak cukup nafas.. Copek bonar pancit. Memang den nak kena joging banyak balik, kena kasi poghiut den 6pax balik..

Pehtu? Balik la..Dah kalah 3-1.. Kitorang dapek survive smpai 2nd round je.. Tapi ok la kan.. Bebudak ni pun mentaliti diorang dah kuek.. Masing-masing dah tak takut nak lawan oghang dah.. Kira baguih dah la.. Hasrat den nak bersara pun dah makin nak tercapai.. Den ingat nak main sukan lain pulak pasni.. Sukan yang sesuai tuk orang gemuk..Hehe


Till then, Adiós peeps ;)

-zuan-
p.s: PHD sangat lambat..  Berbulu adek den tunggu delivery dia sampai..


click ads to show your support (",)

14 comments:

  1. pundekkk... muka aku tido ko snap...

    ReplyDelete
  2. relax ar menang kalah adat pertandingan kowt..
    takakn kalah sekali terus nk stop main futsal..?
    jgn give up ok..
    teruskan bermain futsal..#MajulahSukanUntukNegara...!

    ReplyDelete
  3. tetiba rasa pandai pulak ckp nogori..ehh..hahah

    ReplyDelete
  4. rasa nak berfutsal plak bace citer ko ni...

    ReplyDelete
  5. den dulu dok nogori 3 tahun...paham jgk la apo yg ekau taip ni...haha...
    lamo tak jogging mmg buleh pancit bila join game2 yg perlukan stamina ni...biasa la tu...hee~

    ReplyDelete
  6. Team Panjang dan Bosar? hahahaha..suke aty korang jo :D
    suka la tu boleh bersara, maen sukan kt gym la pulak :P

    *bce entri ni dh mcm buat urutan mulut daa

    ReplyDelete
  7. Korang takdo lagu yang buleh kasi motivasi... cer layan lagu W.A.R.I.S - Rembau Most Wanted

    ReplyDelete
  8. deh raso perut ko 1 pax tu pun dah lawoo..haha

    ReplyDelete
  9. La, orang kampong den ruponyo.

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum Zuan

    eden maso bujang berkawan dengan orang nogori....

    ReplyDelete
  11. seb baik aku faham skit2 hahahhaa

    ReplyDelete
  12. hahaha apo lain macam yo namo team ekau ni zuan. hehehe ado la sikit duo tigo perkataan kek ateh yg tak bapo nak kono dongan loghat nogoghi tapi den layan yo. hikhikhik

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...