Tuesday, 30 November 2010

> Slamat Malam November

HOlla sekali lagi bloggers..


ni post ke 2 aq mlm nie...knape ke 2??? sbb nk ckp bubye kt bln November n yellow to bln December.. :D
so bln ni bnyk tul post aq, ada la 23 post kot termasuk yg ini.. mak ai, giler rajin aq post cuti2 nie!!!  xD

result pn dah nk kluar, ada la 10 ari lg so UiTM pn da nk pangil balik blajar.. bnyk lagi benda aq nk buat tp x dpt buat time cuti2 nie.. hmm... sume nye psl masalah kewangan.. klu ada duit mcm2 leh wat an.. 

so kpd semua suppoter2 blog aq, thanks for following my blog guys.. rsa brbaloi tulis n di baca orng.. (klu x sblm ni syok sndri je blogging :p)

p/s dec menanti.. apa plan nanti??? hehe

> KDrama : My Fav Drama List

HOlla Bloggers..

Ok topik arini pasal drama.. hehe laki pn suke layan drama gak kay.. haha so boring2 layan JDrama, KDrama, Movie dan tak lupe Anime!!! so aq ni kaki download gak.. tp cuti2 sem ni kureng la sbb pakai broadband je.. so nk dnwnld, dia nye speed sesuai tuk web browing ringan2 je.. haha

ok kali ni lak list down fav Kdrama yg aq layan slama nie(sejak form4 klu tak silap.. :D)... hope ada dlm list korang.. hehe

1. Full House

2. IRIS 
 
3. Save The Last Dance For Me
4. Stairway To Heaven






5. Autumn In My Heart
6. My Girl

7. My Girlfriend is a Gumiho
8. Sassy Girl Chun Hyang
9. Love Story In Harvard
10. A Love To Kill

p/s bkn ni je aq layan k, ada lg but bkn dlm top10 fav aq.. Sassy Girl Chun Hyang, Yu-Hee Te Witch, My Fair Lady, Princess Hour .. sp layan iris? ada link tuk movie dia x???? plzzzzzzzz

> Kegilaan ku di FB dan Twitter pada pagi tadi

HOlla Bloggers, match yang paling aq nanti mgu ni Barcelona vs Real Madrid!!! secara jujur aq adalah peminat EPL dan support Arsenal.. but game classico ni memang menjadi yg dinanti sbb dua top scorer liga spain, Messi dan CR akan bertembung... so aq tunggu la sampai 4 pg untuk tengok game nie.. sambil menanti game bermula, apa lagi, blog walking la.. haha..

so ni final result diambil dari http://livescore.com/

10' [1 - 0] X. Hernandez
18' [2 - 0] P. Rodriguez
55' [3 - 0] D. Villa
58' [4 - 0] D. Villa 
90' [5 - 0] J. Suarez 

so for the winners, what a total football... superb play to all the players...
for the losers, sorry, try again next time... 

so lastly nk show post2 yg aq post kt tweeter n fb.. time game ni aq exited sgt sp nk post stiap moment kt tweeter.. huhu..

p/s sila baca dr part1 -> part3, so dr bawah ke atas la.. hehe


part3

















part2

















part1






p/s aq minat btl style main total football.. memang fully entertaining.. hope Arsenal can play like that..
so bila dah menang tu jgn kecoh2 sgt k mcm menang wc okay.. enjoy the game.. hehe

Monday, 29 November 2010

> 49 view, not a bad start... ^^

HOlla bloggers... first of all, aq xde la good sgt dlm blogging nie.. so masih bnyk yg perlu diperbaiki untuk memuaskan hati para pembaca blog.. so far most view page yg aq dpt adalah 49.. thanks for all the support hehee.. so 49 tu boleh la for blogger yg bru nk berjinak2 dlm dunia blog nie kan.. thanks all.. 

> Give it A Call
> Sekelip Mata ^_-
> why do i fbooking?

p/s thanks sbb follow n komen kt blog aq yg x seberapa ni.. thanks.. 
btw so far aq ada 7 post yg masih dlm proses penulisan dkt draft.. so dlm msa trdekat ni akan di post.. thanks..

> Komik Tahun Lepas

HOlla bloggers... dlu (xde la lama sgt, taun lepas je) aq pernah wt komik pki PS(photoshop)..
pastu sesaje bca blk td, wakakaka.. kalaka tul la time tu.. mcm ne la aq leh terpikir nk wt tu? mcm ne la aq leh terpikir nk wat nie? hahah.. 
ni link komik2 yg pernah aq buat dlu..

perkenalkan, Blackout : karaktor antagonis (Decepticon) dlm movie Transformers ..





































p/s rsa cm nk wat lg part 3 lak.. tp pasal pe lak ek.. haha
jgn lupe nk komen ek komek2 aq nie supaya leh ada penambah baikan untuk next projek.. hehe tq...

Sunday, 28 November 2010

> Software yang aq guna dalam lappy

HOlla bloggers.. Kali ni aq nk share software2 yang banyak aq guna dalam lappy aq. Aq adalah student Degree dkt UiTM bahagian IT, jadi software2 ni adalah something yang aq mesti faham macam mana nk guna dan paham fungsi2 nya..

OS :
Windows 7 Home Premium

Editing : 
Adobe Photoshop
Adobe Flash
Adobe Illustrator
Adobe Premiere

Web Browsing :
Google Chrome
Mozilla Firefox

Masalah Download? Guna ni :
Download Accelerator Plus (DAP)

Coding : 
JCreator
Netbeans
Turbo C++

Take Note :
Sticky Notes
Notepad ++

Untuk kerja Office macam word, presentation :
Microsoft Office
Adobe Reader
Adobe Acrobat

Untuk Security dan Protection :
Microsoft Security Essential
Doctor Web

Codec untuk tengok movie : 
GOM Player
KMPlayer
Windows Media Player
Media Monkey
Winamp
Media Player Classic
Flash Player

Untuk Image Viewer :
Picasa Photo Viewer


Dan untuk yang Islam, Solat Reminder : 
IslamicFinder Athan (Azan) 




p/s ok tak signatue "saiazuan" yg aq wat? bru wt td.. haha

Saturday, 27 November 2010

> Plan Cuti Sem

Add caption

nmpk gmbar di atas? jadi sudah jelas yg aq ni kurus bangat.. and perlu jadi yg sebelah kanan.. so plan cuti ni kena bnyk makan tuk gemukkan diri.. berat aq sekarang 55kg, jadi harap boleh naikkan ke 60kg sebelum bulan januari nanti..  ada tips tak nk gemukan badan? ada member ckp aq kena

minum air milo bnyk2..
ambek vitamin c..
makan ayam bnyk2
weight gain
ambek susu yg orng gym minum

so betul ke? ada yg betul ada yg mayb x betul.. aq betul2 berusaha nak naikkan berat badan skrng ni sbb da ramai sgt tegur 
"kau ni makin kurus la wan..." 
"wei budak kecik, mkn bnyk cikit.."

brdarah lak telinga den dengar.. so skrng aq tekad tuk naikkan berat badan aq.. go to gym is optional.. but leh la.. haha

> Ads : ARE THERE 100,000 PEOPLE WHO CARE ENOUGH TO STOP CHILD ABUSE?


support UNICEF 


p/s i'm in.. are you???

Friday, 26 November 2010

> FB Emoticon

FB chat, sure sume fbookers familiar chatting kt fb right? Lately ada mbr2 "eh mcm mana kau buat tu?" "ala ajar la.." .. tanya psl pe? haha pasal aq buzz diorng ngan emoticon2 pelik, haha cm ne nk wat emoticon mcm penguin, shark, robot,pacman dan mcm2 lagi... so pas ni klu diorng tnye je aq trs bg link ni.. senang, haha..so ape itu emoticon? ok, emoticon ni adalah expressi muke hasil gabungan beberapa character and letter yg ada kt keyboard korang.. ia bnyk digunakan kt ym, on9 game, dan web forum.. ada bnyk evolusi emoticon nie.. so nk tau lg bnyk lawan laman web wikipedia.. mcm2 lg korang leh tau psl emoticon.. 

ok ni list2 emoticon yg aq tau leh guna kat chatting fb.. ni pn jmpa kt google.. so thanks to mr google..hehe

klu blur je nmpk, tekan je kt pic tu.. dia besar sndri t.. hebat an ;p

p/s pasni bz2 kan diri anda buzz mbr2 pakai emoticon2 pelik2 kt diorng.. haha..

> What do you wish to be if you are to reborn again?

HOlla Bloggers.. We are human, and we do lots of stuff in our life.. but do we have or got what we wanted?I've post this question "What do you want to be if you are to reborn again?" at my FB page.. and some of my friend come's up with this answer...

the name has been hide to prevent them from any disturbance in future.... 

There is a lot more answer that has been made.. but i only post print out some of it.. Some want to be a rich person, some wish to undo mistakes, and some believe it wont happen..

So what do you want to be if you are to reborn again?

> A tree - an answer from Choi Eun Suh to his brother Yun Jun Suh in Autumn in My Heart Drama..
> as for me, i wish i can be a bird so i can fly anywhere i wish i want to go..but being a human is fantastic!!! ^^


p/s this is just an open question.. not something have to do with religion things, etc.. so what's yours?

Thursday, 25 November 2010

> My Collection - Part 1


i start collecting this since i'm at high school and now its too full to add more..


2 of my favorite gundam and coke cans 


p/s got more collection i wanna show.. right now i'm collecting One Piece Albasta Diorama..
already got Zoro, Nami, Sanji and Vivi.. Still looking for Luffy, Ussop and Chooper..

> Movie Review : Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 1

hello bloggers, smlm dpt gak aq layan hp7 slps hmpir 1 mgu pujuk mbr2 ajk g tgk, tau2 je la bkn ramai yg layan ctr nie.. so tuk aq yg gemar melayan hp(start goblet fire, pastu bru mule tgk yg lepas2 tu paham blk ctr tu) msti r xnk ketingalan nk tgk kt wayang(walaupn dwnld pn da ok..) lolz..

ok kali ni final mov for final book hp.. but dipisahkn part 1 and part 2.. good idea konsep part2 nie sbb klu sume dlm 1 mov padat sgt t and bnyk x pat diceritakan n dijelaskn kt orng ramai.. 
most of people kata movie kali ni boring.. btl ke??? for me ok je sbb stiap minit ada mcm2 benda dia nk crita, so aq rsa klu lelap jap msti lost..
bnyk gak babak2 exciting gk kali ni, better than half blood prince for me.. 
perjalanan cerita dia lancar and xde serabut2 wapaupn starting dia agk slow sbb masing2 still tangisi kematian dumbledore... so still great.. but sadly 2 jam stengah tu, x bnyk yg dpt tgk.. mbr2 dia pn x bnyk tunjuk.. cikgu2 pn ada yg mati.. and kali ni Hogwarts pn tak xde tunjuk.. 
part 1 ni sgt2 fokus kat persahabatkn 3 orng kawan baik tu (harry, ron, hermione).. 
yang aq trkejut, tetiba lak ada  babak harry kawin? mak ai, orng nk lawan Lord Voldermot dia g kawin (tp x sempat mlm pertama sbb mlm tu diorng kena serang)...
so hopefully part 2 jadi penamat yang tidak mengecewakan.. 


aku suke tema2 poster hp bru nie.. "Don't get caught", "Trust No One" "Nowhere is Safe"dan "The Hunt Begins".. means bnyk la poster2 hp7 yg ada dtampal kt cinema2..

overall rating.. 8/10!!! 

p/s bln 12 ni The Chronicles of Narnia : The Voyage of the Dawn Treader pulak.. hope better than prince caspian..

> Speed de Freak

talking about speed of internet dis time..

when we got a great internet speed, it feel so good.. u can go any site, download anything, streaming anything at speed of light(not that fast actually) fell no boundaries in it!!! yeahhhhhhh!!!!
and when u are so comfort with that speed, u wont hold back anything u wanted..
but when u got an absolute snail speed... u will feel ARGHHHH!!!!!!!!!!!!!

Wednesday, 24 November 2010

> 42's

sedar x sedar dah 42 post aq da ngarut kt eleventx blogspot nie..haha.. thanks to everyone yg follow n read my blog.. try to post and share the best i can...
mane aq pat nama eleventx?

ok.. 1st of all, sbb aq suke nombor 11.. 
mayb sbb tarikh lahir aq 11 hb 5 kot.. haha
then translate jd eleven..

pastu nk kasi style tmbah x kt blkng..
jd elevenx...

pastu rsa something x best dlm sebutan nye,..
tup2 tmbah t kt blking eleven.. jadi la... eleventx..

knape x letak nama sndri je ek?
haha.. sbb ramai nama Syazwan kot.. haha


lagi satu klu korang prasan kt fb aq, ada tukar ejaan nama aq...
Saiazuan..

to make people easier to find my name.. thats all
owh plus coz i like Japan..
so cara sebutan nye cm nama jepun... wakakakaka xD


1st post aq kt dunia blog nie.. pd tarikh 6/8/09, untuk post brtajuk  Blackout! Transform! 
aq wt blog tuk post hasil karya seni aq(yg xde la seni sgt kot...)
but lama kelamaan.. rsa blog ni satu tmpt luahan some thing, share something, find something.. 

plus klu korang plasan lately aq gune bnyk kombinasi warna dlm blog aq (sejak bln november nie).. 
all i can say is that, i like it.. ^^


p/s still need to find a mood to write a story about an unfortunate boy.. ctr pasal dak yg x abis2 trima nasib malang.. brgenre klaka, sedih, romance.. siap da wt poster lg.. wakaka..

> Masalah Tidur

hye guys.. pas exam ni (dalam 2 mgu gak r) aq still xleh basakn tdo awl (around 12-2am tu normal la an).. 
haha slalu tdo kul 4, 5 n kekadang pas subuh.. pastu bgn x nk kalah, around kul 12-4pm.. pastu aritu wt spoil lak an, x g Sembahyang Jumaat lak(da 2 mgu kantoi nie).. adoii... masalah2..

aritu wa blk kmpung(Maklong meninggal dunia) pastu mlm nie time sume orng tdo (awl gak r around 11-12am) aq sowang je x leh tdo lg.. da la time tu lappy tgl kt umah.. pastu da x tau nk wt pe.. golek sana golek sini tup2 kul 4 gak bru lena.. ~_~

mcm ni masak r wa.. ni blum umi den sound lg nie.. kang ble khidmat diperlukan (and aq still unavailable means sleeping) mampos.. wakakaka xD

bnyk gak teknik2 tdo dibuat antaranya :

  1. ketuk pale sp nmpak bintang2... tp gagal, hasilnya aq hampir msk wad icu sbb kurang darah..
  2. ada orng kata minum air teh ais leh wat ngantuk, so aq try minum 3 gelas(dgn harapan trtidur smbil minum air) but akibatnya xleh tdo gak sbb stiap 10 minit nk g tandas buang air kecil.. 
  3. ada kata klu bnyk makan pn leh wt cepat tdo.. n aq mkn la 5 burger daging (sbb aq suke mkn burger) .. at the end.. tandas gak jd teman aq pd malam tu...
  4. aq trpikir tuk melakukan olahraga releksi.. mcm wt latihan pernafasan, dgr lagu2 sentimental dan cuba biarkn fikiran tenang.. at the end.. aq layan lagu tu smpai abis and aq wt pushup sp brpeluh badan aq.. then xleh gak tdo...
  5. try bacaan ringan... aq belek2 buku2 yg sesuai dibaca sblum tdo... at the end.. aq abis masa 1 jam tuk carik buku sbb bnyk sgt komik2 gempakstars dlm koleksi aq.. 
so in the end.. it doesnt even matter.. 
sbb tu aq leh post ctr ni sbb skrng aq xleh tdo.. 



p/s aq tau gmbo ni xde kaitan pn ngan post nie.. but sbb aq suke gmbo nie aq post gk gambo ne..
ini adalah tarmimi mokhtar.. one of my close friend.. haha time ni kt atas tangki air

Tuesday, 23 November 2010

> Rekod Tanpa Kalah The Gunners

Pada season 2003-04 EPL, ada satu team dr North London, bergelar The Gunners.. 
Arsenal membuat rekod tanpa kalah sepanjang musim dan memenangi EPL dengan bergaya dengan 26 kemenangan dan 12 seri.. 
dengan kutipan mata sebanyak 90 mata, mereka berjaya menjarakkan mata sebanyak 11 mata dengan naib juara, Chelsea...
dibawah kepimpinan Arsene Wenger yg digerlarkan the immortality ketika itu membawa anak buahnya, 

  • 1 GK Lehmann
  • 12 RB Lauren
  • 23 CB Campbell
  • 28 CB Touré
  • 3 LB Cole
  • 8 RM Ljungberg
  • 4 CM Vieira (C)
  • 19 CM Gilberto
  • 7 LM Pires
  • 10 CF Bergkamp
  • 14 CF Henry

mencipta sejarah trsendiri kelab mereka... penjaring gol trbanyak ketika itu Thierry Henry menjaringkan gol sebanyak 39 atas bantuan Robert Pires dan Patrick Vieira... Walaubagaimana pun, kehebatan The Gunners hanya di EPL, mereka hnya berjaya menempah tiket sehingga Semi-Finals untuk FA Cup dan Carling Cup, Runners-up untuk FA Community Shield, dan Quarter Finals untuk UEFA Champions League... so for all Arsenal fans, Gunners ada gak titik gemilang dia (waupn recent year not so good)... After several years, i still idolized Henry ([tjɛʁi ɑ̃ʁi]), he got style, coolness, and phenomenon and everything that the striker needs...
who will be the next Henry??


p/s akan ada lagi magic season dr The Gunners? yang pasti stiap yg kuat pasti akan lemah satu hari nanti, you will not stay strong forever.. and when the time comes, you will be on top.. ^^

reff : 

Sunday, 21 November 2010

> Hari Yang Sepi

Salam...
Tup tap dah 4 orng trsayang tingalkan aq kt dunia ni.. 1st of all my Tok Abah(My Umi's Side) who left me when i'm at 14 years old.. then my Maman (#3 in my family tree on my father side) when i'm at POLI(sem 1), then my Pakwe(My father's side) when i'm 21 and yesterday, my Maklong(My father's side..)..

Takziah kpd My Paklong dan keluarga Allahyarhamah.. Semoga roh Allahyarhamah dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang solehah. Al-Fatihah. 

Saturday, 20 November 2010

> Bahu oh Bahu

hola2.. 

prnah ctr x dlu aq ada xciden at jan, 2008 and got my bahu patah? ya memang nightmare coz yg patah bahu belah kanan.. most of work guna bahu kanan n now (after 2 years) still bahu aq nie xmampu nk buat keje berat2.. ya.. memang sux la sbb nk angkt bnda2 berat pn susah.. 

so cm ne aq xciden still jd puzzle dlm hidup aq.. at that morning, aq nk g practical(poli nye LI waktu sem 4) nek moto.. on the way tu suddenly i got headache, ala klu headache tu biasa nye x  cukup tido la an.. 
but unluckily, not just regular one u know.. aq pening2 time ride moto, and x mampu kawal moto aq(got it?) and so speed moto up and hit kreta dpn nye bumper.. ouch!!!

pastu da langar confirm r jatuh.. moto ok, kreta ok.. aq pn nmpk cm ok.. but g hospital, xray... 
ouch.. bahu gua patah la.. ;( 
3 mgu gak r trlentar kt  umah.. sh1t tul.. time tu memang boring dia tahap gaban r.. lolz
pastu da pas 3 mgu bahu aq da ok la, but still pkai kain support tu(pe nama tah).. 
then da cukup 1 bln da ok..n dah leh wat keje2 ringan2..

1 year later..got problem psl bahu aq ni blk.. tulang bahu gua da lari dr joint dia.. mayb sbb pressure dr tulang tu.. ye la aq bkn sambung tulang pakai besi, smbung tradisional style, jmpa cina nye.. 
so skrng.. still joint tu lari walaupn da mcm2 ubat aq try.. aish.. 

mamat yg bahunya patah.. stlh di carik2 ni je gmba yg brjaya d ambil


p/s kpd sume yg suke bwk moto tu hati2 kalau pening pale... bnti la tpi jalan.. tkt jd cm aq.. cau..

Friday, 19 November 2010

> Just A Dream by Nelly


chorus :
I was thinkin about her, thinkin about me.
Thinkin about us, what we gonna be?
Open my eyes, yeah; it was only just a dream.
So I travel back, down that road.
Who she come back? No one knows.
I realize, yeah, it was only just a dream.

I was at the top and I was like I’m at the basement.
Number one spot and now she found her a replacement.
I swear now I can't take it, knowing somebody's got my baby.
And now you ain't around, baby I can't think.
Shoulda put it down. Shoulda got that ring.
Cuz I can still feel it in the air.
See her pretty face run my fingers through her hair.

My lover, my life. My shorty, my wife.
She left me, I'm tied.
Cuz I knew that it just ain't right.

chorus :
I was thinkin about her, thinkin about me.
Thinkin about us, what we gonna be?
Open my eyes, yeah; it was only just a dream.
So I travel back, down that road.
Who she come back? No one knows.
I realize, yeah, it was only just a dream.

When I be ridin man I swear I see her face at every turn.
Tryin to get my usher over, I can let it burn.
And I just hope she notice she the only one I yearn for.
Oh I miss her when will I learn?

Didn't give her all my love, I guess now I got my payback.
Now I'm in the club thinkin all about my baby.
Hey, she was so easy to love. But wait, I guess that love wasn't enough.

I'm goin through it every time that I'm alone.
And now i'm missin, wishin she'd pick up the phone.
But she made a decision that she wanted to move one.
Cuz I was wrong.

chorus :
And I was thinkin about her, thinkin about me.
Thinkin about us, what we gonna be?
Open my eyes, yeah; it was only just a dream.
So I travel back, down that road.
Who she come back? No one knows.
I realize, yeah, it was only just a dream.

If you ever loved somebody put your hands up.
If you ever loved somebody put your hands up.
And now they're gone and you wish you could give them everything.
I said, if you ever loved somebody put your hands up.
If you ever loved somebody put your hands up.
And now they're gone and you wish you could give them everything.

chorus :
I was thinkin about her, thinkin about me.
Thinkin about us, what we gonna be?
Open my eyes, yeah; it was only just a dream.
So I travel back, down that road.
Who she come back? No one knows.
I realize, yeah, it was only just a dream.

And I was thinkin about her, thinkin about me.
Thinkin about us, what we gonna be?
Open my eyes, yeah; it was only just a dream.
So I travel back, down that road.
Who she come back? No one knows.
I realize, yeah, it was only just a dream.


p/s 1st time dgr lagu ni da rsa cmbest..
lama2 dgr memang best.. lolz xD

> Movie Review : Megamind

yo wazzup.. smlm aq bru tgk stu mov keluaran DreamWorks, Megamind.. 
yeah da lama ctr tu kuar but den bru ada masa nk tgk..
so sbb ctr tu best aq nk soh korang tgk ctr tu.. huhu


rating? good.. 4/5 aq leh bg..
why? coz good story line, got some romantic things, super hero things.. 
and how bad become good.. nice huh?

genre filem nie 
Animation | Action | Comedy | Family | Sci-Fi



The supervillain of Metro City, Megamind finally defeats his nemesis, the hero Metro Man... 
but then finds his life pointless without a hero to fight.

tag line tuk ctr nie...

Heroes aren't born... they're made...


and believe it or not, Brad Pitt adalah super hero dalam crita nie... 
dia melakonkan watak Metro Man iaitu seorang hero kpd bandar metro city..

but Brad Pitt not main actor beb.. main actor is.... Will Ferrell, melakonkan(bg voice je) untuk main villain of metro city.. 
MEGAMIND!!!

si Megamind ni dr kecik asyik kalah je ngan si Metro Man,
kalah tu la, kalah ni la... 
so sng ctr rivalry diorng ni stat dr skolah la(ada special gifted school)...
so satu ari... jeng3... time ni ctr da stat best.. so...

g la sndri tgk kt mane2 pangung wayang brdekatan(lolz)...
release date tuk ctr dia 4 nov 2010.. so xde la lama sgt tyngn dia..


alrite.. b4 i forget.. ada ctr panas gak bru kuar kt pangung last week


filem trbitan Universal Studios ni brkisah pasal alien trn invade bumi..
sesape yg tgk cahaya biru kena sedut msk kapal alien..
so apa jadi kt orng2 yg kena sedut?
ada beberapa orng yg still selamat and try tuk carik jalan kluar dr kwsn
yang kna invade ngan alien ni...
so leh ke diorng kuar?

rating ctr ni kureng r bg aq.. 
3/5
sbb bnyk missing things dlm mov ni..
but pada aq mov ni still brbaloi tuk di lihat
sbb tknologi cgi diorng yg gempak..
view and comment it yourself.. 

p/s ni bkn ctr pasal kreta skyline tau.. lolz
ni 1st time aq wt mov review so still bnyk nk kna blaja... thanks

Thursday, 18 November 2010

> why do i fbooking?

why do i fbooking?
to play games...

why do i fbooking?
to add more friends...

why do i fbooking?
to chat and comment...

why do i fbooking?
to get friends latest news feed and top news...

why do i fbooking?
to add more girl friend.. hoho.. ;p

why do i fbooking?
to see new posting.. like a link to a blog.. new movies.. etc..

why do i fbooking?
to critics others and to scream!!! xD

why do i fbooking?
to see some interesting event and attend it..

why do i fbooking?
to find some lost friend..

why do i fbooking?
to get to know some cute little girl
(who is single hoho)

why do i fbooking?
so i can send private message to anyone i wish

why do i fbooking?
i can send message to them freely
(in addition i can save up my phone credit.. haha..)

why do i fbooking?


coz fbooking is cooooool... ^_^


lots of thing i like about facebook..
lots of thing you can do on facebook...


why do you fbooking???
post your answer below
i want to know why do you fbooking... ;D

Tuesday, 16 November 2010

> Oh Lembu, Oh Kambing.. Smileeeeeee

berita trkini dilaporkan seekor lembu and seekor kambing dipercayai 
calon qurban untuk hari raya qurban esok hari melarikan diri
dan kini dikesan sedang berlegar-legar di tengah
kota raya bersama lembu2 and kambing2
yang lain..

mereka membuat photoshoot
senyum bersama2 sebelum berpisah 
dengan kawan2 mereka yang lain.. kini pihak2 
yang bertangungjawab sudahmenghantar 5 buah lori untuk
membawa lembu2 n kambing2 qurban itu pulang ke masjid... 

Bosar benar idung..

smileee... :) 

Salam 1Malaysia kpd sume bloggers..
Sok ari ape???
rabuuuuu....

SOK RAYE Aidiladha!!!!

so sok jgn lupe bgn awl g masjid n solat rya brsama kay.. 
hoho..

p/s ada mknan sedap2 jemput la den mkn kt umah..


so slmt ari rya Aidiladha kpd semua umat Islam seluruh dunia..



> Cuti2 Kontang


Cuti2 ni cm2 plan gua pk nak wat.. 
tp an.. tp an.. fulus.. xde....  :(

keje?
idea plng benas....
but...
aku ni pemalas.....
mane la orng nk bagi keje kt pemalas.. 
lolz...
xD

so dok je la umah
tanam angur..
kasi perut buncit..
layn kdrama n jdrama..
tulis blog..
etc...

cpt la abis blaja.. 
den da x larat nk pk dah..
nk pegang duit..
ada kereta..
ada umah..
ada bini..
ada anak..

peh..
plan 10 taun?
lolz.. xD

btw aq ada rasa nak wat short story and post kt blog nie..
amacam? 
ok x?
ctr psl dak U..
ada love element..
not jiwang...
but ctr psl kisah malang dia..
agak sedih..
but unsur2 lawak msti diselitkan tuk ilangkn boring.. 
wohoo...
komen klu brminat..
klu x mls r nk tulis.. wakaka xD


p/s men game cuti2 ni best gak.. lolz....
btw one of my bes pren nk tglkan aq for a long time..
wakaka
so kurang la rakan jenaka, rakan penghibur lara 
buat seketika..
pape pn... slmt brjuang t tmpat orng... hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...