Wednesday, 6 February 2013

Keyword Melayu - Lucah! Lucah!! dan Lucah!!!

HOlla Peeps,

Need info? Just Google it..

Sekarang ni maklumat di hujug jari asal ada wifi, streamix, unifi dan seangkatan dengannya.. Semalam aku ada Google untuk dapatkan idea untuk design logo team futsal. Aku fikir nak buat tema pahlawan melayu, and ada unsur kemelayuan untuk logo tu, so just keyword-kan 'melayu' untuk dapatkan gambaran secara general what is melayu. But the result was...


melayu?
Beberapa gambar terpaksa di-blur kan sedikit untuk mengelakkan blog ini di cop blog porno

And I was like, WTFish??? Apahal benda macam ni naik pulak? Kot ye nak test SEO pun, jangan la melibatkan gambar sebegini.. Apa yang lebih memalukan bila ada related search yang lagi teruk dan memalukan seperti 'awek melayu', 'melayu 3gp' dan 'melayu terlampau' .. Bayangkan klu omputih nak search pasal Melayu, and end up looking at this? Apa respond diorang?

This is not normal peeps, this is NONSENSE (Bak kata sorang lect kat U aku bila tengok Journal budak tak ikut apa yang dia nak) Takkan sebab nak traffic murahan sanggup letak benda sebegini?

So how do we reduce this? Report to Google? Or banyakkan tulis artikel mengenai melayu yang lebih positive dan baik?

Sepatutnya keyword melayu berkaitan dengan keris, jawi, tanjak, sultan, hang tuah, congkak, gasing, kedaulatan raja, dan banyak lagi yang melambangkan who we actually are not who we try turn into.. Ini semua poyo!!!


Nota Marah: Peeps, PLEASE be more ethical when write something on your site.. I know its your site, but, what you write could affect others as well..


Till then, Adiós peeps ;)

-zuan-
p.s: aku baru merasa burger pizza, thanks to my best buddies sbb sudi bawak n belanja aku mkn aritu..moga dimurahkan rezeki kalian.. 


click ads to show your support (",)

28 comments:

  1. ermmmmmmmmm memalukan

    ReplyDelete
  2. erk..
    klu mcm ni,mcm mne la melayu nk mju..
    mlu jgk sbnrnye sbb aku pn melayu..
    huhu

    ReplyDelete
  3. errrkkk... MELAYU gak yang kena.

    ReplyDelete
  4. Uish.. mmg dasar.. ini semua poyooooo! Hik3

    ReplyDelete
  5. sbb tu aq tak suka nak search keyword melayu...confirm keluar yg jenis2 mcm ni...huuhh~

    ReplyDelete
  6. kejap nak try..
    huhuhu
    buat malu kaum jee..
    ish3

    ce type keyword siku keluar ape..
    hehehe

    ReplyDelete
  7. ehm mmg ada keyword melayu ni dr dulu lagi

    ReplyDelete
  8. keyword yang memang jadi high demand dulu kini dan selamanya....hahahaha

    ReplyDelete
  9. Aku pun pernah search and taip perkataan melayu pasal nak design logo jugak dulu.Idea dah ada sekali keluar benda macam ni terus cringe kepala.hahaha

    ReplyDelete
  10. jadi, kita yang ada ni kena memperkasakan keyword tu bro.. agar ia takkan pergi ke benda2 yang tak sepatutnya..

    ReplyDelete
  11. ini semua sebab nak tarik trafik sgt kot

    ReplyDelete
  12. popular post selalunya yag hot2 punya tajuk . berghh

    ReplyDelete
  13. Serius memalukan nama 'melayu'..

    ReplyDelete
  14. aduhai..memalukan sungguh...
    yg dlm gambar tue mmg lah dia salah sbb bergambar mcm tu...
    tapi yg menyebarkan gambar pun salah jugak...
    hurm..sedih bila pikir2 balik...tapi lagi sadis kalau yg sebarkan tu juga berbangsa melayu dan islam..
    setuju dgn awk zuan, kt bsbgai writers kenalah beretika..
    janganlah sbb nak jadi blogger popular kt sanggup buka aib org dan jatuhkan maruah agama +bangsa..

    ReplyDelete
  15. dh agak da..mcm2 skrg zuan...sbb tu la bdk2 skrg sng je nk tgk bende2 gitu...huhuhu.

    ReplyDelete
  16. Assalamualaikum Zuan

    nak gelemer....

    ReplyDelete
  17. hurmm..memang...menyedihkan dan memalukan...jom tulis melayu bebanyak bagi tenggelam 'melayu' fake tu..

    ReplyDelete
  18. sedih kan...memalukan...harap anak den tak google lah keyword Melayu bila dah besar nanti...

    ReplyDelete
  19. kena search malay baru keluar apa yg di cari..
    klau search guna melayu mmg keluar bukan2..:D

    ReplyDelete
  20. mak aih !
    ish3x....
    memalu

    ReplyDelete
  21. melayu otak kuning sangat dah kottt.. hahaha

    ReplyDelete
  22. Ya Allah semuanya yg memalukan..

    ReplyDelete
  23. Huih.. Pelik2 je org sekarang ni..

    ReplyDelete
  24. semakin me-layu hehehe!

    ReplyDelete
  25. kan? tak pasal pasal je nama melayu rosak. takde kaitan langsung gambar gambar tu semua dengan Melayu. haishh

    ReplyDelete
  26. Aku stuju pasal ni.semua ni kemaruk nak naikkan blog sendiri smpai gadaikan maruah melayu. sgt annoying.baik tulis pasal melayu yang elok2 xde la mat saleh ingt kite ni teruk. sedih dgn melayu skang ni.

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...