Monday, 11 November 2013

40 Perkara Anda Perlu Tahu Sebelum Beli Rumah

HOlla Peeps,

Tajuk macam panjang.. Tapi isi panjang tak? We'll see... hehe

Harini ramai cakap rumah dah mahal.. Betul ke?

Pada pandangan den, Sebenarnya rumah tak mahal, gaji kita yang sikit sangat.. Berapa sangat gaji naik dalam tempoh 10 tahun? RM 10k ada tak? Tak ada kan?

So cakap dekat majikan, "Lu untung juta juta, berapa sangat lu bayar? Mana cukup!!!"


Tapi bila dah ada duit, bukan boleh terus gedah je beli  rumah.. Kena ada knowledge juga. Kalau tak, senang senang je kena kencing. 


 

Perkenalkan, Lawyer Hartanah yang amat disegani dan berpengalaman lebih 11 tahun dalam guaman hartanah, Khairul Anuar. Bukan sahaja berpengalaman banyak, beliau juga telah menulis buku "40 Lagi Soalan Yang Anda Patut Tanya Kepada Peguam Anda Sebelum Membeli Rumah di Malaysia" yang agak hangat di pasaran hari ini.

So kalau ada apa apa nak tanya, tanya padal hartanah, tanya Lawyer Hartanah korang ni. Jangan tanya aku.. Hehe

Till then, Adiós peeps ;)

-zuan-
p.s: sejak dua menjak ni, aku teringin nak makan subway la.. hehe


click ads to show your support (",)

5 comments:

  1. ingat ada tips hehehe oshin nak jugak tau sebab insyaAllah dalam perjalanan utk ada satu rumah tak lama lagi.. :D

    ReplyDelete
  2. nk komen yg p/s: aku baru makan smlm. haha. saja kan gtau.

    ReplyDelete
  3. Dah mahal satu . kena tipu dah dua . tepuk dahilah ketiga !

    hehe

    ReplyDelete
  4. boleh dijadikan panduan ni

    ReplyDelete

Every comment worth a thousand thanks.. :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...