Saturday, 25 August 2012

> Raya dan Blog

HOlla Peeps,

Di musim perayaan ni, ramai blogger yang publish dan share gambar gambar raya bersama keluarga, saudara mara dan sahabat handal.. Masing masing dengan tema tersendiri.. 

Hmm harini nak sembang sembang di blog je la.. Raya aku biasa biasa sahaja.. Sama seperti tahun tahun lalu.. Dan setiap tahun di rumah rumah saudara mara kita, kita perhatikan semakin banyak kedut di wajah mereka.. Semakin banyak kisah sedih keluar dari mulut mereka.. Masing masing sedar yang ini tanda mereka semakin lanjut usia..

Banyak kisah aku beraya di kedah.. Jika ada kerajinan akan aku ceritakan..

Apa yang aku ingin kongsikan adalah pengalaman aku berjumpa salah seorang kawan blog.. haha di hari raya pun sempat hangout dengan blogger.. 

Kenal dengan Azham Vsvc? Penulis blog bahasa inggeris yang bakal melalui dunia seorang guru..

Di Old Town

Dah beberapa kali aku dan si Azham ni plan nak jumpa.. Last last kat Old Town Kulim gak tempat kitorang jumpa..

First time meet up, di Pre-Screening Avengers.. Kitorang sempat cakap beberapa patah perkataan je, dan dia 'Vanish'! 

Then beberapa hari lepas ketika aku sedang tweet, 'tanpa aku sedar' aku enable location. Dan si Azham ni berjaya locate lokasi aku dan berjaya kidnapped aku ketika BBQ bersama famili aku.. *kejam an Azham ni?*

Hehe (most of it adalah makeup story #LOL)

Azham ni sebenarnya baik orang nya dan sangat tinggi! Pergh rasa macam orang kerdil je jalan sebelah dia.. Bila aku sembang dengan dia 2 jam macam 20 minit je, air panas pun dah jadi ais.. Seorang blogger yang sangat komitment dan dalam perancangan tuk buat mini gathering ke2 nanti..

Alright ada masa aku cerita lagi yok, ni nak keluar raya! Hehe till then, chaou~


-zuan-
p.s: raya datang rumah aku!!! 


click ads to show your support (",)

28 comments:

  1. selamat hari raya zuan :)

    ReplyDelete
  2. wahhh kalo sebelah umah zuan ni..shida mai dah..xjemput pn shida tetap nk mai hahaa..muka x malu :p

    salam kenal azham :) yukkkk terjah!!

    ReplyDelete
  3. untunglaahhh~
    *tak ajak pun?
    :P

    ReplyDelete
  4. Wah wah wah...rasa sangat kerdil yea berdiri di sebelah Azham? Haha, syukur alhamdulillah ini semua pinjaman Allah untuk sementara waktu hehe. By the way gathering Zuan dgn I tidak dirancang sama sekali, hanya berlaku sepintas lalu haha, nasib baik Zuan sempoi tak marah I kacau family gathering dia hehehe!

    ReplyDelete
  5. dua2 mampu buat dkna cair..yang mana satu nak pilih?? hehhee..zuan kim salam kat dia tau..ckp dkna wish selamat hari raya..lalalaaa

    ReplyDelete
  6. wah wah! gathering kat kulim?
    15kilometer, pocket buleh sampai tu..
    eh terbalik..
    pocket buleh sampai dalam 15 kilometer tuu!! :D

    dua lelaki menyembang sampai dua jam?
    korang mesti ngam :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ic, rupanya dekat je dengan pocket.. hehe next time klu zuan balik ke kulim, zuan fb pocket ya :)

      Delete
  7. selekehnya zuan ni. hehehehhe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah kah jangan salahkan Zuan I yang culik dia haha :)

      Delete
    2. blergh. takde masa lah nak jeles


      -____-

      Delete
  8. wahwahwah kemain rancak lg sembang
    sampai 2 jam pon x sedar ek? hehe





    slm syawal,
    cik ana

    ReplyDelete
  9. dtg dari blog azham.heh


    k.

    bila nak jumpa aku ni?

    ReplyDelete
  10. blogger hebat2 ni.,^^

    nak datang beraya..yeaahhh^^

    ReplyDelete
  11. bila nak jumpa aku gak wei?lalalalalalala... :P
    salam lebaran zuan...

    ReplyDelete
  12. sempat lagi gathering 2 org tu...hee~

    ReplyDelete
  13. tggi die berape? nk tau hahaha

    ReplyDelete
  14. wah..sempat lagi beraya dengan blogger..hehehe

    ReplyDelete
  15. untungla beraya. kte duduk rumah je. pape pn yg penting slmt hari rye zuan :D

    ReplyDelete
  16. meluas sungguh rakan blogger zuan ye. pegi mana2 ada je yg nk kidnap. hihi...

    ReplyDelete
  17. jauh sgt tu..kalo x leh join..hehe

    ReplyDelete
  18. terasa rendah agak2nya bila berdiri bersama 2 jejaka ini.. haha :P

    ReplyDelete
  19. mcm adik beradik pula nampk kalo skali pndang..hohoho..

    raya tahun ni la..sebuah rumah je sempat pergi..uuhuk

    ReplyDelete
  20. Seronok bila dpt berjuma dengan rakan blogger..

    ReplyDelete
  21. Salam Zuan~..

    wah.. blogger English eh.. nnti nk jenguk aa blog Azham tue..

    nway, slamat ari raye..
    maaf zahir & batin..
    xdpt gi umah zuan, jauh, haha.... XD

    ReplyDelete
  22. Selamat hari raya dik.. Maaf Zahir & Batin..

    ReplyDelete
  23. oh,Azham..sama maktab ngn dia masa akak buat kpli..tp lepas akak da abes blaja baru kenal2 n kamcing kat blog~ ;)

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...