Monday, 10 August 2009

>Friendship is Greater Than Love..


dre, syazwan(blogger),paan,safwan,elyas, anik,ejat

Orang cakap 'kawan biar beribu, awek biar satu', kata-kata yang tidak luput dan diterima semua manusia.. kawan bermula sejak dari baru belajar berkata-kata sehingga tidak mampu berkata-kata (atau tua, maaf jika kata-kata ini menyinggung mana-mana pihak..)

"dude tlng hanta aku ke stesen KTM leh? ala nanti aku belanje la ko kat maple.." berikut adalah lafaz-lafaz pertolongan yang diungkapkan oleh Ali kepada Abu..

Tapi betul ke persahabatan lebih hebat dari percintaan..? Semuanye bergantung pada pendapat setiap orang..

Persahabatan lebih hebat dari cinta > mungkin yang berkata demikian tidak pernah merasakan perasaan cinta.. (ya saya pun tidak pernah merasa cinta sebenar, hehe.. )

Percintaan lebih hebat dari persahabatn > mungkin pula mereka yang berasakan sedimikian tidak pernah mempunyai sahabat sebenar yang benar-benar menghargai persahabatan..


Bagaimanapun, semuanya bergantung kepada individu untuk membuat kesimpulan sebenar.. Bagi aku pula persahabatan itu bagaikan hubungan kekeluargaan atau 'family'.. So i remember each of my friend as my family... ^_^berikut adalah lagu kegemaran aku, Sahabat lagu dendangan Aizat seorang artis yang dilahirkan dari rancangan realiti TV(walaupun pada hakikatnya aku tidak suka tengok rancangan2 macam ni).. enjoy..

Aizat - Sahabat

Sahabat…mengapa kau pergi
Tinggal aku sendiri
Kau tahu ku tak sanggup

Sahabat…ingat lah kau slalu
Jadi yang terbaik
Walau kau tak disini lagi

Sahabat…aku rindu padamu
Datang walau sesaat
Ku ingin kan kau hadir

Chorus:
Aku disini dan menunggu
Diam tanpa dirimu
Kau tahu ku tak bisa
Beranjak terbang dan melayang
tanpa diri mu ku tak bisa dan kembalilah

1 comment:

  1. friendship memang penting lahh zuan.. no matter what, kita tetap nak carik kwn. biarlah ada bf/gf paling caring dlm dunia pun, still kwn jugak yg sentiasa di hati.

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...