Sunday, 27 March 2011

> Bangun Tidur Buat Apa ya?

HOlla Bloggers..

Dari tajuk blog yang aq post kali ini pun anda dah boleh predict apa yang aq nak discuss dalam post kali ni... :D alright.. aq jumaat lepas (25/3/2011) aq ada buat poll (question kat facebook yang sangat popular kebelakangan ni dimana anda boleh tanya soalan kepada semua rakan-rakan anda mengenai apa pun yang anda kehendaki) dan poll yang aq buat is "Apa yang biasanya anda lakukan ketika anda bangun tidur?"
ok.. got it? pe korang buat bila korang bangun je tidur? ok setakat tadi (8:49PM (WAKTU MALAYSIA) 27/3/2011) aq ada dapat total 565 votes.. :D

so thanks for the response.. korang memang sporting.. so bila dah dapat respon, korang mesti la nak tengok an, pe la yang dijawab oleh nakama (friend) si Zuan ni an?


klik ke pic for better view

alright, seperti yang tertera dekat print screen di atas..ni la respon yang aq dapat.. 

mostly diorng( 193 votes) akan "Check Phone" korang bila korang bangun tidur right? ok, ngan kemajuan teknologi, phone memang medium yang banyak(major) digunakan nowadays.. even aq pun akan check phone bila bangun tidur jew.. why? ok, kat phone ada alarm right? biasanya orang sudah malas nak pakai alarm (besar gedabak tu) sebab kat phone sendiri pun ada alarm right.. then mesti la korang nak tengok pukul berapa datok harimau right? plus, one important thing yang aq hampir miss kt sini, mostly check kt phone ada tak message or miss call dari someone.. normal la tu... :D

alright, ni pun slalu aq buat (bila weekend or tak sihat) "Tidur Balik", ok not good..haha biasanya orang akan tidur balik bila malas sangat nak bangun (sebab hujan kat luar, pergh! sedap tidur ni), malas nak pergi kelas sebab pagi tu lect bukan favorite korang akan lect about topic bukan fav korang (adoi, normal la for student). ada gak sebab diorng nk bangun kul 6am(solat subuh) tp terjaga lak kul 5am ("awal lagi ni tdo dlu la")..  pastu terlajak sampai kul 8am..

next is "Tengok Jam" ok normal la ni, slalu tengok jam nk tau kul bape and bape minit lagi diorng leh tidur, so leh la tidur lagi.. banyak gak vote aq dpt tuk ni (66 votes)

alright, credit to 30 voters tuk "Solat Subuh".. means diorng ni jenis bangun awal (everyday) tuk solat.. actually ni la spatutnya normal, bangun lewat tu tak normal...bukan nak cakap aq ni jenis bangun awal solat subuh gak, aq pn slalu miss solat subuh(insan biasa je yang masih sesat dengan arus pemodenan)

baru cakap pasal arus pemodenan, top votes yang ke 5 is "Bukak FB", with 29 votes ok!!! ok ni slalu gak aq wat.. and slalu kena marah "bangun2 je fb.. xde benda lain ke nak buat?????? fb! fb! fb!" ok da berdarah tlinga okay.. hehe cuba la kurang kan bersocial kt fb ni, sebab aq sendiri yang slalu leka ngan fb slalu trlepas study, sebab pe?sibuk nk update status kt fb...

alright, aq dah lama tak tulis sepanjang ni.. tetiba lak arini rasa gatal tangan nk taip panjang-panjang, mayb sebab topik kali ni menarik tuk ditulis dan dibincangkan kot.. hehe... ok, for any comment, just komen kat bawah.. aq ngan ringan jari akan cuba reply komen-komen korang .. peace :D

p.s aq try maintain 1 post/week so aq takde la dianggap lost contact ngan bloggers lain...

8 comments:

  1. Hehe aku yg create jwpn tgk jam tu..seriesly mmg kalau aku bgn je 1st aku buat akan tgk jam...time tu la baru ko decide nak tdo lagi ke atau nak bangun.

    ReplyDelete
  2. aku tgk fonn!! amat pentinggg!! msti la ingt yg tesyg kann!!haa ;p

    ReplyDelete
  3. hahaha yg klakar bukak mata bukak facebook...
    klu ak lak bukak mata tgk karton ari minggu kn hahah....

    ReplyDelete
  4. @Shafawi Hamzah :: huhu gud2.. aq pn slalu tgk jam, tp jam handphone la

    ReplyDelete
  5. @Laily® :: huhu btl2.. :D

    ReplyDelete
  6. @black cat :: huhu tu kira habit baru dak2 zaman skrng.. :D

    ReplyDelete
  7. sama..nonie pun akn tgk phone,nk matikan alarm!hehe.phtu agk2 ade sisa semangt nk tdo tu..golek2 la 3 4 minit sebelum bgun btl2 ^_^

    ReplyDelete
  8. hhmm..aku bagun tido trus carik air putih.klau bgn tido rasa haus ya amat.

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...