Wednesday, 21 November 2012

> Plan Naik Berat Badan

HOlla Peeps,

Ramai tanya or tegur aku;

"Kurus la kau ni" > maksudnya aku ni kurus
"Awat hang ni kecik sangat?" > maksudnya aku ni kecik (atau 'comel')
"Awat hang ni pendek sangat" > maksudnya diorang kurang ajar (ok gurau)

Ok ok aku tau aku secomel Yuyu Zulaikha, dan korang nak puji aku sebenarnya kan??? Admit it!!! #LOL

Gambar time aku dalam train OTW ke Hat Yai. Time ni dalam 56kg 

Alright, dah lama niat aku nak naikkan berat badan aku sebenarnya.. Tapi tak naik-naik.. Sampai la satu masa, aku betul betul bagi komitmen untuk naikkan gak.. Dan aku makan makan dan makan (sapa follow instagram aku tau la apa aku makan). Ini juga salah satu Langkah Kanan untuk aku jadi salah satu host Jalan Jalan Cari Makan musim baru nanti barangkali? Hehe


Ayam memang makanan favorite aku, yang sedikit kecewanya tak ada gambar aku makan burger. 


And now, berat aku dah mencecah 61kg! Alhamdulillah, berbaloi segala 'usaha makan' aku hehe..

Pada yang ada niat nak naikkan berat badan, jangan lupa baca bismillah sebelum makan, sebab kalau tak baca, bukan kita yang kenyang, 'Sang Bertanduk' yang kenyang hehe.. Dan pada yang niat nak turunkan berat badan tu, sila sila la ke Fitness Concept or mana-mana kedai yang menjual alatan untuk workout atau bersukan. Tak yah la percaya sangat dengan produk fat burner tu, menghabiskan duit je..

Alright, sampai sini je entry pendek aku.. Harap ada peluang untuk mengarang lebih panjang di masa hadapan.. Adiós~


-zuan-
p.s: save gaza! Jangan putus-putus berdoa untuk mereka.. 

click ads to show your support (",)

34 comments:

  1. zuan gemokk.
    kbai

    ReplyDelete
  2. meh kite derma lemak sikit..hahaha

    ReplyDelete
  3. paling penting, jaga perut tu bro.. perut kalau dah naik memang susah gila nak turun..

    ReplyDelete
  4. omegadd ! tambah berat yer ? ehem, saya lagi nak kurangkan berat. huhuu ~

    ReplyDelete
  5. ada orang kate gnc bagus..tak nak cube?

    #hemogblobin tggi la tu zuan

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu takmo la amek produk2 ni.. lagipun bukan mampu pun nak beli.. :)

      Delete
  6. org lain nak turun berat dia naik . haha
    tahniah tahniah . makan jgn mkn sorg . ajak samaa . hewhew

    ReplyDelete
  7. Tak sihat lah mkn macam ni zuan. naik kan berat dgn makanan yg sihat tau ;)

    ReplyDelete
  8. wahhh.! untungg lerr naik 6kg..
    kite nie kalau naik pom 1,2kg jee.. ahhaa

    ReplyDelete
  9. meh share tips sikit haha

    ReplyDelete
  10. http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/
    done follow no 2009..wah no ni la tahun mulai saya berbelog tau..

    ReplyDelete
  11. hahaha...selamat menambah kan berat

    ReplyDelete
  12. X pelah dik kurus ke gemuk ker.. yang penting sihat & tetap maintan hensem.. :)

    ReplyDelete
  13. fast food x elok la untuk kesihatan...
    tapi nutella best :)

    ReplyDelete
  14. Never success in me. Sedih gilaa kalau orang kata "kurus sangat awak ni". =(

    ReplyDelete
  15. hahaha ye2 je gemok zuan ni :p

    nak tengok skit tang mn y gemok tu..haha

    lama gile xdtg sni smpai header pon dah tukar sob2

    ReplyDelete
  16. same la..61kg adalah berat aku skang..tpi preggy 6bln yek..huhu

    ReplyDelete
  17. -.-

    usaha menaikkan berat badan.

    hmmm. aku perlu jugak ni rasanya.

    ReplyDelete
  18. dari 56kg ke 61kg... usaha yg berbaloi tu... cukup dh kot... xkan nak naikkan lagi. hmmm....

    ReplyDelete
  19. makan, makan jugak, jangan over gemok plak dah.. tapi kan orang yang senang naik ni, salu nya senang turun jugak kan....

    ReplyDelete
  20. naikkan berat badan dengan fast food? tkt kang kandungan kolestrol plak naik zuan oiiii.. berhati2 la kalau nak naikan bdn pon. :D

    ReplyDelete
  21. nak naikkan badan pun...tp jgn la ko dok bantai semua jenis makanan...fast food kena kurangkan atau elakkkan...huhu~

    ReplyDelete
  22. aku baru order weight gain.
    masalah aku ni.
    bila rasa badan kurus.
    aku tak beli baju dah.
    tak selesa pakai.

    aku nak makan banyak banyak nanti,
    eh, kentang yang kau makan tu jenama apa ye?

    macam sedap.

    ReplyDelete
  23. wah, buat aku lapar ar plak...

    ReplyDelete
  24. Kite susah nak naik berat T_T

    ReplyDelete
  25. wahh cepatnya naikkk!

    ReplyDelete
  26. bak sikit 2 kg,.. dkna dah tak larat nak makan nie.. badan tak mau naik :P

    ReplyDelete
  27. mmg xsia2 makan banyak2 ni.hehe yang penting jaga kesihatan tau

    ReplyDelete
  28. onie pun duk pulunnnnnnnnn makan ni,haha..... setiap minggu timbang,last-last jarum penimbang tu still tunjuk kat no.40..sakit hati,haha

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...